Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 12:35Cytat: Król Julian w 29 Mar 2023, 10:16Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 08:34Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?Ameryki nie odkryjesz. Właściwie to są na rynku 4 istotne firmyOrtlieb, Vaude, Crosso i Sport Arsenal. Wiele lat używałem np. Vaude Aqua i byłem z nich bardzo zadowolony. Teraz używam Orlieby a mam też Crosso DRY i Małe Experty. Dla mnie wszystkie te sakwy są ok.Wszystkie jednakże o pojemności mniejszej niż 30 l?Na pewno?https://www.ortlieb.com/en_us/back-roller-pro-plus+F5251https://crosso.pl/produkt/sakwy-rowerowe-expert-66/
Cytat: Król Julian w 29 Mar 2023, 10:16Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 08:34Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?Ameryki nie odkryjesz. Właściwie to są na rynku 4 istotne firmyOrtlieb, Vaude, Crosso i Sport Arsenal. Wiele lat używałem np. Vaude Aqua i byłem z nich bardzo zadowolony. Teraz używam Orlieby a mam też Crosso DRY i Małe Experty. Dla mnie wszystkie te sakwy są ok.Wszystkie jednakże o pojemności mniejszej niż 30 l?
Cytat: lepiotrek w 29 Mar 2023, 08:34Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?Ameryki nie odkryjesz. Właściwie to są na rynku 4 istotne firmyOrtlieb, Vaude, Crosso i Sport Arsenal. Wiele lat używałem np. Vaude Aqua i byłem z nich bardzo zadowolony. Teraz używam Orlieby a mam też Crosso DRY i Małe Experty. Dla mnie wszystkie te sakwy są ok.
Macie jakieś pomysły na coś sensownego z pojemnością około 60 l.?
Jak już o sakwach dyskusja, to mam pytanie.Zna ktos może sposób na barwienie cordury?Mam star Crosso experty, w dobrym stanie, pasują mi, ale są już wypłowiałe (intensywnie użytkowane).Chciałbym przywrócić im dawny blask
Merida ma też sakwy, ale nie miałem ich w ręce. Na pewno ich atutem jest cena. Około 160 zł za komplet sakw 60 litrów.
Niestety chyba nikt już nie ma już w ofercie najlepszego IMO wariantu czyli takiego jak Crosso Classic - z klapą i ściągaczem.
Cytat: Borafu w 29 Mar 2023, 14:11Niestety chyba nikt już nie ma już w ofercie najlepszego IMO wariantu czyli takiego jak Crosso Classic - z klapą i ściągaczem.Popatrz na Carradice Carradry.
Tylko jak masz wypchaną sakwę do pełna i wozisz coś na bagażniku (np. namiot) to czasami ciężko będzie się dostać do tych zaczepów aby je wcisnąć/wycisnąć.A jak ktoś ma bagażnik z obniżonym środkiem ciężkości (np. Tubus Cosmo) to ta upierdliwość jeszcze wzrasta.
Nie wiem jak ty, ale ja zanim ściągnę tylną sakwę (a mam worek z namiotem jeszcze na sakwach), to jednak najpierw ściągam worek, a potem sakwy. Nie mam żadnego problemu ze ściąganiem tych sakw.
Jednej rzeczy też nie rozumiem - co wam wadzi rolowanie sakwy?
Jednej rzeczy też nie rozumiem - co wam wadzi rolowanie sakwy? to najbezpieczniejszy sposób zamykania sakwy. Jest szybki i pozwala "ściągnąć" sakwę jeśli nie jest pełna.
Ktoś z Was ma jakieś doświadczenie wynikające z użytkowania nowych Ekspertów?