Autor Wątek: Nasi na trasie BB Tour 2012  (Przeczytany 15054 razy)

rdklstr

• Gość
Odp: Nasi na trasie BB Tour 2012
« 31 Sie 2012, 15:12 »
wow ostatni koleś na 7 minut przed czasem
Dla mnie zabawne jest to, że dojechał na jakaś minutę przede mną (tyle że zaczął przede mną z pół godziny w świnoujściu)  :D

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 31 Sie 2012, 16:46 »
Za co dokładnie były ostrzeżenia od sędziego i za naruszenia?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 31 Sie 2012, 17:02 »
Napisz maila do nich :)

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 31 Sie 2012, 19:48 »
Szacunek dla Was Chłopaki :). Waxmund, ale Ty schudłeś po tych Bałkanach :P.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 31 Sie 2012, 20:02 »
Na punkcie w Żyrardowie też był jakiś samochód i czekali na kogoś, wiem, że pompkę mieli i pomagali któremuś zawodnikowi dali mu chyba ręcznik jakieś ubranie czy coś... nie zwracałem uwagi na to, nawet nie wiedziałem, że to nie fair!
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Kobieta begemot

• Miasto: Biała Podlaska
  • Na forum od: 01.09.2012
« 1 Wrz 2012, 15:11 »
Witam!

Skoro wypowiadacie się na mój temat, stwierdziłam, że powinnam zająć głos w dyskusji. Owszem miałam wsparcie auta na PK, ale nikt wcześniej w rozmowach nie powiedział mi, że jest to zabronione. W regulaminie (co zresztą przyznał sędzia) jest zabroniona pomoc pomiędzy punktami, a nie na samych PK. Nie ukrywałam przed nikim, że od połowy trasy dla bezpieczeństwa będzie podążał samochód i nawet został on wykorzystany przez organizatora do przewiezienia części "Przepaków", ponieważ nie zmieściły się do busa. Zastrzeżenia były względem braku oznakowania tego pojazdu. Sędzia pouczył mnie, że powinnam zgłosić wcześniej ten fakt i dostałabym nalepkę na tył auta, że jest on traktowany jako pojazd techniczny. Jeślibym to uczyniła, nie byłoby żadnych pretensji. Przykro mi, że wyszło takie nieporozumienie, ale zapewniam, że trasę pokonałam samodzielnie siłą własnych mięśni od startu do mety (ze wsparciem psychicznym kilku chłopców z mojej grupy startowej, za co chciałabym im bardzo podziękować :-) mam nadzieję, że będziemy mieli jeszcze okazję wspólnie pośmigać. Do zobaczenia na szlakach!!!  :)

Offline Kobieta begemot

« 1 Wrz 2012, 16:26 »
Rozumiem  :( mam nadzieję, że zdrowie pozwoli, abym za 2 lub 4 lata mogła się zrehabilitować i bez auta technicznego dojechać do mety. Naprawdę nie chciałam być nie fair wobec innych zawodników.

pozdrower!

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 1 Wrz 2012, 16:42 »
tak czy owak i tak spore gratulacje za ukończenie BBTouru i to z dobrym czasem ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 1 Wrz 2012, 17:37 »
Regulamin BB Tour, punkt 11 "Postanowienia końcowe" : Zawodnicy pokonują całą trasę samodzielnie. Obowiązuje absolutny zakaz korzystania z zorganizowanej pomocy osób trzecich.

To chyba wyjaśnia wszystko.

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
« 1 Wrz 2012, 17:56 »
Jako małe usprawiedliwienie jazdy z samochodem można dodać, że przydaje się jako asekuracja np. jak to było w Żyrardowie, kiedy trzeba było odwieźć zawodnika do szpitala.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 1 Wrz 2012, 18:19 »
Ja do nikogo nic nie mam, wyjaśniam tylko, że nie można się zasłaniać że regulamin nic o tym nie mówi. Mówi i to wyraźnie.
Jeszcze przed moim pierwszy BB pytałem na forum 1008 organizatorów co będzie jak mi ktoś poda szklankę wody na trasie - zareagowali śmiechem.

Przyznaję, że dostałem rok temu od cinka garść batonów, a w Ostrowcu - o zgrozo- koledzy dali mi miskę zupy.

Sytuacja gdy samochód jeździ od punktu do punktu jest jednak diametralnie inna i jest to właśnie bardzo zorganizowana pomoc osób trzecich. Nie mam nic do begamot, sympatyczna dziewczyna nawet zamieniliśmy kilka słów na punktach.
Dziwi mnie jednak postawa sędziego, bo nie powinno się dopuszczać do takich sytuacji. Podobnie z ekipą Włocławską. To co z tego, że mieli numerek na aucie?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 1 Wrz 2012, 23:35 »
Chciałabym wyrazić swój podziw dla begemota skoro się już zarejestrowała i nawet zajrzała .Gratulacje! ;D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 1 Wrz 2012, 23:46 »
Pozdrawiam również :)
Jeszcze przed BBT zapraszałem i szkoda, ze w takich okolicznościach dopiero zaczęła pisać. ;)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 2 Wrz 2012, 01:08 »
Danka w swoim pierwszym starcie poprawiła kobiecy rekord trasy, wyprzedzając przy tym wielu facetów;

Wiem wiem, rekord śp Joli Maślanki. Kiedy tylko się dowiedziałam, że będą startowały kobiety, to byłam ciekawa czy rekord zostanie pobity. Wynik Danki oczywiście zaraz sprawdziłam, gdy tylko ktoś dał znać że są wyniki.

Behemot to oczywiście jedna z moich najulubieńszych postaci w ogóle, z tym że  moim ulubionym tekstem jest ten o naprawianiu prymusa oraz o komisariacie 412. O wódce zresztą też niezły - wiedział jak traktować damę.:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta begemot

« 2 Wrz 2012, 13:10 »
Dziękuję ślicznie za gratulacje  :)

Rower górski, ale z kołami od szosówki, więc tylko wagą i kierownicą się różni.

Gratulacje należą się Krzysiowi i Zbyszkowi, którzy wytrzymali ze mną na trasie  ;D gdyby nie ich obecność, na pewno nie wykręciłabym takiego wyniku. Dokarmiali mnie bananami, wspierali duchowo, a przede wszystkim pozwalali "siedzieć" na kole. Jestem im za to ogromnie wdzięczna!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum