Autor Wątek: Sakwy CROSSO  (Przeczytany 171152 razy)

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
Odp: Sakwy CROSSO
« 16 Maj 2012, 15:49 »
7-8 cm.
To bardzo dużo, chyba tylko jakieś adaptery albo przejściówki które przesunęły by cały bagażnik do tyłu. Jaki to typ ramy?
Daleko jeszcze?

Offline Mężczyzna zizu

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 11.01.2012
« 16 Maj 2012, 16:10 »
Trekking.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 16 Maj 2012, 16:13 »
Koła 28''?

Wrzuć może jakieś foto tyłu roweru, bagażnika i jak sakwy zakładasz.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 16 Maj 2012, 16:46 »
zizu, może założyłeś sakwy na odwrót? One nie są symetryczne, powinny być skierowane odblaskami do tyłu.

Offline Mężczyzna zizu

« 16 Maj 2012, 16:54 »
28"

https://picasaweb.google.com/115594415632033776326/Brudas?authkey=Gv1sRgCMOvsrbajP3KFQ

Dziwne jest to, że przy prawej nodze nie mam tego problemu.

@iwo

Hmm.. Chyba masz rację :D Na "sucho" wydaje się być w porządku, niestety nie jestem w stanie stwierdzić tego w trakcie jazdy obecnie, bo jestem chory.

Tak to jest, jak się człowiek głupi urodzi  :(
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2012, 17:09 zizu1 »

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 16 Maj 2012, 17:00 »
Kupiłeś dwie lewe sakwy?

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 16 Maj 2012, 17:01 »
Poza tym, nie udostępniłeś chyba albumu, bo "Nieznaleziono strony"

Offline Mężczyzna zizu

« 16 Maj 2012, 17:04 »
Kupiłeś dwie lewe sakwy?
Nie nie, po prostu przed chwilą sprawdzałem jedną sakwą z dwóch stron. Podczas mojej pierwszej jazdy zahaczałem obiema i się nie zorientowałem, że może odwrotnie założyłem :)

Album już otwarty

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 16 Maj 2012, 17:08 »
No moim zdaniem one jakoś dziwnie wiszą pod skosem, ale nie mam crosso, może tak ma być:)
Pokaż jeszcze od góry jak mocujesz sakwy, w które miejsca :)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 16 Maj 2012, 17:13 »
No moim zdaniem one jakoś dziwnie wiszą pod skosem, ale nie mam crosso, może tak ma być:)
Pokaż jeszcze od góry jak mocujesz sakwy, w które miejsca :)
Wiszą dziwnie pod skosem bo wiszą odwrotnie do kierunku jazdy.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna zizu

« 16 Maj 2012, 17:26 »
Po zamianie sakw miejscami wszystko wydaje się być w porządku ;)

Dodałem zdjęcia mocowań i przy okazji spytam o coś jeszcze. Czy w górnym przednim haku (od strony siodełka) powinien być taki luz? Bo o ile w tylnym haku jest jakieś naciągnięcie, to ten przedni wydaje się jak gdyby miał wypaść sam z siebie przy jakimś większym wyboju.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 16 Maj 2012, 17:33 »
Musisz dosyć znacznie ale z wyczuciem wyregulować naciąg gumy dolnego haka.
Sakwa nie ma prawa sama wypaść z haka,zakładając zahaczasz dolny hak ciągniesz sakwę do góry aby zahaczyć górne haki.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« 17 Maj 2012, 08:26 »
...
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 13:11 Gallicjanin »

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 18 Maj 2012, 13:38 »
Myślę, żę Crosso Dry, to dobry materiał do wykonania małych udoskonaleń oczywiście w miarę potrzeb i preferencj
Crosso mogło by zrobic dodaktowy pasek kompensacyjny, jak np. w sakwach sport arsenal:)

Offline Mężczyzna glukoz

• Miasto: Gdańsk/Poznań
  • Na forum od: 24.04.2012
« 18 Maj 2012, 13:39 »
Przymierzam się do kupna sakw na przednie koło (bagażnik low-rider firmy Crosso jest już w drodze). Najprawdopodobniej zdecyduję się na model Crosso Dry. Mam tylko takie pytanie: czy racjonalnym jest kupienie modelu Big na przednie koło? Zdaje sobie sprawę, że producent określa sakwy Big jako pasujące tylko i wyłącznie na koło tylne, ale... Patrząc na zdjęcia sakw Small na przednim kole odnoszę wrażenie, że są małe... za małe jak na mój gust. Że można byłoby załadować na te koło trochę więcej.  Sakwy Big są obszerniejsze i wyglądają bardziej poważnie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że przednie koło nie może być tak bardzo obciążone jak tylne, nie wydaje mi się to jednak problemem gdyż:

- to, że sakwy Big mają pojemność 60l to jeszcze nie znaczy, że trzeba jest pakować zawsze do pełna ;) Dzięki zwijanemu zamknięciu duża sakwa robi się odpowiednio mniejsza w takim przypadku.
- gabaryt nie zawsze oznacza dużą wagę. Zawsze można do takich sakw naładować rzeczy, które zajmują więcej miejsca, ale jednocześnie dużo nie ważą.

Co myślicie? Zastanawiam się w ogóle czy jest to technicznie możliwe, żeby podpiąć duże sakwy do przedniego bagażnika.

pozdrawiam

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum