Autor Wątek: Na polnoc  (Przeczytany 11713 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Na polnoc
« 3 Paź 2012, 14:26 »
Wspaniale tereny!
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Damian90

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 16.08.2012
« 3 Paź 2012, 22:41 »
Piękne lasy, uwielbiam takie klimaty. Kiedy w tych rejonach odpuszcza zima  ??? Wspaniale musi tam wyglądać budząca się do życia przyroda ... i może komarów mniej  :icon_idea: Czekamy na resztę zdjęć  ;)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 3 Paź 2012, 23:56 »
Końcówka zdjęć: https://picasaweb.google.com/100391618085188298781/PrzezSkandynawieZPoNocyNaPoUdnie?authuser=0&feat=directlink

Zrobiłem też mapkę

Tereny - bajka. Szczerze mówiąc, czuję lekki niedosyt - był plan, żeby w którymś paśmie górskim na półwyspie Kolskim zostawić rower i uderzyć w góry z buta - niestety, czas nie pozwolił. Pochodziłbym, a tak znowu trzeba będzie jechać ;)

Przyznam szczerze, że nie wiem jak tam jest z zimą i jej końcówką. Ponoć w czerwcu w Chibinach śnieg jeszcze potrafi zalegać na przełęczach, natomiast świeżo po roztopach musi być mnóstwo bardzo zimnej wody - w takich warunkach przekraczanie bagien i strumieni musi być niezapomnianym doznaniem ;) Natomiast komarów zapewne mniej - zimno im nie służy.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 5 Paź 2012, 07:43 »
Iwo dopiero mapka uzmysłowiła mi gdzie Cię i jak daleko wywiało... ;)
Nieźle, nieźle... nawet zazdroszczę.
Gratulacje! I jeszcze dotarłeś na wyprawkę, super.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 5 Paź 2012, 11:39 »
Super wyprawa! Jak dla mnie jest to najciekawsze odwiedzone w tym roku miejsce!

Ale rozmowa z Iwo i jego zdjęcia uświadomiły mi, że choć te tereny są pociągające, to chyba nie chciałbym tam jechać. Przepychanie się przez błocko, ciągłe zimno, to ponad miarę mojego lenistwa. No i ta monotonia... bo choć na zdjęciach (przy których spędziłem naście minut) widoki ładnie się prezentują, w rzeczywistości szybko by mi się znudziły, a otaczałyby mnie przez kilkanaście dni. By się tam wybrać, musiałbym bardziej lubić jazdę na rowerze samą w sobie, a jak dotąd miałem inne motywacje, ruszając na wyprawę.

Zatem podziwiam, ale nie zazdroszczę.

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 5 Paź 2012, 11:49 »
Każdy ma swoje preferencje. Wyprawa robi wrażenie i budzi respect. Ja też nie jestem fanem skandynawii. 
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 6 Paź 2012, 20:04 »
Zdjęcia i trasa robi wrażenie! Gratulacje!
Oglądając zdjęcia w wygodnym fotelu marzy się aby być pośród tych lasów i bagien, ale będąc tam tyle czasu jednak pewne czułbym się strasznie samotnie  :(

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010
« 9 Paź 2012, 23:13 »
Tak bez związku z niczym ;), ale ostatnio mnie męczyło, jak to było z tą linią kolejową

Jak wynalazłem, 87 km szyn, spod osiedla Titan do Rewdy, między stacjami Айкувен — Ловозеро (ma swoją stronę na wiki), trasa otwarta w  1967, zamknięta w 2007. Tory rozebrane zdaje się od razu, na znalezionych przeze mnie zdjęciach z 2008 szyn już nie było.

Przebieg: http://sbchf.narod.ru/29/revda_karty.html.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum