Autor Wątek: Jak chronić zawartośc sakw przed kradzieża ?  (Przeczytany 17634 razy)

Offline Cvbge

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 10.04.2011
Raczej dobrze że go nie zamknęli za to

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Moja uwaga była ironiczna;) chodziło mi o to, że rober "zabezpieczał" ale skończyło się i paskudnym wypadkiem i przypuszczalnie roweru to nie uratowało; więc psu na budę chyba takie pułapki...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
:roll:
martwawiewiórka,    Pewnie tak, ale chociaż satysfakcja zostaje.  Zdrowa czy nie,  sprawa sumienia.  Ja osobiście nie poleciałbym do konfesjonału spowiadać się z tego że złodziej rozbił sobie ryja na moim rowerze.
...
wracając do tematu
  Jadąc gdzieś dalej to wydaje mi się że lepiej zrezygnować z szybkozamykaczy kół na rzecz zwykłej oski ze zwykłymi srubkami.  Uniemożliwia to tak sprawne zdjęcie koła, ale o to chyba chodzi gdy jestesmy na chwilkę w sklepie.  Dodatkowy rzep, linka, sznurek czy gumka zwiekszajaca stabilność sakw działa analogicznie.
Patent mojego znajomego:  Ustrojstwo podobne do zasuwki w drzwiczkach szafek a zainstalowane pod suportem.  Szpryngiel włazi w tryb po zaryglowaniu i uniemożliwia zapedałowanie.  Oczywiście to tez chwilówka ale może zniechęcić, albo przynajmniej zwiekszy nasze szanse na danie komuś w paszczę.
W sklepie zaś niedawno widziałem takie rozwiązanie na osi kierownicy, jak w motorze.  Rower zwyczajnie trzeba ponieść bo pojechać bez ceregieli nie da rady.
..
taaa, alo zrezygnować ze zwiedzania egzotycznych krajów na rzecz skandynawii, po uprzednim sprawdzeniu gdzie mieszka duzo polaków. Tam samoobsługowe sklepiki już pewnie znikneły.  Tak jak i tutaj.  Nasi nauczyli już frajerów że trzeba uważać.  Oczywiście niezmiernie oburzają się gdy ktos powie że złodzieje są i tyle.  Mi też ukradli tutaj rower, tyle ze policja wykazała normalne dla policji zainteresowanie tym faktem.  Przeglądneli zapisy z wszystkich kamer na mieście i na jednym zobaczyli mój rower z gosciem którego akurat znałem.  Oczywiscie był niby kiedyś dobrym kolegą i  nawet sie pogniewał że zgłosiłem na gliny zaginięcie rowerka.  Przecież on przez to miał mase nieprzyjemności niewartych rowera którego i tak już nie odzyskałem.
Noo, taki niedobry jestem, wymusiłem rekompensatę.
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
zły Kokop, nu nu ! Tylko nie leć przypadkiem do konfesjonału  :wink:

dobry patent z tą blokadą korby/kierownicy. Trzeba by taki sobie zmontować.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
A jakby zrobić coś takiego by na kłódeczkę zwierać ramiona hamulca by uniemożliwiało to jazdę a przy ściśniętych klockach nie tak łatwo zdjąć koło ;)

Offline Mężczyzna Susiedka

• Miasto: Stuttgart
  • Na forum od: 03.09.2010
Cytat: "martwawiewiórka"

a rower pewnie się popsuł przy okazji?

Rower miał zadrapania i jedno koło do centrowania.

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Cytat: "yoshko"
A jakby zrobić coś takiego by na kłódeczkę zwierać ramiona hamulca by uniemożliwiało to jazdę a przy ściśniętych klockach nie tak łatwo zdjąć koło ;)

:idea:
To mnie się podoba, trzeba pokombinować
..
No i jeszcze Mario, pewien znajomy włoch.  Kiedyś ktos podkradał mu kawę i cukier z szafki w robocie.  No to on w sklepie ze smiesznymi rzeczami zakupił gó....o.  Wygladało całkiem jak prawdziwe tyle że nie śmierdziało  :mrgreen:   Za pierwszym razem pewnie podzialało.  Moznaby takie do sakwy na wierzch zapodać.  Albo jakiego węża kupić :roll:
Budżetowo sprawę biorąc to nie trzeba do sklepu latać, można nawalić samemu.
 :roll:
eeeee, chyba głupi pomysł
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Ja to zawsze podziwiam osoby podrozujace samotnie. Nie wyobrazam sobie, ze ktos mi zwedzi rower w trakcie wyprawy, a juz kiedy pomysle, ze mogloby sie to stac gdzies w polowie wyludnionej Azji to ...rany! (oczywiscie, w Azji jeszcze nigdy nie bylam, ale bac sie na zaps potrafie  :roll: ).
kokop, samemu samemu, recesja jest, nie ma co szastac kasa na hmmm gowno :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
No i jeszcze Mario, pewien znajomy włoch. Kiedyś ktos podkradał mu kawę i cukier z szafki w robocie. No to on w sklepie ze smiesznymi rzeczami zakupił gó....o. Wygladało całkiem jak prawdziwe tyle że nie śmierdziało   Za pierwszym razem pewnie podzialało. Moznaby takie do sakwy na wierzch zapodać. Albo jakiego węża kupić  
Budżetowo sprawę biorąc to nie trzeba do sklepu latać, można nawalić samemu.

:)
to ja znam inną historie z zakładu gdzie pracuje. Znajomy lubi sobie robić przeróżne smakołyki i przynosił do pracy zestaw kuchenny;)czyli ketchup, pomidory etc. raz za razem ktoś mu coś podjadał najczęściej był to ketchup, tylko w tym przypadku on nie poszedł do sklepu ze śmiesznymi rzeczami, tylko dodał coś do ketchupu.....i pamiętam jak ja przyznaje się i dwóch znajomych użyło owego produktu.....do dzisiaj już nikomu nic nie podbieram:).....
dziwie się że jeszcze nie zrobili jakiś zabezpieczeń np na kluczyk.....

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum