Autor Wątek: Aerosvit - przewóz roweru  (Przeczytany 1046 razy)

Offline Kobieta ronja

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 13.07.2012
Aerosvit - przewóz roweru
« 10 Wrz 2012, 20:29 »
Cześć,
Lada moment będę lecieć z rowerem tymi liniami. Na swojej stronie mają minimum informacji, a przez chat również niewiele można się dowiedzieć. Więc mam pytanie do osób, które miały doświadczenie z tymi liniami bądź maja znajomych, których mogą o to rozpytać:
1. w jakim stanie zapakowania można przewozić rower tymi liniami? czy tak jak airbaltikiem - z odkręconym przednim kołem, pedałami, skręconą kierownicą i omotanym czym się da, czy też zapakowany w karton? Przyznam że wolałabym ten pierwszy wariant.
2. czy w tych liniach można zapłacić online opłatę za rowery, czy też tak jak informują przez chat - trzeba zadeklarowac rowery wcześniej i zapłacić na lotnisku.
Z góry dziekuję za odpowiedzi.
Przepraszam jeśli, już ten temat był poruszany; przyznam że do wyszukiwarki na forum wrzuciłam "tylko" - "aerosvit".
Pozdrawiam,
R.

Offline Kobieta ronja

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 13.07.2012
Odp: Aerosvit - przewóz roweru
« 12 Wrz 2012, 20:33 »
To ja sama sobie odpowiem, bo się dowiedziałam, a może ktoś jeszcze będzie chciał wiedzieć:)

Roweru nie trzeba pakować w karton, wystarczy to co wyprawiamy co roku na lotniskach czyli owijanie w cokolwiek, odkręcanie przedniego koła, pedałów itp:)

Rower trzeba zadeklarować przy rezerwacji biletu i potwierdzić jeszcze mailem, można jeszcze telefonicznie sprawdzić czy faktycznie zapisano zadeklarowanie rowerów. Następnie trzeba zjawić się na lotnisku 2 h przed odlotem i opłacić opłatę za rowery u przedstawiciela Aerosvit.

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
Odp: Aerosvit - przewóz roweru
« 12 Wrz 2012, 22:18 »
Masz + za informacje i postawę (to w sumie dwa :) ). Może się kiedyś przydać!
let's make it big :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum