Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
22 Lis 2024, 20:21
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Ekwipunek
»
Sakwy, torby i worki
»
Sakwy CROSSO
Strony:
<< Poprzednia
1
...
24
25
26
27
[
28
]
29
30
31
32
...
73
Następna >>
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Sakwy CROSSO (Przeczytany 171175 razy)
Borafu
Moderator Globalny
Miasto: Łódź
Na forum od: 02.04.2010
Odp: Sakwy CROSSO
«
6 Wrz 2012, 21:59 »
Jak najbardziej.
Nie chcę przesądzać, ale tak na pierwszy rzut oka to wygląda na skutek mocnego przytarcia, fatalnie akurat w miejscu gdzie od spodu jest usztywnienie.
No, ale jak napisałem, to tylko pierwsze wrażenie. Oczywiście może też być to efekt wady materiału
hejtyniety
Doktor Ojtamojtam
Miasto: Katowice, Ustroń
Na forum od: 16.07.2012
«
7 Wrz 2012, 07:43 »
Nie wygląda to najlepiej
Wyślij im to, zobaczymy co wtedy powiedzą, gwarancję mogą przyjąć np. kiedy okazałoby się, że przetarcie jest skutkiem źle fazowanej krawędzi usztywnienia (bo ktoś np. zapomniał to zrobić. Niestety nie stwierdzisz tego po zdjęciach.
W reklamowaniu przez mail też nie widzę problemów i większość rzeczy załatwiam w ten sposób, ale kiedy są jakiekolwiek opory wolę wydać te parę zł na przesyłkę i nękać o oficjalne odpowiedzi - przy odpowiedzi negatywnej zawsze ma się podkładkę do rzecznika praw konsumenta. Inna sprawa, że nawet jak towar idzie na gwarancji to często firmy żądają zwrotu uszkodzonego elementu przed wysłaniem nowego, więc poczty się nie ominie.
Czy zmienili materiał? nie wiem, różne klasy sakw są robione z innych materiałów. Ja bym nie przesądzał o wyrobieniu marki, cięciu kosztów itd, bo to chyba jednak za mocne zarzuty jak na pojedyncze uszkodzenia...
btw:
Nie ocierało Ci tam o oponę albo coś innego? Już po kilkuset metrach leciutkiego ocierania wyszła mi dziura na źle zamontowanej sakwie na przednim bagażniku
Blog rowerowy
Blog nierowerowy
obserwathor
Miasto: Rybnik
Na forum od: 19.02.2012
«
16 Wrz 2012, 22:24 »
miałem kiedyś DIY starego typu (materiał jak na plandekę,jakieś 7 lat temu), i w trakcie pierwszej wyprawy zaczęła się rozchodzić na zgrzewach,wtedy nie było z naprawą gwarancyjną,nawet udało mi się przy okazji załatwić wymianę na eksperta z dopłatą z mojej strony,ale widać czasy się zmieniają
post wysłany z komórki - na węgiel™
Rolf
Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
Na forum od: 12.07.2011
«
9 Lis 2012, 12:27 »
Krótkie pytanie odnośnie sakw CROSSO - czy da radę zamontować model Dry BIG z przodu? Na jakimś bagażniku Tubusa? (który model tubusa nada się do tego najlepiej - widelec sztywny).
wildstrawberry
Miasto: Radomsko
Na forum od: 11.08.2012
«
27 Lis 2012, 15:51 »
A więc nastał czas na wybór jakiś sakiewek na tylni bagażnik
Co polecacie ? Rozglądałem się trochę i myślę nad zakupem crosso expert big.. Ewentualnie co polecacie w takiej cenie.
ppiotr
Miasto: Warszawa
Na forum od: 03.10.2012
«
27 Lis 2012, 16:00 »
Miałem Experty i przerzuciłem się na Dry, jeszcze te całe z plastiku, bez cordurowej wstawki. I z tych tańszych jestem dużo bardziej zadowolony. Może wynika to z faktu, że Experty miałem z prawie pierwszego ich rzutu i pozostawiały wiele do życzenia.
worek_foliowy
Miasto: Kraków
Na forum od: 11.02.2012
«
27 Lis 2012, 16:19 »
Moim zdaniem lepsze od Crosso są Mainstream MSX. Niestety aktualnie nie posiadam odpowiedniego roweru żeby je wykorzystywać
http://www.szumgum.com/sakwy-rowerowe-msx-kpl.html
Są tańsze, dobrze wykonane i mają fajny system montażowy.
Janus:
"Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"
wildstrawberry
«
27 Lis 2012, 17:47 »
Te MSX wyglądają na solidne
Rozmawiałem z pewną osobą i chwalił nowe experty.. ale cena jest dość wysoka a zależy mi na jakości bo nie mam zamiaru zmieniać co sezon sakiewek :}
worek_foliowy
Na forum od: 11.02.2012
«
27 Lis 2012, 18:03 »
Tutaj jest test autorstwa Popiela
http://www.rowerowedziecioly.pl/sakwy-mainstream-msx-msl-55-test/
Nie jest całkiem świeży, więc może warto go dopytać jakie teraz ma zdanie.
Janus:
"Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"
Iwo
leniwy południowiec
Na forum od: 20.09.2010
«
27 Lis 2012, 18:12 »
Crosso Dry tańsze o połowę od MSX, a mają trochę większą pojemność. Mnie nie przekonuje plastikowy system mocowania MSX, choć nie słyszałem o narzekaniach na jego awarie.
Dry są bardzo wytrzymałe, moje mają łącznie koło 20 tys. km przejechanych w każdych warunkach terenowo-pogodowych, jedyne co, to muszę obecnie wymienić gumy naciągające sakwy.
Mogę jeszcze dodać, że pewien doświadczony użytkownik przebywający obecnie w dziczy
po pewnym czasie użytkowania Expertów przerzucił się na Dry i ze swojego wyboru jest zadowolony.
http://www.flickr.com/photos/103427468@N03/sets/
wildstrawberry
«
27 Lis 2012, 18:37 »
Mhh dry ma dość dobrą cenę w porównaniu z expertami :} a to się równa komplet sakiewek na mój rower:}
magda
Miasto: Tröjmiasto
Na forum od: 19.12.2011
«
27 Lis 2012, 19:38 »
Dry są zupełnie wystarczające, a na pewno żaden problem je sprzedać w całkiem niezłej cenie i kupić co innego. To chodliwy towar z tego, co na allegro widziałam.
Jedynym minusem sakw crosso może być system mocowania - słyszałam, że narzekają ludzie na wypinanie się, choć mi się wypięła tylko raz i to z racji złego zamocowania.
Plusem expertów mogą być kieszonki, choć sporo ludzi też je odcina i wywala
Karol
Miasto: Mikołów
Na forum od: 21.02.2011
«
27 Lis 2012, 19:48 »
Cytat: magda w 27 Lis 2012, 19:38
Plusem expertów mogą być kieszonki, choć sporo ludzi też je odcina i wywala
Kieszonki są wpinane do sakw, nie trzeba ich odcinać.
A czemu wywalają? Hmmm niezbadane są zachowania ludzkie
Kieszonki są bardzo fajne i praktyczne. Ja przewożę w nich np. butelkę z benzyną i palnik, dzięki czemu nie śmierdzi mi w sakwach benzyną.
magda
Miasto: Tröjmiasto
Na forum od: 19.12.2011
«
27 Lis 2012, 19:50 »
Chodzi mi o te dopinane na zewnątrz - dwoma paskami mocowane z tyłu.
Borafu
Moderator Globalny
Miasto: Łódź
Na forum od: 02.04.2010
«
27 Lis 2012, 19:59 »
Pierwotne mocowanie, na 2 paski skośne było kretyńskie i torebki obwisały poniżej dna sakwy. Teraz zrobili dodatkowo plastykowy wieszak, który powinien temu zapobiegać, ale osobiście nie testowałem, więc nie wiem czy się sprawdza.
A mocowanie Crosso, choć proste jak cep ma też swoje wady.
Najpierw robili za cienkie haki i się rozginały, teraz są 2 razy grubsze, ale co istotniejsze rozstaw haków jest stały i nie zawsze pasuje do bagażnika. Nawet moj bagażnik Crosso z sakwami Crosso pasuje tak na wcisk troszkę
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
...
24
25
26
27
[
28
]