Autor Wątek: Podkarpacie zamiast Szwecji  (Przeczytany 1029 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Podkarpacie zamiast Szwecji
« 7 Sie 2012, 14:39 »
Z przyczyn od nas niezależnych, musieliśmy w tym roku zrezygnować z planowanych 2 tygodni w Szwecji. Zawód, jaki odczuwa się w takich sytuacjach, jest trudny do opisania... Siedzieliśmy 3 dni w Poznaniu, czekając na zmianę wydarzeń, a potem przetransportowaliśmy się na Podkarpacie. Wspólnego wyjazdu rowerowego jednak tak do końća sobie nie odpuściliśmy. Arkowi urlop się dramatycznie skurczył, więc wybraliśmy się tylko na 4 dni (3 jazdy) i odwiedziliśmy miejsce, z którym związani jesteśmy od wczesnej młodości: Kalwarię Pacławską. Zabraliśmy ze sobą siostrę, która niedawno zdała prawo jazdy, więc na razie zafascynowana jest raczej samochodami, ale duszę sakwiarską w sobie ma! Upał doskwierał, górki dawały w dupę, ale było super. Mapkę spróbuję zrobić wkrótce. Na tzw oko przejechaliśmy w sumie ok 200 km.

Niewielka galeria:

https://picasaweb.google.com/japoleczka/BrzostekKalwariaSierpien2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOrxjIeIheqegwE&feat=directlink

W rysunku na bikemap nie zaznaczyłam ostatniego odcinka, z Dębicy do Brzostku, który wynosi ok. 30 km.

http://www.bikemap.net/route/1772459#lat=49.764411778852&lng=22.103020000001&zoom=9&maptype=ts_terrain

« Ostatnia zmiana: 16 Sie 2012, 10:58 hindiana »
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Odp: Kalwaria zamiast Szwecji
« 7 Sie 2012, 15:07 »
Zawód, jaki odczuwa się w takich sytuacjach, jest trudny do opisania...

Rozumiem, podobny zawód mam w tym roku. Ale...alleluja i do przodu! W przyszłym roku będzie lepiej!:) Nie odżałuję, żeście się nie odezwali będąc w Poznaniu, no dlaczego, dlaczego... :o
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 7 Sie 2012, 16:29 »
Relaksacyjna galeryjka, fajna wyprawka. No i te sielskie, polskie widoczki...mniam :)
Pozdrawiam M

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 7 Sie 2012, 19:16 »
I o co chodzi? Na pewno cieplej niż w Szwecji. Znajomych dawno nie widzianych spotkaliście.Nie taka zła zamiana :icon_idea:

Offline Kobieta hindiana

« 7 Sie 2012, 20:10 »
Tak, ale to o czym piszesz Marku, mieliśmy w planach tak czy inaczej... Nie ma się jednak co rozczulać. Ja po prostu chciałam mieć na koncie jedną porzadna wyprawę rowerową rocznie, taką co najmniej dwutygodniówkę z Arkiem i Marysią. Ale już tu kiedyś o tym pisałam i myślę, że Furman się ze mną zgodzi: to klątwa góry Liwocz! ;D
Martwa, wszystko do nadrobienia!
www.plscout.com

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 7 Sie 2012, 20:44 »
No ja przełamałem chyba :)  wprawdzie Albania znów nie wypaliła ale na wariata organizowane Alpy wyszły znakomicie. Tfu tfu....tak trzymać!
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 7 Sie 2012, 20:57 »
Bardzo fajna wycieczka! Piękny krajobraz, te wioski i pagórki... Szkoda, że nie udało się ze Szwecją, skoro planowaliście tę wyprawę od dawna. Ale Szwecja nie zając, nie ucieknie, a w dodatku następnym razem może uda się Wam mnie odwiedzić :) A ja swoją drogą jestem teraz w Dublinie; w sobotę i początek niedzieli będę mieć wolne, więc może uda się spotkać chociaż na 10 minut gdzieś na mieście :)

Offline Kobieta hindiana

« 10 Sie 2012, 11:08 »
Wczoraj z siostra i jej koleżanką zrobiłyśmy  kolejną fajną trasę, z Brzostku do zamku w Odrzykoniu. Zamek jest miejscem akcji "Zemsty" Fredry. Byłam tam już kiedyś samochodem i pamiętałam, że jest TROCHĘ górzyście... Dla siostry był to drugi, po Kalwarii, większy wyjazd i widzę, że zdecydowanie łapie bakcyla. Koleżanka, zwana wśród znajomych Shakirą, nie jeździła nigdy dalej niż 15 km, za to jest doskonała w marszach górskich i biegach. Zsumowało się to wszystko świetnie. Wycieczka zajęła nam cały dzień, bo trochę sobie odpoczęłyśmy na zamku, podziwiałyśmy widoki, mamy tez sporo zdjęć, które umieszczę w galerii już wkrótce.
Trasę polecił mi kolega, który wraz z bratem i kumplami sporo jeździ. Wszyscy mają lekkie szosówki, figurę przecinakową i doskonałą kondycję. Postanowiłyśmy nie być gorsze i - oczywiście z gorszymi osiągami czasowymi, ale co tam - zdobyłyśmy szturmem zamek w Odrzykoniu. Było super! Dziewczyny deklarują, że znowu ze mną pojadą 'gdzieś dalej' na rowerze ... w przyszłym roku :D
Trasę polecam wszystkim, którzy odwiedzą Podkarpacie. Krajobrazy po prostu cudowne, rozległe panoramy, sporo lasu, jest wiec czym oddychać na podjazdach, a mijane po drodze wsie - spokojne, czyste, dzieciaki na huśtawkach, ogrody pełne kwiatów. Żeby jeszcze te wszystkie psy pospuszczać z łańcuchów :(
Pogodę miałyśmy optymalną, świeciło słońce, ale nie było upału. Od czasu do czasu zasłaniała nas jakaś chmura i dopiero 4 km przed domem, w drodze powrotnej, lunął na nas deszcz.

No to traska. Pierwszy raz rysowałam w bikemap. Skakało mi wszystko na boki, uciekały odcinki albo rysowały się dziwnie same. Sporo nerwów kosztowało mnie ukończenie takiego prostego rysunku  :P Muszę gdzieś przeszukać forum w poszukiwaniu alternatywnych sposobów zaznaczania tras rowerowych.

http://www.bikemap.net/route/1764733#comment
www.plscout.com

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 10 Sie 2012, 16:01 »
Bardzo fajna trasa. Szczególnie ostatni podjazd, ten w Odrzykoniu mi się podobał, gdy byłem tam dwa lata temu z wilkiem:D Od Frysztaka do Brzostku też niezbyt płasko :D

Offline Kobieta hindiana

« 10 Sie 2012, 18:43 »
Niestety, z Brzostku nie da się wyjechać nigdzie w promieniu jednodniowego wyjazdu i nie jechać górami  ;D Ja ten odcinek z Frysztaka do Brzostku robiłam sama w tamtym roku, kiedy sprawdzałam, czy kręci mnie idea zbierania gmin (choćby wakacyjnego). Jakoś pamiętałam, że w tamtą stronę było o wiele trudniej niż z powrotem, że jechało mi się wtedy super i to powiedziałam dziewczynom. Gdybyś widział ich miny przy każdym kolejnym, mozolnym podjeździe  :o
A zamek w Odrzykoniu warto odwiedzić, tylko czemu wypożyczenie jednego stroju kosztuje 3 zł i może go założyć do zdjęć tylko jedna osoba, a przy zamianie już trzeba dopłacić kolejne 3 ? To mnie trochę zniesmaczyło... Poza tym było naprawdę super!
www.plscout.com

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 15 Sie 2012, 10:40 »
Z tymi strojami to o ile sie orientuje w Szkotlandii jest tak ze wisza sobie gdzies (w zamku czy muzeum) i mozna je sobie przymierzac i robic zdjecia i bawic sie do bolu za darmo! choc jest to przygotowane glownie z mysla o dzieciach, zeby sie nie nudzuily ;) 
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta hindiana

www.plscout.com

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Podkarpacie zamiast Szwecji
« 16 Sie 2012, 11:23 »
No i pieknie:) widac ze mialyscie swietna zabawe:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

alabuk4

• Gość
« 30 Sie 2012, 14:19 »
Na prawdę świetne zdjęcia. Zamiana widać wyszła na dobre :)

Bitels

• Gość
« 30 Sie 2012, 19:16 »
Piękna galeria. No i podpisy pod zdjęciami... aż się chce oglądać. Super.

Tagi: podkarpackie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum