To cecha każdego z tych rozwiązań. Dotyczy również Ortliebów.
W Ortliebach nie musisz ręcznie dociskać zacisków. One same się zatrzaskują i same odhaczają gdy puścisz/podniesiesz uchwyt.
Na szczęście Experty mam w świetnej kondycji, przy moim użytkowaniu i wieku mają szansę na dożywocie.
Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?
Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 08:34Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?Ameryki nie odkryjesz. Właściwie to są na rynku 4 istotne firmyOrtlieb, Vaude, Crosso i Sport Arsenal. Wiele lat używałem np. Vaude Aqua i byłem z nich bardzo zadowolony. Teraz używam Orlieby a mam też Crosso DRY i Małe Experty. Dla mnie wszystkie te sakwy są ok.
Cytat: Król Julian w 29 Mar 2023, 10:16Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 08:34Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?Ameryki nie odkryjesz. Właściwie to są na rynku 4 istotne firmyOrtlieb, Vaude, Crosso i Sport Arsenal. Wiele lat używałem np. Vaude Aqua i byłem z nich bardzo zadowolony. Teraz używam Orlieby a mam też Crosso DRY i Małe Experty. Dla mnie wszystkie te sakwy są ok.Wszystkie jednakże o pojemności mniejszej niż 30 l?
Właściwie to są na rynku 4 istotne firmyOrtlieb, Vaude, Crosso i Sport Arsenal. Wiele lat używałem np. Vaude Aqua i byłem z nich bardzo zadowolony. Teraz używam Orlieby a mam też Crosso DRY i Małe Experty. Dla mnie wszystkie te sakwy są ok.
Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 12:35Cytat: Król Julian w 29 Mar 2023, 10:16Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 08:34Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?Ameryki nie odkryjesz. Właściwie to są na rynku 4 istotne firmyOrtlieb, Vaude, Crosso i Sport Arsenal. Wiele lat używałem np. Vaude Aqua i byłem z nich bardzo zadowolony. Teraz używam Orlieby a mam też Crosso DRY i Małe Experty. Dla mnie wszystkie te sakwy są ok.Wszystkie jednakże o pojemności mniejszej niż 30 l?Na pewno?https://www.ortlieb.com/en_us/back-roller-pro-plus+F5251https://crosso.pl/produkt/sakwy-rowerowe-expert-66/