Autor Wątek: Lublin - Suwałki - Gdańsk (11 - 26 sierpnia)  (Przeczytany 2891 razy)

Offline sandking

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2011
Nieco mi się posypały plany wyjazdu i wyszło niedawno, że nie mam z kim jechać, więc zmieniłem trasę na nieco bardziej wymagającą w porównaniu do wcześniejszej i mam zamiar jechać sam, oto trasa:

http://www.bikemap.net/route/1179362

Wyjeżdżam jutro o 6 pociągiem z Wrocławia do Lublina, gdzie jestem jakoś koło 14. Na trasę mam 2 tygodnie. Wcześniej z dłuższych tras jechałem z Międzyzdrojów w okolice Świeradowa Zdrój (czyli prawie cała zachodnia granica), więc doświadczenia za dużo nie mam, ale wiem mniej więcej co i jak. Dziennie planuję robić jakoś 70-100 km. Jadę z nastawieniem spania pod namiotem i w miarę tanio.

Celem trasy jest po prostu jazda i poznawanie okolic, lokalnych klimatów. Wjazd do większych miast robię po prostu by klepnąć i zobaczyć, ale bardziej rajcują mnie zaplute dziury :)

Nie szukam nikogo na całą trasę, ale jeśli ktoś w okolicach będzie i chciałby się podłączyć na dzień/kilka, to proszę o kontakt na jacek.brzezowski (małpa) gmail com  Jeśli ktoś w okolicach trasy mógłby też mnie ugościć ciepłym prysznicem (nocleg na kawałku podłogi też fajnie) i możliwością przeprania rzeczy, to też będzie fajnie :)

Tak krótko o mnie - Jacek, lat 29, na codzień architekt we Wrocławiu, miłośnik gier planszowych (niegdyś RPG), książki (Chandler, Pratchett, Mankell - tak z wyrywki) i filmu (Indiana Jones i Gwiezdne Wojny to moja młodość).
« Ostatnia zmiana: 10 Sie 2012, 12:53 sandking »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Fajna trasa, tylko się zastanawiam po co się pchasz do Białegostoku i Suwałk?
Bo jeśli nie masz tam niczego konkretnego do odwiedzenia to omiń je, a trasa tylko zyska.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Bardzo ładnie poprowadziłem trasę do Białej Podlaskiej :D

Dalej nie warto jechać przez Konstantynów tylko zahaczyć o Janów Podlaski i stadninę koni.

Prom w Gnojnie na dzień dzisiejszy nadal jest wstrzymany. Sprawdzaj informację na tej stronie: http://mielnik.com.pl/prom

Drogą leśna z Niemirowa prosto prowadzi do Koterki, więc nie musisz odbijać na Miętną.

Z Klukowicz warto pojechać na Czeremchę (czały czas asfalt) a z dalej na Wólkę Terechowską i Opakę (szutr) i do Wiluk.

Z Wiluk można fajnie podjechać asfaltem do Topiła ale musisz pojechać prosto w stronę Długiego Brodu.

Na kolejnych etapach trasu polecam bardziej przytulic się do granicy ale tutaj już nie będę pisał dokładnie jak bo to za dużo zmian i nie wiem jakie masz priorytety.

Offline sandking

Dzięki wielkie za uwagi! Trochę pękam, bo mam lekkie problemy ze zdrowiem (angina pół roku mnie męczy) i wiem, że może być chłodno,ale co tam :)

Co do Suwałk i Białegostoku - po prostu nigdy tam nie byłem i chciałem zobaczyć, a jeśli przez całe życie tam nie zawitałem, to najpewniej nieczęsto tam będę, więc jak pisałem - kawka na rynku, fota pod ratuszem i klepnięte jest :)
« Ostatnia zmiana: 10 Sie 2012, 12:51 sandking »

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Biełegostoku - pisze się razem!
Koło 26.08 powinnam być w Trójmieście i możliwe, że będę mogła zaproponować kawałek podłogi, a nawet materac. Ale nie na 100%.

Offline sandking

Białystok poprawiony :) Jakoś nieczęsto używam tej nazwy i poprawność gramatyczna instynktownie wzięła górę :) Dzięki za info o Trójmieście - tam mam metę w Gdyni jak coś, ale najpewniej nie będę miał czasu, bo pewnie przyjadę na styk.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
nie wiem kiedy będziesz na suwalszczyźnie, ale ja tam będę się kręcił nad Wigrami i Hańczą od 18-23 sierpnia. Ciekawe czy trafimy na siebie.

Offline sandking

Jak coś, to żółty Specialized z czerwonymi sakwami. Najpewniej trzeba będzie dawać sygnały dymne, bo jadąc rowerem lubię posłuchać audiobooka :)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
a wiesz ogniska planuję...

Offline Mężczyzna Medawc

• Na forum od: 02.12.2010
Tak krótko o mnie - Jacek, lat 29, na codzień architekt we Wrocławiu, miłośnik gier planszowych (niegdyś RPG), książki (Chandler, Pratchett, Mankell - tak z wyrywki) i filmu (Indiana Jones i Gwiezdne Wojny to moja młodość).

Z takimi zainteresowaniami możesz odwiedzić Polcon (23-26 sierpnia). W tym roku masz go nawet pod nosem we Wrocławiu.

Offline sandking

Wiem, planowałem iść, ale jak widać urlop mi zawadza.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Hej Jacku, jak chcesz zwiedzić jutro kawałek Lublina, to daj znać - służę pomocą. Nr tel. wysyłam na PW.

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna qwas123

• Miasto: radzyń podlaski
  • Na forum od: 31.03.2012
Witaj jak byś zmienił troszkę trasę to służę noclegiem w Radzyniu Podlaskim .
693 614 651

Offline sandking

Kolejne dzięki za odzew! Niestety musiałem przełożyć wyjazd na niedzielę rano (ale bilet już kupiony!). Wróciłem dość późno do domu i po prostu nie dałem rady się spakować na spokojnie, poprawić trasę i do tego się wyspać. WIęc jak coś, to jakby ktoś chciał się przyłączyć - pisać.

Rado - na zwiedzanie w standardowym sensie się nie nastawiam - na pewno chcę zobaczyć starówkę, bo słyszałem, że najładniejsza w Polsce, ale to pewnie objadę dookoła i gnam dalej, bo jak widać - jeden dzień w plecy, a wszystko wskazuje na to, że na piątek muszę być w Suwałkach :)

qwas123 - WIELKIE dzięki! Jakoś przed 15:00 jestem w Lublinie, więc zaplanuję trasę tak, by być w Radzyniu jak najszybciej. To jest jakieś 70 km, więc przed zmrokiem chyba się nie uda. Ale sądzę, że przed 22 powinienem być. Jeśli to nie problem, to zawitam!

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Sandkingtylko nie jedź krajową 19. Duży ruch

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: