Autor Wątek: Sigma Pava czy Mactronic Noise BPM-300LM  (Przeczytany 7086 razy)

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
Kupiłem PAVE bo o niej marzyłem,w cykloturze wynegocjowałem cenę 185 zł i dokupiłem akumulatorki  SONY2500mA. ładowarkę miałem. Na wczorajszej wycieczce miałem okazję wypróbowac na starej trasie Poznań Słupca jechałem po poludniu, po odwiedzinach u kolegi pojechałem dalej w stronę Koła. Było ciemno i ruch był bardzo duży lampka spisywała się normalnie bez szczególnych rewelacji,tylko niektórzy kierowcy mrugali światłami- jechałem w trybie niskim. Przed Goliną ruch ustał i wtedy zobaczyłem co ta lampka potrafi . Na 100 m widziałem każdą dziurę, sprawdziłem chwilami tryb wysoki jestem zachwycony. Na morenach między Koninem a Kołem pozwoliłem sobie poszalec jechałem na zjazdach 60 km/h i było fajnie widocznośc bezpieczna. Jestem zadowolony z zakupu, jeżeli będzie świecic na jednym ładowaniu 10 h to dla mnie wystarcza nawet jesienią .

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Ja też ją kupiłem i też jestem zachwycony świeceniem. Niestety mniejszy zachwyt jest jej prądożernością - nawet jadąc w 80-90% na słabszym świetle nie udało mi się nocy przejechać na komplecie baterii alkalicznych GP. Co więcej, drugi komplet też mi mignął już zielonym światełkiem, czyli pomału odchodzi w niebyt.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Jedziesz na ciągłym czy migasz? :)

Offline Rafał

• dawniej unh
  • Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 01.02.2010
pava nie miga
Zapytany o ideę, odpowiadam - oto ona:
Myśl o niczym, w zamyśleniu przedłużona.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
:) Pomyliłem wątek myślałem, że chodzi o Walle

Offline Mężczyzna JUREK

PAVA i tego typu żarłacze są opłacalne tylko na akumulatory.
Ja do swojej kupiłem 2 kpl (8 sztuk) SONY2500mAh i na słabszym zakresie
świeci około11godz w tym około 0,5godz świeciła na maksa.
Potwierdzam pierwsze wrażenie - jest świetna nie żałuję zakupu.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Z Twojej wypowiedzi ostatecznie nie wynika, czy ten czas świecenia to na jednym komplecie, czy na obu, a to w sumie kluczowe.
Ja z racji problemu z ładowarką (nowa już w drodze), nie wiem (jeszcze), ile na moich eneloopach świeci. Czas na alkalicznych może być zwodniczy bo nie raz można trafić długo leżące sztuki, niemniej jednak w jedną umiarkowanie wilgotną noc zeżarło mi komplet alkalicznych GP, kompleta alkalicznych Energizer doszedł do drugiej kreski zielonej (czyli mało co zostało), a do tego jeszcze ze 2h na akumulatorkach wcześniej było.

Offline Mężczyzna JUREK

na jednym zestawie, drugi naładowany to zapas . Oba zestawy akumulatorów są nowe,i pozaznaczałem,tak żeby ich nie mieszać .

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
PAVA i tego typu żarłacze są opłacalne tylko na akumulatory.
Ja do swojej kupiłem 2 kpl (8 sztuk) SONY2500mAh i na słabszym zakresie
świeci około11godz w tym około 0,5godz świeciła na maksa.
Potwierdzam pierwsze wrażenie - jest świetna nie żałuję zakupu.
http://allegro.pl/roxim-rx5-premium-lampa-rowerowa-cree-55lux-rt-i2679398650.html
Ciekawe jak w porównaniu z Pava świeci?
Dla zainteresowanych w Neonet od 18 października będą Eneloopy 4 szt w cenie 39,99zł.
Przynajmniej tak gazetka podaje.
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2012, 19:28 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Dla zainteresowanych w Neonet od 18 października będą Eneloopy 4 szt w cenie 39,99zł.

W Baltrade 4 szt. są bez promocji za 28,90zł. A może to inny model - nie widziałem oferty Neonetu.

Offline Mężczyzna JUREK

Mariusz - wygląda że od PAVY świeci mocniej, wg specyfikacji parametry 2 x większe.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Czy posiadając taką Sigmę Lightster lub Sigmę Pava (które posiadają opcję ładowania aku poprzez bezpośrednie podłączenie ładowarki do lampki) można zastosować ładowanie z dynama rowerowego? Oczywiście po uprzednim zmodyfikowaniu prądu jakimś układem? Jakie parametry ładowania ma ładowarka sieciowa?

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Karol

• Miasto: Mikołów
  • Na forum od: 21.02.2011
Można

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
To ja lekko odświeżę. Generalnie planuję zakup przedniego oświetlenia. Mam póki co czołówkę hls-k2r (165lm), ale chciałbym coś na kierownicę.

Zastanawiam się nad Sigmą Pavą i Mactroniciem ale nie jak Autor Noise, a Scream. Scream jest na 3x AAA. Ma ktoś jakieś porównanie? Użytkowanie całonocne. Planuję zarówno jedną jak i drugą używać z akumulatorkami.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Też będę kupował lampkę na kierownicę...

Zastanawiałem się nad tym: http://silva.se/products/sport/velo Powinna być trochę mocniejsza od Pavy. Mam czołówkę tej firmy i odpowiada mi "kształt światła", czyli ten ich system Inteligent Light.. Latarek typu bocialarka raczej nie chcę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum