Autor Wątek: Zachowaj odstęp - wyprzedzaj szeroko  (Przeczytany 247332 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Świetny znak i od razu zaczął funkcjonować w praktyce. Ten numer z wymianą samochodu na budynek mocno poniżej pasa, odbiera pierwotny przekaz: Uważaj na rowerzystów! na kolejne poganianie: Uważaj, rowerzysto! Martwa - gratuluję świetnej grafiki. Może by to w Dublinie też powiesić....
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
chyba ze Słupskiem
W Słupsku faktycznie zafunkcjonowały.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Czy to znaczy, że wrzucając ten motyw na koszulki klubowe, powinniśmy byli przedtem coś z Tobą podpisać?
Oczywiście. Wielkiego halo tu nie ma, bo przecież Martwa pisze cały czas, że nie pobiera za to żadnej opłaty, ale to jej projekt i fajnie byłoby o tym pamiętać. Mogliście nie wiedzieć wcześniej - ale teraz przecież już wiesz :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
AsiaNLG się ze mna skontaktowała w tej sprawie tego samego dnia kiedy napisała post chyba czyli jeszcze w sierpniu, prywatnie. Tak czy inaczej nikt do tej pory z ich grupy rowerowej się do mnie nie zgłosił za co nie winię Asi (i prosze po niej nie cisnąć jakby co) bo to nie ona konkretnie miała z tym coś wspólnego - ona w zasadzie dała mi znać. Tak czy inaczej niby ktoś się miał zglosić z tej grupy i załatwić sprawę co nie nastapiło.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Caelian

• Miasto: Świętochłowice
  • Na forum od: 05.04.2017
ja widziałem kiedyś rowerzystkę, jechała zwykłym rowerem (nic wyjątkowego) ale do bagażnika miala przyczepiony prętokoło 2,5 - 3 metry długi, cały w odblaskowych flagach z napisem 1,5 m

nietypowe i zapewne kłopotliwe w jeżdzie, ale jak ludzie na nią trąbili i jak psioczyli nie umiejąc wyprzedzić na wąskiej drodze:D

jechałem za nią z 5km z czystej ciekawości i działało :D

może by zrobić akcje? w sensie np 10 - 20 rowerzystów każdy z takim prętem i przejechać np najbardziej ruchliwą ulice w godzinach szczytu?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
No i co Ci to da? Dużą zaletą roweru w mieście jest to, że zajmuje niewiele miejsca. Wkurzając kierowców nie sprawisz, że rowerowa społeczność w mieście będzie bardziej respektowana - wręcz przeciwnie. Widziałem kiedyś taki rower we Wrocławiu - kierowcy wkurzeni, bo nie da się wyprzedzić. Szybsi rowerzyści wkurzeni, bo muszą zjeżdżać na drugi pas, żeby wyprzedzić. Na wąskiej DDR problem, bo nie wyminiesz się z takim cudem.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
ja widziałem kiedyś rowerzystkę, jechała zwykłym rowerem (nic wyjątkowego) ale do bagażnika miala przyczepiony prętokoło 2,5 - 3 metry długi, cały w odblaskowych flagach z napisem 1,5 m

nietypowe i zapewne kłopotliwe w jeżdzie

Zwyczajnie głupie.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015

Offline Kobieta AsiaNLG

• Miasto: Tczew
  • Na forum od: 16.04.2016
AsiaNLG się ze mna skontaktowała w tej sprawie tego samego dnia kiedy napisała post chyba czyli jeszcze w sierpniu, prywatnie. Tak czy inaczej nikt do tej pory z ich grupy rowerowej się do mnie nie zgłosił za co nie winię Asi (i prosze po niej nie cisnąć jakby co) bo to nie ona konkretnie miała z tym coś wspólnego - ona w zasadzie dała mi znać. Tak czy inaczej niby ktoś się miał zglosić z tej grupy i załatwić sprawę co nie nastapiło.

Przykro mi. W międzyczasie była wymiana zarządu. Poza tym jakoś takoś się ta grupa rozmyła i już de facto nie funkcjonuje... Ale przyzwoicie byłoby się zgłosić, nawet po fakcie :(

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Takie tam zza wielkiej wody, Peru. Akcja edukacyjna na pewno tam się przyda, jeżdżą bardzo po azjatycku.

My home is where my bike is.

Offline rob68

• Miasto: SCI
  • Na forum od: 14.01.2018
Może to nie do końca na czasie, ale mam pewną myśl...
Skoro teraz uznano, że bezpieczną odległością jest 1,5m, to może by już tak mogło zostać?

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Świetne powiązanie!
I ten znak.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Może to nie do końca na czasie, ale...

Ja mam coś "na czasie" ;)

Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline crust

• Miasto:
  • Na forum od: 21.08.2013
Nie miałem pomysłu gdzie to wkleić a myślę że warto, dla przestrogi. Nie ma sensu nikomu ułatwiać, trzeba o swoje się martwić i środkiem jechać, najwyżej obtrąbią.

&fbclid=IwAR3EaxMFkYL-mBt_Pn8tB-fmxpYqbuxqxHs8iojE-GBjDRO7hU0L3PaLygg
« Ostatnia zmiana: 15 Cze 2020, 09:54 KrzysztofT »

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Inna sprawa to lusterko którego posiadanie   i używanie może uratowac  życie
kolarz wybitny

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat