linka która ma regularny kontakt z solą najczęściej jest do wymiany, nierzadko i pancerz.
Używasz tej samej linki latami? U mnie nie wytrzymują dłużej niż rok, dwa.
Cytat: Hannibal w 15 Kwi 2014, 03:43A jakby nie patrzeć, te usługi są w dalszym ciągu bardzo drogie.Drogie to są na zachodzie U nas płacisz ~20zł za zaplecenie koła, czynność która zajmuje około godziny wprawnemu serwisantowi. Odlicz sobie od tego podatek, czynsz... Tak czy inaczej, sam staram się robić wszystko na własną rękę Cytat: Hannibal w 15 Kwi 2014, 03:43Staram się zebrać jak najwięcej informacji w kwestii narzędzi potrzebnych do majsterkowania przy rowerze. Pomożesz mi w ustaleniu konkretnego spisu?Serio? Wlazłeś z buciorami na forum, i pytasz o ogólne rzeczy, o których już dawno jest napisane na forum bez szukania.Chcesz wiedzieć czego potrzebujesz do serwisu roweru?Każda z tych rzeczy Ci się praktycznie przyda:http://www.centrumrowerowe.pl/narzedzia-i-smary/narzedzia-rowerowe/Tanio nie jest, ale chciałeś sam... A tak serio, to niektórych narzędzi używa się bardzo, bardzo rzadko, i sens ich kupowania jest co najmniej wątpliwy. Np obcinacz do pancerzy kosztuje >50zł, a możesz podjechać z linkami do serwisu i Ci za 5zł obetną. Będziesz to robił pewnie nie częściej niż raz na rok, więc zwróci się za... ~10 lat.Podobnie sprawa się ma z kluczem do amortyzatorów (jest jakiś tam do odkręcania nakrętki czy coś, nawet nie wiem dokładnie ), do bębenka...Sam musisz określić co Ci jest potrzebne. Pojeździsz, zobaczysz czego Ci potrzeba, będziesz wiedział i z czasem kupisz. Masz w Tychach np Republic Bikes gdzie kupisz chyba w miarę wszystko i nie drogo, więc kosztami wysyłki się specjalnie nie musisz przejmować przy zakupie pojedynczych rzeczy.
A jakby nie patrzeć, te usługi są w dalszym ciągu bardzo drogie.
Staram się zebrać jak najwięcej informacji w kwestii narzędzi potrzebnych do majsterkowania przy rowerze. Pomożesz mi w ustaleniu konkretnego spisu?