Autor Wątek: Sakwy CROSSO  (Przeczytany 171106 razy)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Odp: Sakwy CROSSO
« 9 Lis 2009, 19:52 »
Zgadzam się z Maćkiem W tym roku ze względu na testy sakw miałem okazję mailować i rozmawiać z różnymi firmami
Z Crosso kontakt była zawsze szybki, rzeczowy i miły - zarówno wtedy kiedy ubiegałem się o przekazanie sakw jak i po publikacji, kiedy pojawiły się także uwagi krytyczne

Niestety o nielicznych firmach mogę napisać to samo z czystym sumieniem

Offline filip

• Miasto: Wroclaw/Poznań
  • Na forum od: 08.05.2008
« 9 Lis 2009, 22:51 »
Crosso swego czau mieli jakieś "chwilowe, przejściowe" związane z siedzibą firmy. Przenosili się bodajże 2-3 lata temu. To właśnie wtedy zrodziła się opinia (dość zasadna), iż trudno jest się z nimi skontaktować.
Ze swojej strony nigdy nie miałem problemów w kontaktach z firmą Crosso. Cieszy fakt, że dbają o klienta.

PS. Oczywiście w żaden sposób nie jestem związany z tą firmą. ;)

Offline Mężczyzna atlochowski

• Andrzej
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.04.2009
« 4 Gru 2009, 19:21 »
Ja także muszę pochwalić Crosso. W wakacje w Turcji odgiął mi się jeden hak w sakwie, przez co na wybojach wypinała się. Napisałem do Crosso, jeszcze tego samego dnia dostałem maila że podlega to reklamacji gwarancyjnej. Okazało się tez że obecnie haki są wykonane z grubszej i dłuższej blachy.
W ramach gwarancji wymienili mi haki w obydwu sakwach.

Kabanos

• Gość
« 10 Gru 2009, 14:26 »
Mogę się dołączyć do pozytywnych opinii o Crosso jeśli chodzi o współpracę klient - sprzedawca. Czytałem na forum ,że różnie z tym bywało. Pod koniec listopada kupowałem bagażniki przód ,tył oraz sakwy przód ,tył + wór ,całość na dwa rowery, zamówienie wysłałem w czwartek w jednym tygodniu a w poniedziałek miałem wszystko u siebie ładnie zapakowane. Oczywiście dostawa gratis z racji wielkości zamówienia ,ale miłą rzeczą był fakt iż najpierw zostałem uprzedzony ,że w przypadku przesyłki za pobraniem zostanie doliczona (tylko za to opłata) ale na końcu i to miałem gratis.

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
« 15 Gru 2009, 17:40 »
Z firmą Crosso nigdy nie miałem problemów, a po ostatnim wyjeździe byłem pozytywnie zszokowany  :D. Używam sakw DRY przód+tył. Sakwy dostały w kość podczas dwumiesięcznej podróży. Topiły się w słońcu, marzły w śniegu, a jedna nawet została przegryziona przez myszy. Nie miały lekko i w pewnych miejscach się porozklejały. Były na gwarancji więc po wyprawie wysłałem wszystkie cztery do Crosso w celu naprawy. Spodziewałem się, że za naprawę pogryzień czy urwanego paska naciągającego będę musiał zapłacić, w końcu to uszkodzenie mechaniczne... Nic takiego się nie stało. Po otrzymaniu sakw od Crosso zdębiałem. Nie nakleili mi łat na dziurach, nie poprawiali puszczonych zgrzewów, nie wymienili mi urwanego paska. W pudełku były zupełnie nowe cztery sakwy, z metkami, bez ani jednej ryski  :shock:. Nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Stare sakwy były chyba zbyt zniszczone i nie klasyfikowały się do naprawy. Crosso stanęło na wysokości zadania i wymienili sakwy za free, za co jestem im wdzięczny  :)

Kontakt mail'owy z Crosso i szybkość odpowiedzi również bez zastrzeżeń.

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 29 Gru 2009, 17:08 »
Calkiem fajny,  Michał dobrze mówi. Kupując Dry nie ryzykujesz dużo w przypadku, gdy nie spodoba Ci się zabawa w sakwiarstwo, ale to też nie znaczy, że na kolejną wyprawę koniecznie kupisz takie z cordury. Na takich nieekstremalnych wyprawach Dry posłużą przez kilka sezonów. Nie ma też ryzyka, że po prostu się rozchrzanią na którymś wypadzie uniemożliwiając dalszą jazdę, bo są proste, solidne, ewentualne uszkodzenia będą polegać na lokalnych przetarciach, które można naprawić klejem, czy inną taśmą. Korzystaj, puki jest zima i ceny w crosso są 15% niższe, niż zwykle.
Sam przejechałem z Dry w sumie około 4000km i myślę, że dadzą radę jeszcze raz tyle. Mam zestaw naprawczy z crosso za ~8zł, który pomógł mi naprawić  drobne przetarcie. Polecam kupić taki razem z sakwami- poczujesz się pewniej na wyprawie. :D
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 30 Gru 2009, 00:40 »
kumpel przejechał jakieś 7k z dry i nie ma żadnych otarć ani problemów z czymkolwiek.... a jechał tylko z tylnymi więc trochę je wymęczył :)

Cytat: "MaciekPaciek91"
Calkiem fajny Korzystaj, puki jest zima i ceny w crosso są 15% niższe, niż zwykle.

pÓki  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 6 Sty 2010, 22:20 »
Cytat: "MaciekPaciek91"
Mam zestaw naprawczy z crosso za ~8zł, który pomógł mi naprawić  drobne przetarcie. Polecam kupić taki razem z sakwami- poczujesz się pewniej na wyprawie. :D

Użyłem tego zestawu do załatania sporej dziury w rack-packu Ortlieba i jak narazie nic nie przecieka, również polecam tę "inwestycję" :wink:

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 29 Kwi 2010, 10:40 »
Ja mam niestety pierwsze ała z sakwą, mianowicie podczas pakowania się do powrotu ze zlotu zauważyłem na gumie trzymającej hak odciągu coś takiego: http://b1.s3.quickshareit.com/dsc_31051150c.jpg

Pękła materiałowa osłona gumy i kilka włókien, nie mam pojęcia czemu, pewnie mój pech się ujawnił... Zaraz piszę do producenta, zobaczę, co mi odpiszą, sakwy mam jeszcze na gwarancji...

Offline Mężczyzna xArEs

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2010
« 29 Kwi 2010, 11:12 »
Jak są na gwarancji to napewno zrobią. A gdyby nawet było po gwarancji  to taka naprawa własnym sumptem to groszowa sprawa - same rozwiazanie konstrukcyjne w końcu jest tak proste jak budowa cepa  :D
Ciekawe że jeszcze nie zmienili konstrukcji tego naciagu haka. W końcu to chyba główna bolączka sakw od Crosso ....legendy juz o tym naciagu  szłyszałem i czytałem.
Sam mam Dry i zastanawiam sie ile wytrzymają te owijki gumy.  
Kontak z Crosso miałem też bezproblemowy , rzeczowy i miły.
pozdr

Krzych

Offline lefcia

• Miasto: Trzebinia
  • Na forum od: 22.08.2009
    • http://lefcia.pl
« 29 Kwi 2010, 15:01 »
Mnie też się zdarzyło i to kilka lat po gwarancji :)
Wysłałam, zrobili za darmo, pokryłam tylko koszty przesyłki.

No i fakt - przemiły kontakt.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 29 Kwi 2010, 21:43 »
Crosso miało kiedyś w sprzedaży komplet: hak, guma i taśma za jakieś śmiesznie małe pieniądze i przy okazji zakupu sakw kupiłem sobie 1szt. na zapas. Teraz niestety nie widzę tego na ich stronie. Może się znowu pojawi. Reklamacje uznają bez problemu, a kontakt jest faktycznie miły i rzeczowy.

Offline Mężczyzna Szeli

• Miasto: miasto Świętej Wieży
  • Na forum od: 18.03.2010
    • http://www.szeli.ayz.pl
« 29 Kwi 2010, 21:54 »
Mój najstarszy komplet Crosso Dry hula od 2003r. i na szczęście gumy się trzymają idealnie, gorzej w miejscach klejenia, widać co roku, że coraz bardziej się rozklejają, tylko czekać aż padną :P Mimo wszystko nie mam serca ich wymienić :mrgreen:

Słodko - gorzki smak każdej chwili poznać.

Życie to podróż, nie dom.

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
« 29 Kwi 2010, 23:09 »
Cytat: "Zbyszek"
Crosso miało kiedyś w sprzedaży komplet: hak, guma i taśma za jakieś śmiesznie małe pieniądze i przy okazji zakupu sakw kupiłem sobie 1szt. na zapas. Teraz niestety nie widzę tego na ich stronie.

O to Ci chodziło panie kolego  :wink: :

http://sklep.crosso.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=56  :?:

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 29 Kwi 2010, 23:19 »
Cytat: "Ciosna"
O to Ci chodziło panie kolego   :

http://sklep.crosso.pl/in...&products_id=56  

no proszę, to może przy okazji gwarancji i i tak wysyłanych sakw z powrotem, kupię sobie ze dwie na zapas...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum