Autor Wątek: Sakwy CROSSO  (Przeczytany 179939 razy)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Odp: Sakwy CROSSO
« 3 Mar 2008, 19:33 »
Jeśli już o mocowaniu bagażników mowa, to mam pytanie. Czy ktoś z Was montował tylny bagażnik do roweru z hamulcem tarczowym? Mam zamiar założyć na tył hamulec tarczowy i już teraz widzę, że uchwyt bagażnika "wejdzie w kolizję" z zaciskiem hamulca. Ciekaw jestem czy jest na to jakieś rozwiązanie?
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Jarek P.

• Miasto: Bochnia-Nowy Wiśnicz
  • Na forum od: 05.09.2007
« 4 Mar 2008, 11:26 »
No cóż, wszystko pięknie tylko kupienie teraz bagażnika Crosso graniczy z cudem.
Owszem są ale stalowe o pół kilograma cięższe.

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 4 Mar 2008, 11:36 »
W ostatnim poscie w HydeParku tomeko napisał, że bagażniki maja pojawić się w Marcu. Trzeba więc zaglądać na stronę crosso.pl może wkrótce będą.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
« 7 Mar 2008, 10:01 »
Potwierdzam, w styczniu uzyskałem następującą informację z Crosso:

"Jeśli chodzi o bagażnik przedni to nasz model doskonale pasuje do amortyzatorów - choć aktualnie jest niedostępny. Jeśli nie planuje Pan wyjazdów przed marcem - proponuję zaczekać - właśnie w marcu, powinna być gotowa pierwsza ich partia."

Napiszę do Crosso z zapytaniem o dostępność, dam znać jak uzyskam odpowiedź.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 7 Mar 2008, 14:47 »
To prawda, przy kilku kontaktach z nimi (CROSSO) zawsze mieli poślizg - kilkumiesięczny.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna tomeko

« 7 Mar 2008, 19:44 »
Cytat: "arkadoo"
To prawda, przy kilku kontaktach z nimi (CROSSO) zawsze mieli poślizg - kilkumiesięczny.

Takie opinie są dość powszechne w necie, coś w tym musi być. Moje kontakty z Crosso jak dotej pory są ok a kupowałem u nich bagażnik na tyl sakwy oraz wór. Zobaczymy jak teraz będzie z dostępnością bagażników. Napisałem dzisiaj przed południem do nich emalię ale narazie bez odzewu.

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 7 Mar 2008, 22:49 »
Cytat: "dominp"
ja tez nie mogłem sie dogadać z Crosso. kilkanascie mejli itp pozostały bez najmniejszej odpowiedzi. Mimo to zakupilem Classiki na tył i przód. Na razie jestem zadowolony. Mysle że Crosso nie produkuje najlepszych sakw na swiecie, ale napewno najlepsze jeżeli chodzi o stosunek jakośc do ceny.

Ja zamawiałem 2 komplety Crosso Dry na tył, dwa worki wyprawowe Dry 40L i dwa bagażniki dla mnie i kolegi właśnie przez internet (akurat była 15% zniżka na ich towar) i w moim przypadku wystarczył 1 mail z zamówieniem i dosłownie w 3 dni sakwy dotarły do moich drzwi (przesyłka kurierska)- skorzystałem z kuriera bo zamawiałem towar powyżej 500zl i było za free. Sprzętu jeszcze nie miałem okazji testować- byle do wakacji... pozdrawiam Maciek :D
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna tomeko

« 10 Mar 2008, 08:44 »
Witajcie, dla zainteresowanych zamieszczam informację z dzisiaj jaką otrzymałem z Crosso w temacie dostępność ich bagażników:

"Bagażniki przedni zgodnie z zapewnieniami fabryki, która je dla nas produkuje powinny do nas dotrzeć pod koniec marca (ewentualnie na początku kwietnia)"

Jak dowiem się co z tyłem, uzupłnię informację.

[ Dodano: Pią Mar 14, 2008 8:19 am ]
No cóż, wszystko pięknie tylko kupienie teraz bagażnika Crosso graniczy z cudem.
Owszem są ale stalowe o pół kilograma cięższe.

Jarek P. może cię zainteresuje, że na Allegro pojawiły się 3 sztuki alu tył: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=328726892

Offline MaciekPaciek91

« 21 Mar 2008, 22:08 »
Witam... dlaczego dopiero teraz ktoś wystawia na allegro tyle fajnego sprzętu CROSSO?! Ja już mam sakwy itp. ale może Wy szukacie sakw, bagażników, albo worków i pokrowców
http://www.allegro.pl/search.php?string=crosso&from_showcat=1&country=1&p=0
Pełno fajnych rzeczy
Pozdrawiam Maciek
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 22 Mar 2008, 10:14 »
Tylko koszta wysyłki (16zł) powodują, że ta promocja jakby mniej atrakcyjna się robi w przypadku mniejszych rzeczy :)
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Jarek P.

• Miasto: Bochnia-Nowy Wiśnicz
  • Na forum od: 05.09.2007
« 22 Mar 2008, 13:57 »
No właśnie tam licytuję bagażnik. :-)

Offline MaciekPaciek91

« 23 Mar 2008, 19:37 »
bagażnik mam właśnie taki, nie maiłem jeszcze możliwości przetestowania, ale wygląda na solidny i jest dosyć sztywny po przykręceniu do ramy. Ciekawi mnie jedynie czy to tylko w moim przypadku przy podanej na bagażniku znamionowej wadze dopuszczalnej jest jakby przebite z 25kg na 35 kg (a kupowałem prosto z WWW.CROSSO.PL ??)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 24 Mar 2008, 11:57 »
Na moim bagażniku też jest "przebite" oznaczenie maksymalnego obciążenia.  Podejrzewam, że ta blaszka na której wybite są te cyfry (25kg) jest również elementem innych bagażników z tej fabryki, albo crosso samo przebija, bo wie, że produkt jest mocniejszy i chce go odróżnić na rynku od innych 25kg bagażników.

W sumie sprytnie to sobie wymyślili, żeby być oczko poniżej luksusowego 40kg tubusa - wtedy wydają sie być jedyną rozsądną propozycją na polskim rynku.

A w styczniu sakwy crosso przyszły w ciągu 2-3 dni od zamówienia. Aha brossbike (ten co sprzedaje na allegro) również obsługuje sprzedaż ze sklepu internetowego crosso.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 24 Mar 2008, 18:44 »
Cytat: "Michał Wolff"
To już od dawna te numery są przebijane

No proszę, kiedyś naiwnie myślałem, że to solidna podróba. Nawet trochę żałowałem, że po swojego Tubusa pojechałem do Niemiec chwilę przed pojawieniem się bagażników Crosso. A tu okazuje się, że to zwykłe oszustwo.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 24 Mar 2008, 19:22 »
Generalnie nie lubię oskarżać nikogo o oszustwo, jeżeli nie mam dowodów.

Na razie wiadomo, że na 3 bagażnikach jest nabita cyfra "3" na cyfrze "2" :)

Jeżeli to jest specjalnie zrobione, i te bagażniki zaczną pękać, to zaufania klientów nie da się odzyskać. Zwłaszcza, że tego typu produkty, zazwyczaj kupuje się po namyśle, szukając informacji na takim forum :)

Ja tam w każdym razie mogę usiąść na moim bagażniku (ważę 80kg) i nic się nie gnie.

Na razie nie pękają, więc może wyjaśnienie jest trywialne. Albo oszustwo jest mniejsze niż myślimy - np. uzyskanie jakiegoś niemieckiego certyfikatu bezpieczeństwa na 35kg jest drogie. Może stąd się bierze również cena Tubusa??
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum