Autor Wątek: pilnie potrzebna pomoc:)  (Przeczytany 638 razy)

Opis: Bergen - Stravanger

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
pilnie potrzebna pomoc:)
« 21 Lip 2012, 13:41 »
Dziś nasi znajomi napisali do nas z Norwegii z wyprawy rowerowej i prosili o znalezienie połączenia autobusowego pomiędzy Bergen i Stravanger, mimo poszukiwań nie udało mi się odnaleźć połączenia kołowego.
Natomiast zauważyłem, że pływają tam promy. Na dużych stronach nie odnalazłem jednak żadnego opisu większego ani częstotliwości pływania promów na tej trasie.

Prośba do was, czy moglibyście mi coś podpowiedzieć w tej sprawie? Może ktoś wie/płynął tamtym promem. Z tego co wiem dojeżdżają do Bergen niebawem a samolot maja ze Stavanger, wystąpiła chyba jeszcze poważniejsza awaria przerzutki i stąd jak sądzę to pytanie zgłoszone do mnie
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Odp: pilnie potrzebna pomoc:)
« 21 Lip 2012, 14:05 »
Zajrzyj na stronę:
http://fjordline.com/pl/Trasy-i-kierunki-podroy/TrasaRozkad/Hirtshals-Bergen-Stavanger/
lub kontakt tel. info w stopce.
Warto zapytać dlatego, że te promy różnie pływają. Gdy my płynęliśmy to najpierw wpływał do Stavanger a potem płynął do Bergen więc w drodze powrotnej pewnie jest podobnie (o ile popłynie, bo nasz był odwołany i wypływał z ...Kristiansand).
W Norwegii jest w tej chwili też Freud z żoną a orientował się dokładnie w połączeniach kołowych.
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Odp: pilnie potrzebna pomoc:)
« 21 Lip 2012, 14:41 »
W takim przypadku dopisałbym w temacie 'Norwegia' :]

Kiedyś korzystałem z tego:

-> http://rutebok.no/

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Tagi: