Autor Wątek: Chwyty na kierownice  (Przeczytany 16074 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: Chwyty na kierownice
« 15 Gru 2011, 23:01 »
Jak sprawdza się owijka na dłuższych trasach? :)
Ja chcę, ja chcę :D Dla żony na zastosowanie turystyczne :>
Mogę to jakoś od Ciebie odebrać?

Chodzi, że chcesz kierownicę? Póki co dostałem rezerwację na nią jakieś 2h temu :P Ale jak nie wypali, to jesteś pierwszy w kolejce.
Okej - dziękować.

A kilka miesięcy temu ogłosiłem, że oddam, to nikt się nie odezwał.
Nie widziałem :(
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 15 Gru 2011, 23:02 »
Przecież to brzydko wygląda jak.. Brooks na szosówce. :wink:

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 16 Gru 2011, 10:08 »
ale jak masz taką fikuśną kierownicę to ergony nie wchodzą w grę :)

No ja Cię proszę, na zlocie nie byłeś jak zakładałem ergony na moje ustrojstwo? :P
Spryciarz!
Zakładałeś, bo Twoja gięta kierownica jest dzielona! Na tę z obrazka ergonów nie założysz tak łatwo.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 16 Gru 2011, 11:48 »
Uff, wiedziałem, że było coś dzielone :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 16 Gru 2011, 11:49 »
Jak sprawdza się owijka na dłuższych trasach? :)

Yoshko, świetnie. ja nawet przy prostej kierownicy zrezygnowałem z chwytów kosztem owijki. jest lekka, wygodna, zawsze możesz dowinąć kolejną warstwę, zrobić sporo dłuższy chwyt niż tradycyjna szerokość... same plusy.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 17 Gru 2011, 20:04 »
Kierownica od Dudiego (jak już wcześniej wspomniał) jest już zarezerwowana  :) . Nie pytajcie przez kogo bo Wam i tak nie powiem  :wink:

Ale nadal pozostaje problem gumowych chwytów  :(
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 21 Lut 2012, 22:23 »
Może ktoś polecić jakieś chwyty, na razie miałem 2 pary Authorów Ergo, ale dość szybko się zużywają i brudzą ręce, mam też Ergony ale nie jestem z nich zadowolony.

Szukam czegoś kształtem zbliżonego do Authorów http://velo.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=1934, ale żeby wytrzymały mi przynajmniej sezon, nie brudziły rąk, i fajnie jakby były przykręcane śrubką.

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 21 Lut 2012, 22:35 »
Mam od niedawna takie chwyty Specializeda: http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=64414
i jestem bardzo zadowolony. Moja żona ma takie same od ok. roku i też sobie chwali. Póki co praktycznie nie widać śladów używania. Przykręcane śrubką. Czy nie brudzą rąk to szczerze mówiąc nie wiem, bo akurat teraz jeżdżę cały czas w rękawiczkach, ale mogę je przetestować pod tym kątem.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 21 Lut 2012, 22:41 »
Fajne :D, ale drogie troche :P

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 21 Lut 2012, 22:43 »
Ale fajne  :P

Faktycznie są dość drogie w Polsce. Ja dałem 14E.
« Ostatnia zmiana: 21 Lut 2012, 23:08 Viracocha »

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 21 Lut 2012, 22:44 »
Ja mam takie, co nie brudzą i są dokręcane imbusem. Problem tylko w tym, że one same strasznie się brudzą i lepią. Wymieniłem na takie za 9 zł, lekko się ścierają ale pozostają czyste. Wydaje mi się, że musisz wybrać między czystymi gripami a czystymi dłońmi.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 21 Lut 2012, 22:49 »
Da się coś zrobić, żeby zablokować gumowe chwyty kierownicy przed kręceniem się w kółko? Moje kręcą się bez praktycznie żadnego oporu, przy dwóch, trzech ruchach ręką bez problemu robią pełny obrót. Przy normalnej jeździe mi to nie przeszkadza, ale przy jeździe w górę albo w terenie owszem... Pamiętam, że jakiś gość w serwisie wstrzyknął mi pod nie wodę. Trochę pomogło, ale nie na długo... Może znacie jakiś lepszy sposób?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 21 Lut 2012, 22:53 »
zdjąć, odtłuścić środek + rurkę i założyć ponownie.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 22 Lut 2012, 01:52 »
Mi też się kręciły, w jednym serwisie polecali użyć lakieru do włosów, ale nie spróbowałem, bo olałem chwyty i założyłem owijkę.

Offline kunu

• Miasto: Poznań/Widziszewo
  • Na forum od: 14.09.2010
« 22 Lut 2012, 07:12 »
Może ktoś polecić jakieś chwyty, na razie miałem 2 pary Authorów Ergo, ale dość szybko się zużywają i brudzą ręce, mam też Ergony ale nie jestem z nich zadowolony.

Szukam czegoś kształtem zbliżonego do Authorów http://velo.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=1934, ale żeby wytrzymały mi przynajmniej sezon, nie brudziły rąk, i fajnie jakby były przykręcane śrubką.

Może takie od PRO Ci podpasują?: http://www.bike-center.pl/index.php?p2514,pro-ergonomic-chwyty-przykrecane-czarne
Przyjemnie leżą w dłoni i guma wydaje się dobrej jakości (nie zakładałem bo za długie dla mnie od zewnętrznej strony, w połączeniu z rogami mocno odsuwały ręce do środka kierownicy ale solidnie je obmacałem i byłem zdecydowany dopóki nie założyłem na kierownicę:)) Osobiście po kombinacji z kilkoma rodzajami chwytów ( żelowe, ergonomiczne, piankowe) dobiłem do spokojnej przystani(:P)prostych gumowych chwytów od Lizardskinsa. Guma jest po prostu rewelacyjna, tak przyjemna w dotyku, że żal mi zimą rękawiczki zakładać :) O dziwo nawet mi dłonie nie drętwieją przy nich. Chyba chodzi o to że są długie i nie zmuszają do trzymania dłoni idealnie w tym miejscu i tej pozycji cały czas. No i mają fajny kolor :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum