Autor Wątek: Sakwy CROSSO  (Przeczytany 171270 razy)

Offline Mężczyzna Daniel-san

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.01.2014
Odp: Sakwy CROSSO
« 12 Gru 2017, 12:23 »
Zapewne Daniel-san zakupił bagażnik do sakw Crosso, a nie bagażnik Crosso. To częsty "chłyt" marketingowy na portalach aukcyjnych, zwłaszcza gdy bagażnik jest podobny.

To tak mnie rozbawiło, że muszę się tu podzielić. Otóż dzisiaj Daniel-san po raz kolejny zakupił "bagażnik do sakw Crosso" - widoczny na zdjęciach.. :)

Spięszę wytłumaczyć: w Wietnamie robię sobie dłuższą przerwę, na którą od dłuższego czasu planowałem kupno skutera. Trafiła się okazja nie do odpuszczenia. Dzisiaj nadzorowałem budowę od podstaw takiego oto bagażnika specjalnie pod sakwy Crosso.

Bagażnik mogę wedle potrzeby zdemontować w parę minut. :)
Książka: Bike'owa podróż - z Sydney do Szczecina

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 9 Mar 2018, 08:58 »
Tak kontrolnie sprawdzam ceny sakw i okazuje się że bardzo słabo jest z dostępnością sakw Crosso.
Nawet na stronie Crosso są tylko Dry.
Ktoś coś wie? Trzeba kupować jak się coś znajdzie w jakimś sklepie czy to tylko chwilowe braki?
Zastanawiam sie nad Classicami, zielonych już dawno nigdzie nie ma, a teraz praktycznie żadnych nie ma, gdzieniegdzie tylko jakieś pojedyncze, ale nigdzie pełnego asortymentu.

A może trzeba się przesiąść na Ortlieby?

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 9 Mar 2018, 11:55 »
Ja kupiłem w Szumgum, Crosso Twist przód w promocji. I jak widzę mają wciąż duży wybór Crosso w tym kilka modeli w przecenie.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna qbab

« 9 Mar 2018, 12:32 »
Niby są w SZUMGUM, ale:
Expert BIG - tylko czerwone
Twist BIG - tylko czerwone
Classic BIG - nie ma wcale

W innych sklepach też słabo z Classic'ami.
Na szczęście na Allegro jeszcze są (choć z zakupami na Allegro bywa różnie,czasem okazuje się, że jednak czegoś nie ma).
Nie żebym potrzebował na gwałt, ale zastanawiam się czy coś jest na rzeczy. Może wycofują Classiki albo będą jakieś nowe modele.

A na stronie Crosso, jak już mówiłem, tylko Dry:
http://crosso.pl/pl/item/na-rower/
Czyżby sakwy z cordury za drogie?

« 12 Mar 2018, 21:55 »
QBAB
Zobacz sobie ten link (to nie moja aukcja, tylko ją przypadkiem zobaczyłem za nic nie odpowiadam).
https://www.olx.pl/oferta/sakwy-crosso-dry-2x30l-CID767-IDsIQIP.html

Offline Mężczyzna qbab

« 12 Mar 2018, 21:58 »
Dzięki, ale ja szukam właśnie z Cordury. Nie chcę DRY.

edit:
szukam, to za dużo powiedziane. Rozważam :)

Offline Mężczyzna majq

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 29.12.2013
« 18 Mar 2018, 11:46 »
ponoć nowe dostawy mają być w okolicach maja. ja niestety już wtedy w trasie to kupiłem czerwone experty :)
Vmax: 81 km/h *** Dmax: 301 km *** Hmax: 3450m

Offline Mężczyzna Yarpen

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.02.2017
« 7 Maj 2018, 23:48 »
Pewnie widzieliście, ale dla pewności wrzucę. Nowe Experty i Twisty. Z tego, co widzę, to E są powiększone z 60 l do 66 l (z klapami i torebkami), zaś T z 52 l do 60 l. Dodatkowo T nie mają szytych uszek do taśm, tylko klejone. Straciły też uszka i taśmy na tyle i nie ma możliwości przerobienia ich, po dodaniu klap i torebek na E. Na inne wyglądają też torebki i klapy (bez siatki) do E.

http://crosso.pl/pl/produkt/expert66/
http://crosso.pl/pl/produkt/twist-60/

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 7 Lip 2019, 18:56 »
Hmmm czy dobrze widzę że haki w Sakwach Twist/Dry się zmieniły? Były kiedyś mniejsze?

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
« 24 Lip 2019, 19:30 »
Dzisiaj przypadkowo w necie znalazłem opinię użytkownika, że w nowo kupionych sakwach Crosso, po dwóch wycieczkach popękały gumowe oringi. Złożona reklamacja, ale sklep się wypiął twierdząc, że były za bardzo przeciążone. Niezadowolony klient napisał do producenta. Producent odpowiedział, że dostał wadliwą partię oringów i bez problemów przesłał nowe.
Z ciekawości sprawdziłem jak to wygląda w moich sakwach, kupionych dwa miesiące temu. I rzeczywiście - jeden oring już do połowy przerwany, chwila i pęknie. Drugi jeszcze ok. Skontaktowałem się z producentem i jutro mają wysłać nowe naciągi.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 24 Lip 2019, 20:14 »
Dla mnie to jest niezrozumiałe, jedna seria oringów jest pancerna i wytrzymuje dekadę, a druga pada po 2 miesiącach. Gdzieś tam kontrola jakości zawodzi.

« 24 Lip 2019, 20:46 »
Też takie mam wrażenie. W moich dwóch parach, jedna 4 lata, drugi dwa lata, oringi żyją. Małe sakwy przejechały koło 5000km. I tak powstają później opinie na forach i tasiemcowe dyskusje.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 24 Lip 2019, 21:09 »
A jak drogi kolego bez nazwy chcesz przeprowadzać kontrolę jakości oringów? Przecież to jest uszczelka, a nie sprężyna.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 24 Lip 2019, 23:35 »
Dla mnie to jest niezrozumiałe, jedna seria oringów jest pancerna i wytrzymuje dekadę, a druga pada po 2 miesiącach. Gdzieś tam kontrola jakości zawodzi.
Nic dziwnego. Rodzaj gumy. Pewnie oszczędzili lub odwrotnie.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 25 Lip 2019, 08:48 »
A ja kilka dni temu wrzuciłem dwie pary małych sakw (Dry) do pralki i zapomniałem wyłączyć odwirowanie :D

Prałem je bo nie dało się doszorować pyłu z Senegalu (siostrzenica się karnęła z Hiszpanii), coś się gdzieś tam zahaczyło i przetarło w dwóch miejscach. (och ja gupi)

Wczoraj przyszedł zestaw naprawczy od Crosso i dziś kleję.
Trzymajcie kciuki i pamiętajcie o odwirowaniu ;)
… why so serious ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum