Autor Wątek: Wyprawa przez Alpy austriackie. 08.2012  (Przeczytany 815 razy)

Offline wokulsky

• Miasto:
  • Na forum od: 25.07.2012
Wyprawa przez Alpy austriackie. 08.2012
« 25 Lip 2012, 01:10 »
W ogólnikach wygląda to następująco:

10 -31 sierpnia.

Wyjazd z południa Polski.

Mapa nie jest sztywna. Zamysł jest taki żeby przez Czechy i Austrię dojechać do trasy naddunajskiej i dalej na zachód do Salzburga i później na południe. Celem pośrednim jest Hochtor, a później to już plan jest mega elastyczny. W zależności od sił i chęci można dalej katować Alpy na wschód lub zajrzeć do bardziej płaskich Włoch i potem na wschód. Tak czy inaczej trzeba koniecznie zahaczyć o Dolomity i warto Słowenie [piękny kraj z perspektywy siodełka]. Preferowany i sprawdzony powrót z Villach pociągiem [do Warszawy przez Katowice] za 39 ojro.

Spanie w namiocie na dziko lub u godpodarza za stodołą, sporadycznie na kempingach.

Menu opiera się na produktach lidla i spara itp., a ciepłe dania na kuchence własnej.

Jedziemy dziennie ok 100 km. Jedziemy tez w deszcz chyba że to ściana wody.

Fajnie byłoby zgromadzić 2 - 3 osobową kompanię bo w kupie razniej i weselej. Wyprawa ma być świetną przygodą chociaż tyłek bedzie bolał nieziemsko. Jeśli to Ciebie nie zraża to zapraszam serdecznie.

ps:

Trzeba decydować się szybko bo czasu mało, a bilety kolejiowe trzeba rezerwować wcześniej.

Offline wokulsky

• Miasto:
gg 4444688
wokulskyy@gmail.com

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
Nie napisałeś nic o sobie, skąd jesteś, kim jesteś itp.

Offline wokulsky

• Miasto:
26 lat, pracuje w Poznaniu, szczupły sympatyczny blondyn :]. Mam 2 wielodniowe wyprawy na koncie [pl - chor - wło, pólnocny wsch polski]. Jak ktoś bedzie zainteresowany wspolnym wyjazdem to z chęcią dam się poznać bliżej.

Offline krys

• Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 12.07.2010
A termin sztywny? Bo ja mam wolne 18.08-03.09. Wprawdzie chcę jechać nad morze Czarne,ale jak na razie nie ma chętnych.
krys

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum