Autor Wątek: Sakwy CROSSO  (Przeczytany 171182 razy)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Odp: Sakwy CROSSO
« 11 Lip 2014, 22:35 »
Zarówno Crosso jak i Wisport(plecaki robią)* szpecą swoje wyroby nadmiarem czerni. Ja sakwy pomarańczowo-oliwkowe mógłbym mieć u siebie na rowerze... te czarne boki są mocno średnie.

Za sugestię kolorystyczną biorę 5% od sumy sprzedaży lub nowe sakwy.

*-tak mi się skojarzyło, a firmy w sumie bardzo podobne.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 7 Sie 2014, 21:50 »
Taka ciekawostka:
http://allegro.pl/organizer-do-sakw-rowerowych-crosso-dry-big-i4466079404.html
Aukcja nie moja, więc nic nie chcę reklamować i polecać. Nie znam wyrobu.
Sprawdzi się coś takiego?
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Sie 2014, 22:34 »

Ciężko powiedzieć, trzeba by sprawdzić. Przy samych ubraniach spoko, nie wiem za to czy np śpiwór się zmieści do komory oraz co z przedmiotami twardymi - garnki, kartusz, kubek. teraz je tak upycham by kształtem pasowały, a w takim kokonie to nie wiem czy wlezie.

Na pewno można pogratulować pomysłowości, duch przedsiębiorczości w narodzie nie ginie :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 7 Sie 2014, 23:26 »
Tak się składa, że testowałem podobne siateczki pod katem suszenia w nich ciuchów. Wyprane ubrania wrzucałem do woreczka, a ten rozkładałem na worze który miałem na bagażniku. Po całym dniu jazdy w ciepły, słoneczny dzień, wyprane rzeczy  dalej były wilgotne. Po prostu ubrania mniej lub bardziej zwijają się, przez co nie mogą porządnie wyschnąć, nawet te wiszące po bokach sakw.
Zdecydowanie lepiej rozwiesić pranie bezpośrednio na sakwach, że o suszeniu na sobie nie wspomnę.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 7 Sie 2014, 23:48 »
Warte wypróbowania, zwłaszcza w moim przypadku - zawsze mam totalny bajzel w sakwach i nigdy nie wiem, co w której jest  :-\
Tak się składa, że testowałem podobne siateczki pod katem suszenia w nich ciuchów.
Ja ostatnio też testowałem - siateczkę po ręczniku wieszałem na lemondce - jak wrzucałem tam tylko wyprane skarpetki, to dawało radę, ale jak wrzuciłem bluzę thermo, to nie wyschła ...

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 7 Sie 2014, 23:59 »
Jak chcesz wypróbować, to może lepiej zacząć od tańszych siatek do prania pończoch/bielizny;)
Na allegro można było kupić, albo w lidlu kiedys kupowałam też:)
W sakwie jako siatki porządkowe sprawdzały się bardzo dobrze, a jako suszarka na sakwie - podobnie jak robertowi - nie wysychala zawartość.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 8 Sie 2014, 00:14 »
Jak chcesz wypróbować, to może lepiej zacząć od tańszych siatek do prania pończoch/bielizny;)
Akurat swoją "siatkę" na ręcznik miałem za free, więc żaden koszt :-) Po prostu wykorzystałem to, co miałem pod ręką :) Ale dzięki za sugestię. A jeszcze odnośnie suszenia, nie wiem czy ktoś już próbował, ale ostatnio, na kwaterze suszyłem skarpetki na sznurku za pomocą spinaczy biurowych - jak pewnie każdy z nas nie wożę ze sobą żabek/spinaczy do prania - dzięki spinaczowi biurowemu można łatwo skarpetę zawiesić na sznurku. Polecam  :D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 11 Sie 2014, 21:42 »

Ikea za 1,5zł lub 2zł za sztukę.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 29 Wrz 2014, 18:18 »
Co sądzicie o nowym systemie mocowania?

Offline Mężczyzna obserwathor

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 19.02.2012
« 29 Wrz 2014, 18:38 »
System nie jest nowy, jest to system firmy Rixen&Kaul, produkującej mocowania m.in. dla MSRa, Ortlieba (klick fix dla toreb na kierownicę), moja żonka ma tylne sakwy Alpinus Biko, jeszcze z ubiegłego tysiąclecia, z  mocowaniem jak na zdjęciu i mimo lat dalej dają radę jako sakwy używane na co dzień, plusem mocowania jest to,że sakwa nie spadnie z bagażnika nawet na największych dziurach ( w posiadanych sakwach producent co prawda przewidział asekuracyjne paski, umożliwiające przypięcie sakwy do bagażnika,ale nigdy nie były użyte  ;D).
post wysłany z  komórki -  na węgiel™

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 30 Wrz 2014, 08:02 »
Co sądzicie o nowym systemie mocowania?

Skąd masz tą informację?. Nic nie mogę znaleźć  na ich stronie o nowym mocowaniu.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 30 Wrz 2014, 08:16 »
Dzięki.

Lepsze to, niż takie siermiężne przedprototypy

:o :lol:
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 30 Wrz 2014, 08:19 »
To nie prototyp tylko mocowanie do motocykla. :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 30 Wrz 2014, 08:20 »
Nie wiem, nie wzbudza to mojego zaufania. Wg mnie dotychczasowy system mocowania sprawdzał się bardzo dobrze.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum