Jak technicznie robiłeś tą mapę.
Dziękuję za te rady, jednak to projekt bardziej autorytarny niż open-source'owy, więc jest i będzie po mojemu.
zielone (droga wolna) - ddry i inne szczególnie wskazane do jazdy rowerem- czerwone (stój) - trzymaj się z daleka- różowe (oho! cos tu się dzieje) - zwrócić uwagę (bruki, meby)- brązowe - kolor ziemi
Cytat: Turysta w 7 Sty 2018, 11:41Dziękuję za te rady, jednak to projekt bardziej autorytarny niż open-source'owy, więc jest i będzie po mojemu. Przeczytaj sobie kiedyś o takim gościu jak Linus Torvalds. Pomimo, że Linux jako projekt to opensource, to jednak dalej trzyma to pod swoim panowaniem.
W 2017 roku do projektu dołączyły kolejne osoby, które rysują trasy w swojej okolicy. Dołączył twórca serwisu Mapa Nawierzchni...
Turysta, czy to znaczy, że dane z Twojej mapy trafiły tam?
Dodajecie te dane do OSM, czy to kolejny serwis chomikujący dane sam dla siebie?
To prawie taka sama dyskusja jak z projektem UMP. Tytaniczny trud commiterów, ale dane wprowadzane w archaiczny i zamknięty sposób.
To dawaj znać i będziemy działać Swoją drogą jestem ciekaw jak to u Ciebie wygląda W trakcie wycieczki zatrzymujesz się i zapisujesz na którym kilometrze nawierzchnia się zmieniła?