Autor Wątek: szukam ciekawej trasy w bieszczadach  (Przeczytany 4314 razy)

Bohemian

• Gość
szukam ciekawej trasy w bieszczadach
« 19 Sie 2008, 23:59 »
macie moze jakies propozycje na fajna wycieczke w bieszczadach? - tylko taka sredniej trudnosci zebym przezyl i mogl o niej opowiedziec ;)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 19 Wrz 2008, 00:29 »
Ja mysle ze bardzo fajna droga jest ze Stuposian do Mucznego a potem do konca tej drogi na Grob Hrabiny az pod sama granice ukrainska na sam koniuszek Polski :)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

paszczak

• Gość
« 21 Wrz 2008, 11:52 »
Cytat: "Marta"
Ja mysle ze bardzo fajna droga jest ze Stuposian do Mucznego a potem do konca tej drogi na Grob Hrabiny az pod sama granice ukrainska na sam koniuszek Polski :)

Cześć,
ano, ciekawa to wycieczka...jeśli ma być rowerowa to od miejsca gdzie stał schron nad Negrylowem rozpoczyna się główna atrakcja tj. "z rowerem na plecach" - jeśli rower musi do samego koniuszka dotrzeć ;>
Więcej o rowerach w Bieszczadzkim Parku Narodowym tutaj.
Oczywiście są też drogi ulokowane poza terenem parku co jest sporym ułatwieniem dla cyklistów ;)

pozdrowienia

EDIT: obecnie nawet do miejsca po schronie nie da się dojechać legalnie.

Offline Kobieta Marta

« 15 Paź 2008, 16:30 »
No tak ale ja mialam raczej na mysli nie szlaki czy tez sciezki piesze tylko drogi, po drogach chyba mozna:) ?? Poza ta trasa znalazloby sie jeszcze pewnie pare innych, musialabym mapke rozlozyc:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline malypalecbuddy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.04.2011
« 17 Kwi 2011, 17:35 »
Częściowo w polskich Bieszczadach jest zlokalizowany transgraniczny szlak rowerowy Zielony Rower - Greenway Karpaty Wschodnie.
Więcej informacji na jego temat można uzyskać na stronach Zielonego Roweru, jest tam opis szlaku głównego, są propozycje tras i trasy łącznikowe.

Mam nadzieję, że conieco pomogłem :-)

DaRy

• Gość
« 18 Kwi 2011, 10:19 »
Mapa szlaków

Jak masz konkretne pytania pisz na pw na wszystkie związane z Bieszczadami mogę odpowiedzieć szczegółowo.

Offline Mężczyzna Popiel

• Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
Co by forum nie zaśmiecać podczepiam się pod wątek.
Tegoroczny wypoczynek z małżowinką planujemy w Bieszczadach. Nie ukrywam, że jesteśmy nastawieni na zwiedzanie ciekawych miejsc nawet takich mało znanych i nietypowych plus geocaching. Moje pierwsze pytanie to co warto tam zobaczyć, jakie zabytki, pomniki natury, widoczki itd.
Kolejna kwestia to noclegi (namiotowe - raczej nie na dziko). Macie jakieś propozycje gdzie warto się rozbić na noc?
Start prawdopodobnie w Sanoku. Chcemy zahaczyć o Solinę plus szlak greenway do granicy ale bez jej przekraczania. Obawiam się jednak, że to trochę mało jak na 12 do 15 dni wypoczynku.
Jak ktoś ma zapisany jakiś fajny ślad GPS z tamtych rejonów to chętnie bym mu się przyjrzał.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Kobieta Marta

Fajne pole namiotowe bylo kiedys (mam nadzieje ze nadal jest;) ) pare kilometrow przed Ustrzykami Gornymi,  jadac od strony Stuposian ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Jako, że właśnie wróciłem to może komuś się przydadzą informacje. W lesku rozbiłem się przy domkach letniskowych za dychę z ciepłym prysznicem. W Cisnej jest pole namiotowe za 7,5 od osoby (głównie plecakowcy), ale towarzystwo fajne, sakwiarzy też tam spotkałem.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Popiel

Przyda się i to na pewno. Proszę o jeszcze :)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Z informacji, na pewno warto wybrac sie na zachod o komanczy, malo ludzi, a turystow tym bardziej. Tam jest mnostwo miejsc do ewentualnego rozbicia na dziko. Rejon Wetliny, Ustrzyk Gornych i Jeziora Solinskiego radze traktowac tylko przejazdowo, tlumy turystow i niezbyt tanio w karczmach/sklepach.
Mozna spokojnie wystartowac wczesniej niz w Sanoku, dolina Sanu w dolnym biegu tez jest ladna i znacznie mniej tlumna.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Popiel

Na chwilę obecną miejsce startu przesunęło się do Rzeszowa. Może się jeszcze przesunie do Krakowa ale szczerze w to wątpię. Nie ja robię za nawigatora  :wink: . Jestem jedynie zbieraczem danych dla właściwego przetwornika informacji.

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Na zachód od Komańczy to już Beskid Niski :)
Również polecam.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Kobieta Glizdawka

• Na forum od: 13.07.2011
Na chwilę obecną miejsce startu przesunęło się do Rzeszowa. Może się jeszcze przesunie do Krakowa ale szczerze w to wątpię. Nie ja robię za nawigatora  :wink: . Jestem jedynie zbieraczem danych dla właściwego przetwornika informacji.

Przetworzyłam informację - jedziemy z Rzeszowa!

kudlaty

• Gość
my tydzień temu zrobiliśmy taką trasę  ;D
http://www.bikestats.pl/rowerzysta/rafi1368

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum