Autor Wątek: Sigma Pava czy Mactronic Noise BPM-300LM  (Przeczytany 7085 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Ja tam niezmiennie polecam jako podstawowe oświetlenie Sigmę Lightster. Na jazdę po drogach jest zupełnie wystarczająca (moim zdaniem nie warto dopłacać do Pavy), a do szybszej jazdy w terenie i tak trzeba mieć coś dodatkowego, mocniejszego, co przez całą noc świecić pewnie nie będzie.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Skoro tak mówisz...chyba będę musiał to Twoje światełko obadać...

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Ja mam mactronica noise, będę się widział chyba w czwartek wieczorem z koleżanką która ma Screma i mogę porównać.
http://www.light-test.info/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=59&lang=pl

Warte uwagi są też lampki Roxim (jakby co mogę taniej pochytać)

Offline Mężczyzna LuQ

• Miasto: Sosnowiec / Pisarzowice
  • Na forum od: 01.01.2013
Tak jak powiedział Turysta, do szybszej jazdy w terenie trzeba mieć coś mocniejszego.

Ja ze swoją Sigmą Pavą jeżdżę również polnymi i leśnymi ścieżkami, ale niezbyt to światło sprawdza się przy krętej trasie. Na prostych i łagodnych zakrętach jest dobrze. Można się też zdziwić najeżdżając na "chopek", gdy na dole jest ciemno i nie wiadomo w co się wjedzie.

Niemniej jestem bardzo zadowolony z tej lampki. Ma duży zasięg światła i jak dla mnie świeci wystarczająco długo (akumulatory Duracell, z innymi dużo gorzej) - ok. 3-4 godziny w trybie wysokim. Testowane jak na razie tylko na mrozie.

Mały minus: Gdyby ktoś chciał założyć ją na rurę kierownicy o średnicy 31,8 mm, to trzyma na pierwszym ząbku "na słowo honoru". Na średnicy 25 mm jest super.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum