Autor Wątek: Merida Speeder  (Przeczytany 3792 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: Merida Speeder
« 10 Sie 2013, 13:32 »
po górach nigdy. Chociaż kilka razy podjeżdżałem na 10% tyle, że te górki miały długość max kiluset metrów. Jeśli będę wybierał się w góry do dokręcę do korby najmniejszy zębatkę 30Z, która wisi teraz na ścianie w garażu. Swego czasu stała się ofiarą odchudzania roweru. Tu gdzie mieszkam takie przełożenia wystarczają.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

« 7 Paź 2013, 19:57 »
maszyna przeszła lekką metamorfozę. Z przodu zagościł nowy widelec dzięki któremu mogę teraz wsadzić oponę większą niż 20x700. Do jazdy miejsko-treningowej jeżdżę na starych obręczach Jalco DRX z oponami Continental Tour Plus. Na bardziej ambitnie wypady mam koła składane według mojej specyfikacji z oponami Conti Grand Prix 4-Season. Oba zestawy opon są w rozmiarze 700x28 chociaz realne pomiary wskazują na 24 i 25 mm.
Maszyna zaparkowana przy żywopłocie, "pod pracą".

jendrzych

• Gość
« 7 Paź 2013, 20:05 »
Mniam!

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 7 Paź 2013, 20:05 »
Z przodu zagościł nowy widelec dzięki któremu mogę teraz wsadzić oponę większą niż 20x700.
Oj nie zrozumiałem. Czy to oznacza że oryginalny widelec pozwala tylko na opony 23 do 28 mm a już 30+ nie?

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

« 7 Paź 2013, 20:29 »
poprzednio miałem zamontowany ultralekki widelec karbonowy. Jednak jego wymiary pozwalały na montaż opony nie większej niż 700x20. Na większą nie było miejsca. Przy tym rozmiarze wybór opon nie był zbyt duży. Zwłaszcza jeśli chciałem kupic coś, co gwarantowało ochronę antyprzebiciową na dobrym poziomie. Teraz to zmieści się coś ponad 700x42. Nowy widelec to model dedykowany do roweru przełajowego.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum