Autor Wątek: Sakwy CROSSO  (Przeczytany 171158 razy)

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
Odp: Sakwy CROSSO
« 18 Maj 2012, 13:56 »
...
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 13:21 Gallicjanin »

Offline Mężczyzna glukoz

• Miasto: Gdańsk/Poznań
  • Na forum od: 24.04.2012
« 18 Maj 2012, 16:24 »
Ale czy to nie jest tak, że bagażnik low-rider można przymocować do widelca na różnych wysokościach (za pomocą samych obręczy rzecz jasna)? Jeżeli tak to może wystarczy odpowiednio wysoko przymocować bagażnik i sakwy nie będą ocierały o ziemię. Proszę o opinie jakiegoś właściciela low-ridera :)

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 18 Maj 2012, 17:08 »
Co myślicie? Zastanawiam się w ogóle czy jest to technicznie możliwe, żeby podpiąć duże sakwy do przedniego bagażnika.
Posiadam rower o kołach 28cali, bagażnik przedni crosso i sakwy crosso dry (tylne i przednie). Z ciekawości przypięłam tylne (60-litrowe) sakwy na przód i wnioski są następujące:
-haki sakw tylnych są nieco szerzej rozstawione w związku z tym dosłownie na styk mieszczą się na bagażniku przednim (osobiście nie zakładałabym ich w ten sposób, na wybojach mogą mieć tendencję do "wyskoczenia"),
- posiadam sakwy przednie crosso dry trochę nietypowe, tzn. o pojemności 40 litrów, które obecnie już nie są produkowane i trudno mi odnieść się do obecnych 35 litrowych,
- sakwy tylne po założeniu na przód są na podobnej wysokości od ziemi co sakwy przednie.
Tyle uwag na szybko  :)
Pozdrawiam Gosia

Offline Mężczyzna glukoz

« 20 Maj 2012, 15:07 »
Dziękuje za cenne uwagi Gosiu. Wychodzi na to, że sakwy da się wpiąć, pytanie tylko jak będzie z komfortem jazdy... Najlepiej byłoby dostać opinię kogoś, kto dłużej jeździł z takimi sakwami na przedzie, tylko obawiam się, że ciężko będzie taką osobę znaleźć  ;)

Znalazłem takie o to zdjęcie:

http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,600,87608,sakwy-crosso-dry-front.jpg

Z tego co widzę są to sakwy Dry Big właśnie.

Oprócz tego mam jeszcze jedną sprawę. W sakwie Crosso Expert Big (używam jej na tył) zrobiła mi się dziura - przecięcie długości około 1 cm. Ktoś wie jak najlepiej coś takiego załatać?

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 20 Maj 2012, 20:45 »
wydaje mi się, że:
- sakwy small Ci wystarczą, są na prawdę duże, jak za dużo naładujesz to rower się źle zacznie prowadzić, przynajmniej mówię z własnych doświadczeń. Mam też ortlieby i  uważam że mogły by być nieco większe

- bagażnik przedni jest montowany m.in. do piwotów od hamulca, więc raczej niemożliwa jest zmiana wysokości umocowania bagażnika

- te na zdjęciu to chyba small nie big, a wydają Ci się duże bo są tak zamknięte.
Tutaj możesz zobaczyć jak wyglądają przy kołach 26 cali obie sakwy z przodu, ortlieb i crosso.
Wybacz ale mam problemy techniczne ze stroną ale może się uda:

http://www.roweremdoprzodu.za.pl/2dzien_drawskie.html

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« 20 Maj 2012, 21:31 »
...
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 13:20 Gallicjanin »

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 20 Maj 2012, 22:21 »
Tak się zastanawiam dlaczego nowe sakwy są tańsze od tych ze starszej wersji?
Wszak materiał i pojemność taka sama.
Czyżby znaleźli jakąś tańsza siłę roboczą? ;)  A może towar im nie schodził tak jak planowali i zmieniając lekko design zmienili również cenę?
Nie to żebym narzekał ;), ale pytam z ciekawości  :)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna glukoz

« 21 Maj 2012, 09:39 »
Dobra, przekonaliście mnie, nie będę świrował i kupie wersje small jak Pan Bóg przykazał  ;)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 18 Cze 2012, 10:46 »
Pytanie do posiadaczy sakw Crosso.
Czy to normalne, że sakwy zaczynają się przecierać o górną rurkę bagażnika na której wiszą.Dokładnie pomiędzy hakami.Nie ma jeszcze dziury ale obawiam się co będzie dalej.
Posiadam model Expert ale ten z miękkiej codury powlekanej PU a nie PCV.Ponoć zrobili jedną partię tylko z tej tkaniny.Tak myślę może sakwa jest za wiotka,wygina się i ociera o bagażnik.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 18 Cze 2012, 10:47 »
Nie powinna, ja często pakowałem na maksa i była wygięta (z trudem zakładałem), nic się nie przetarło. Ale zależy też od bagażnika.

Może zaklej taśmą?

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 18 Cze 2012, 10:52 »
A właśnie,wiszą na bagażniku firmowanym przez Crosso.Pasek od dolnego haka naciągnięty jest dosyć mocno, wiszą stabilnie.
Sakwy są nowe.Mógłbym nakleić pasek z zestawu naprawczego ale myślę czy nie lepiej reklamować?
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna zizu

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 11.01.2012
« 18 Cze 2012, 11:05 »
Myślę, że nie zaszkodzi spróbować. Jak mają Ci się do końca przedrzeć na wyprawie i mieć problem, to lepiej napisać.

Offline Mężczyzna Krajcar

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 04.02.2012
    • Wrocław-Paryż 2012 - blog, relacja
« 16 Lip 2012, 00:51 »
czy próbował ktoś z Was montować duże sakwy Crosso z przodu? pasują one do lowridera Crosso? rozważam zakup dodatkowej pary sakw tuż po wakacjach i nie wiem.. czy duże, czy małe  ::)
Wyprawa rowerowa Wrocław-Paryż 2012
www.wroclaw-paris.blogspot.com

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 16 Lip 2012, 07:37 »
Rozstaw haków za duży

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 22 Lip 2012, 11:50 »
Wróciły do mnie moje DRY-je po reklamacji. Sakwy przyjechały ładnie zapakowane. Dodatkowo dostałem taki kawałki weza pcv z tasma dwustronna do poklejenia na bagażnik pod haki, zestaw naprawczy oraz smycz firmową.
Przetrało mi sie miejsce w okolicach haka napinającego. Naklejono w to miejsce coś w rodzaju cordury  :) Mogli by tak robi od razu nie mieli by problemu z reklamacjami.
[size=8]Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro[/size]

[size=8]Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro[/size] Dodatkowo samemu wbcisnołem haki od gumy napinającej rurkami termokurczliwimi zeby nie bylo juz problemu  z obcieraniem:)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum