Autor Wątek: Sakwy CROSSO  (Przeczytany 171166 razy)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Odp: Sakwy CROSSO
« 4 Wrz 2012, 07:33 »
Masz 2 lata gwarancji producenta- Crosso
http://www.crosso.pl/pages/pl/technika/gwarancja.php
Skorzystaj z niej, aczkolwiek to wygląda na uszkodzenie mechaniczne. W sumie mają sprzęt, więc powinni ci to naprawić, czy to w ramach gwarnacji lub zwykłej usługi.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 4 Wrz 2012, 08:21 »
czy próbował ktoś z Was montować duże sakwy Crosso z przodu? pasują one do lowridera Crosso? rozważam zakup dodatkowej pary sakw tuż po wakacjach i nie wiem.. czy duże, czy małe  ::)

ja jeździłem z dużymi DRY z przodu... opierały się na tym pół okrągłym pałąku, i nie stwierdziłem żadnych problemów ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
« 4 Wrz 2012, 17:01 »
moje pytanie zatem do Was - jak w najgorszym razie samemu to naprawić? oddać to szewca czy innego rymarza a może macie jakiś patent na zszycie/sklejenie?
Pomysł z wysłaniem zapytania wraz ze zdjęciem jest bardzo dobrym pomysłem. Do Crosso wysyłałem już DRY i Experty z różnymi problemami, nawet z tymi mechanicznymi. Wydawało się, że gwarancja tego nie obejmuje, ale zawsze naprawiali to za free. Może to przypadek, ale zawsze byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jak ta firma mnie traktuje  :)

Próbuje dopatrzeć się z twojego zdjęcia czy to jest rozcięcie, czy może materiał się najzwyczajniej w świecie "ujął" ( za mała zakładka materiału na szwie)

Offline Mężczyzna Krajcar

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 04.02.2012
    • Wrocław-Paryż 2012 - blog, relacja
« 4 Wrz 2012, 23:11 »
obtarcia po lewej to stary temat, bynajmniej nie spowodowało to rozdarcia, bo to z tego co pamiętam drasnąłem o krawężnik podnosząc rower i to parę miesięcy temu.

wysyłam zdjęcia i opis problemu do crosso, zobaczymy co powiedzą :) dziękuję za podpowiedzi!
Wyprawa rowerowa Wrocław-Paryż 2012
www.wroclaw-paris.blogspot.com

« 6 Wrz 2012, 15:28 »
w crosso odprawili mnie z kwitkiem.. poradzili jedynie kupić ich zestaw naprawczy i zrobić to samemu, bo oni się tym nie zajmą w ramach gwarancji. no cóż, jak mus to mus  ::)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 6 Wrz 2012, 15:46 »
hmmm
obok widać jakieś przytarcie, pewnie myślą ze to samo było tam gdzie dziura, jeśli nie przetarłeś tego tylko pękło to ja bym nie odpuszczał.

O ile kojarzę możesz olać ich śmieszną gwarancję i jak sakwa ma mniej niż rok zażądać nowego towaru od sklepu na podstawie rękojmi

Offline Mężczyzna hejtyniety

• Doktor Ojtamojtam
  • Miasto: Katowice, Ustroń
  • Na forum od: 16.07.2012
    • Mój blog wyprawowo/rowerowy
« 6 Wrz 2012, 15:49 »
A ja bym się nie pienił - bez jaj, zachowujmy się jak dorośli!

Kup ten zestaw naprawczy za parę zł, podklei i będzie działało - po co to kombinować....

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 6 Wrz 2012, 15:51 »
To nie kombinowanie tylko dochodzenie własnych praw. :P
Właśnie dzieci odpuszczają od razu jak ktoś pogrozi palcem bo nie. Trzeba zachowywać się poważnie jeśli to jest ukryta wada a nie rozdarcie mechaniczne.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 6 Wrz 2012, 15:57 »
yoshko, z tego zdjęcia które my widzieliśmy trudno byłoby stwierdzić, że sakwa uległa uszkodzeniu z winy producenta, a i to co napisał krajcar to nie odpowiedź producenta tylko jego własne streszczenie.
Nie wyciągajmy więc pochopnie wniosków na temat Crosso, które przecież jak dotąd w kwestii obsługi gwarancyjnej raczej odbiegało od średniej na plus.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 6 Wrz 2012, 15:59 »
Ja do Crosso nic nie mam, a jedynie do odpowiedzi Hejtyniętego. :)
Nie wskazuje,tez rozwiązana bo Krajcar nie udzielił wyczerpujących odpowiedzi o pochodzeniu rozerwania. :)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 6 Wrz 2012, 16:37 »
abstrahując już od winy/niewiny  Krajcara Corsso chyba oszczędza: w starych dryach tak łatwo by się nie przetarło/pękło w tym miejscu
Akurat ja o otarciach wiem dużo, bo sakw w ogóle nie szanuję a takie jaja się nie działy

hejtyniety- jak sklep sprzedaje produkt który pęka(założenie) na 1 wyprawie to mam to sam podklejać, bo inaczej będę dzieckiem?

« 6 Wrz 2012, 16:47 »
A ja bym się nie pienił - bez jaj, zachowujmy się jak dorośli!

Kup ten zestaw naprawczy za parę zł, podklei i będzie działało - po co to kombinować....

nikt się nie pieni, poza tym dwie stówki piechotą nie chodzą :) a jak sprzęt pruje się po trzech tygodniach, to coś jest nie tak i trzeba to odpowiednio załatwić

co by więcej tego tematu nie roztrząsać - napisałem przed chwilą drugiego maila do producenta z konkretnym pytaniem, dlaczego nie wezmą sakwy do naprawy w ramach gwarancji (poza odpowiedzią, którą wcześniej sparafrazowałem nie dowiedziałem się nic więcej). może jak pomęczę jeszcze trochę, to się za to zabiorą :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 6 Wrz 2012, 19:16 »
Życzę Ci powodzenia w tej korespondencji z Crosso, ale skoro już poruszyłeś temat uszkodzenia sakwy jednego z najpopularniejszych producentów na forum, to może pokaż w końcu te zdjęcia?

Offline Mężczyzna hejtyniety

• Doktor Ojtamojtam
  • Miasto: Katowice, Ustroń
  • Na forum od: 16.07.2012
    • Mój blog wyprawowo/rowerowy
« 6 Wrz 2012, 20:20 »
Tu nie chodziło o sam fakt gwarancji czy nie gwarancji tylko o podejście, żeby wyciągać jakieś przepisy coby dowalić producentowi. Prawda jest taka, że żeby ocenić co było przyczyną trzeba to zobaczyć na żywo - od razu będzie widać czy to przetarte jest czy rozcięte i co było tego przyczyną. Zareklamuj porządnie:
Spakuj sakwy do paczki, włóż tam pismo z opisem usterki oraz okolicznościami w jakiś ona wystąpiła  i wyślij do nich. Przerzucanie się mailami do niczego nie prowadzi.

« 6 Wrz 2012, 21:32 »
Życzę Ci powodzenia w tej korespondencji z Crosso, ale skoro już poruszyłeś temat uszkodzenia sakwy jednego z najpopularniejszych producentów na forum, to może pokaż w końcu te zdjęcia?

wrzucam zdjęcia, mam nadzieję że takie ujęcia Cię satysfakcjonują :)

Tu nie chodziło o sam fakt gwarancji czy nie gwarancji tylko o podejście, żeby wyciągać jakieś przepisy coby dowalić producentowi. Prawda jest taka, że żeby ocenić co było przyczyną trzeba to zobaczyć na żywo - od razu będzie widać czy to przetarte jest czy rozcięte i co było tego przyczyną. Zareklamuj porządnie:
Spakuj sakwy do paczki, włóż tam pismo z opisem usterki oraz okolicznościami w jakiś ona wystąpiła  i wyślij do nich. Przerzucanie się mailami do niczego nie prowadzi.

nie widzę nic złego w reklamowaniu za pomocą maila, tym bardziej nie jest to 'nieporządne'. jako przykład podam sprawę mojego namiotu hannah - podczas sierpniowej wyprawy kilkanaście razy pękł w nim pałąk. od razu po powrocie wysłałem identycznego maila jak do crosso do firmy hannah - na drugi dzień wysłali kurierem nowy stelaż bez zbędnego gadania. można? można :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum