Autor Wątek: Hercules - Rocco czy Rocco Comfort?  (Przeczytany 2403 razy)

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
Odp: Hercules - Rocco czy Rocco Comfort?
« 25 Wrz 2012, 19:03 »
Jestem w trakcie składania roweru na ramie Accent Nordkapp i widze że można się zmieścić w kwocie 1800 zł mając lepszy osprzęt praktycznie w każdej kategorii.
Za 2000 pewnie można mieć już "pełen wypas" czyli napęd 9-rzędowy, dobre opony, błotniki i koła na Alexrims DH19.
Jak chcesz zaoszcędzic kup taką używkę (w końcu jest prawie nowy) i będziesz wymieniał sobie komponenty wg swoich potrzeb i/lub wtedy gdy będzie to potrzebne. Takie rozwiązanie też ma plusy. Zwróc uwagę na rozmiar ramy !!!

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 25 Wrz 2012, 22:07 »
Ta Winora mi się nieszczególnie podoba, jeśli chodzi o osprzęt. Rower jakich wiele, takie misz-masz, a wcale nietani. Ale, ale Misiaelu, czy już przejechałeś się kilkunastu rowerach i wiesz, jaki rodzaj roweru chcesz kupić?

"Hercules Rocco"  ja tym rowerkiem przejechałem już 29 000 km, wymieniam co roku opony, łańcuch i kasetę

Rany julek! Cóż to za opony, co je trzeba co roku wymieniać?! Wymień raz na dobre :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline misiael89

• Miasto:
  • Na forum od: 14.09.2012
« 25 Wrz 2012, 23:22 »
W sumie to wlasnie jestem sklonny najbardziej ku Twojej opcji @aard,
Dobry góral z komfortowym geometrią, koła najlepiej na 26' (zrobie sobie 2 komplet do jazdy po asfalcie) bez wodotrysków z dobrym amortyzatorem z przodu. No i fajnie byby nie było Ogromnych szpetnych napisów na ramie, no ale to kwestia estetyczna, nie techniczna.
Gdybys mogl mi polecic jakies gotowce, to bylbym wdzieczny :)

Wlasnie zastanawiam sie tez, czy dalbym moze rade sam sobie skompletować taki rower, np. zaczynając od tej ramy Accent Nordkapp ktora polecił @qbab....

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 26 Wrz 2012, 07:58 »
Accent Nordkapp jest raczej pod 28" ale rózne wynalazki ludzie robią.
Szukaj na Allegro. Ja kupiłem bardzo mało używaną ramę dla siostry od Gianta Sedona z widelcem, sterami i suportem za ok 350 zł.

Offline Mężczyzna Adamek62

• Miasto: małopolska
  • Na forum od: 27.06.2009
« 27 Wrz 2012, 12:45 »
Ta Winora mi się nieszczególnie podoba, jeśli chodzi o osprzęt. Rower jakich wiele, takie misz-masz, a wcale nietani. Ale, ale Misiaelu, czy już przejechałeś się kilkunastu rowerach i wiesz, jaki rodzaj roweru chcesz kupić?

"Hercules Rocco"  ja tym rowerkiem przejechałem już 29 000 km, wymieniam co roku opony, łańcuch i kasetę

Rany julek! Cóż to za opony, co je trzeba co roku wymieniać?! Wymień raz na dobre :)

Nie wiem na ile km tobie wystarczają opony, ja schwalbe marathon zdzieram w każym roku. A pokonuje 9000 - 10000 km

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum