Autor Wątek: Zachowaj odstęp - wyprzedzaj szeroko  (Przeczytany 247291 razy)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Chyba nie ma innej drogi - trzeba czekać, po drodze tłumacząc do zrzygu, na wyedukowanie bliźnich, które może nigdy nie nadejść.
Byłem zarówno ściganym, jak i ścigającym (to pierwsze raz, drugie wielokrotnie) - żadna z tych pozycji nie znajduje społecznego zrozumienia w 100%, ale brak chęci otoczenia, gdy ma się rację, jest bardzo bolesna i męcząca, wiem.
Może się jednak wydawać, że to zły moment, żeby odpuszczać. Chyba, może, nie wiem...

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Może się jednak wydawać, że to zły moment, żeby odpuszczać. Chyba, może, nie wiem...

Na pewno.

Ania, miej cierpliwość! I nie porzucaj takiego udanego dziecka :)

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Dziecko już ma 7 lat i poszło do szkoły. :-D

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Dziecko już ma 7 lat

znaczek przybrał ostateczny kształt we wrześniu 2012, więc dziecko jeszcze starsze.
I przez te wszystkie lata działo się to co mówiłam - a to ktoś miał foch bo chciał sobie zareklamować sklep a ja nie wyraziłam zgody, były zarzuty o to że to splagiatowałam bo ktoś znajomy znajomego już to kiedyś gdzieś widział i to na 100% wczesniej niz pojawił sie temat tu, widziałam dziesiatki podsyłanych do mnie obrazków z kapeluszem który ktos tam sobie uchyla, co nie jest pzreciez patentem nie do ruszenia, a to ktoś po dwóch latach z pretensjami że znak jest nieczytelny i do dupy a ja powinnam się ukorzyc i z pochyloną głowa przyjąć krytykę, że samochód przypomina smietnik, że to nie powinien byc samochód, że zamiast kapelusza powinien być kask, że zółty nie powinien być zółty bo się zle kojarzy. No i też dowiadywałam się że ktos sobie znak przygarnał i cos tam sobie zrobił bez porozumienia ze mną bo po co.
Na całe szczescie były tez pozytywy, przeprowadzono realnie akcje w Gdańsku (tu chyba nawet niejeden raz), Słupsku (te które podlinkował Pika), chyba w Kielcach też, parę razy też rowerzyści z mniejszych miejscowości na jakies akcje korzystali - nie pamietam dokładnie jeszcze gdzie, użyczałam  bezpłatnie znaku na te akcje, sporo ludzi zrobiło sobie tez naklejki i to fajnie.

Niczego nie opuszczam, znaczek  jeżeli ktoś chce wykorzystać go zgodnie z zasadami, na naklejki czy jakies akcje rowerowe, podeslę bezpłatnie, prosze pisac na priv,  ale nie mam zamiaru juz śledzić tego tematu, oglądać jakichś obrazków z kapeluszem, mam swoje poważne problemy i mi się po rpostu nie chce. Na nikogo się nie obrażam ale jestem tym zmęczona.

PS jak na moje, to znak się nieco zestarzał (graficznie) i mógłby mieć jakiś lifting, z drugiej strony dalej nawiazuje (tak jak było w założeniu) do znaków drogowych.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Ale ja to zalinkowałem z sympatią, pierwsze skojarzenie z latami 90. Gdy po latach rządów buców zamiast pisania "zakaz.." lub "zabrania się" czy innego "streng verboten" ktoś uchylił kapelusz. Dziś zatoczyliśmy koło i banda smutnych buców wróciła.

• Użytkownik forum
rozumiem, ale nie mam siły nawet na linki z sympatią, Ty wkleisz z sympatią a inny wklei bez sympatii :D

Wklejajcie oczywiscie co chcecie, po to też jest ten temat, po prostu nie będę już tego sprawdzała.  Bo wiesz, dostawałam zdjęcia z pytaniem co ja na to :D Nie że w tym temacie, ale w ogóle. Nie wiem, czy miałam się przyznawać do żżyny pomysłu, czy oburzać że ktoś ode mnie coś zerżnął, skoro to ani jedno ani drugie w 99% przypadków.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
przeprowadzono realnie akcje w Gdańsku (tu chyba nawet niejeden raz)

Nie zdawałem sobie sprawy, że ten znak pojawił się na ulicach w ramach jakichś akcji. W Gdańsku jest na tyle powszechny, że myślałem, że jest to oficjalny znak drogowy. :)

• Użytkownik forum
no widzisz, to możesz teraz za każdym razem jak go zobaczysz pomyśleć o mnie i o forum, bo rodził się w bólach (wystarczy przesledzic wątek od poczatku, niestety zniknęły już podlinkowane fotki i nie widać róznych wersji przed:)
Dobra to już serio zmykam z tematu.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
To, że to Ty jesteś jego autorką, to już dowiedziałem się z forum dawno temu (i fakt, często widząc go przypominam sobie, kto go stworzył). Myślałem jednak, że skoro pojawił się na ulicach, to znaczy, że udało się go wprowadzić do oficjalnej bazy znaków drogowych i pojawia się on na drogach z automatu, a nie z dobrej woli jakichś lokalnych społeczności.

Offline Mężczyzna szy

"Celem konkursu jest kształtowanie wizerunku turystyki rowerowej na terenie województwa zachodniopomorskiego, popularyzacja i promocja turystyki rowerowej na terenie województwa zachodniopomorskiego, promocja walorów i możliwości rozwojowych województwa, kształtowanie i utrzymanie ładu przestrzennego, zachowanie wartości środowiska kulturowego i przyrodniczego przy uwzględnieniu potrzeb przyszłych pokoleń oraz racjonalne korzystanie z zasobów przyrody oraz kształtowanie środowiska naturalnego, zgodnie z zasadą zrównoważonego rozwoju."

http://www.turystyka.wzp.pl/aktualnosci/konkurs-dot-zaprojektowania-serii-znakow-zasady-i-dobre-maniery-zachowania-sie-na-szlaku

Szy.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
Nawet nie zapytali czy moje zdjęcie może posłużyć za ilustracje artykułu.

« Ostatnia zmiana: 3 Sie 2021, 18:16 yoshko »

Offline Mężczyzna szy

To Twoje? :) A to... :)

A ja podałem dalej, jeszcze potęgując efekt podebrania... I tak to działa :/ :)

Szy.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
Niby piszą, że ich własne ale kto ich wie.

Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Zachowaj odstęp - wyprzedzaj szeroko
« 11 Paź 2021, 22:07 »
a ja mam propozycje, troche niekonwncjonalna ale moze to cos zmieni?
otoz znak stop jest permanentnie lekcewazony, wrecz niezauwazalny. a co gdybysmy go zmodernizowali, i zamiast "STOP!" dali "STOJ KURWA!"
mowie calkowicie powaznie. ten ulamek rozweselenia i oderwania sie od monotonii jazdy moze faktycznie zmusic mozg do powrotu do rzeczywistosci i sprawdzenia co sie dzieje na drodze

Jest to jakiś pomysł... Jakaś grafika?

(policja z dronami, wot kuwa tiechnika...)

Ja już kiedyś miałem pomysł na zmianę w nawigacjach... Zamiast "za 500m skręć w prawo", na "skręć w prawo!!!.... za 500m.", choć poza czujnością (i ew głupimi wypadkami) to niezbyt mądry pomysł  był ::)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum