Autor Wątek: Gary Fischer-Colorado  (Przeczytany 1941 razy)

cappy

• Gość
Gary Fischer-Colorado
« 24 Sie 2008, 22:03 »
Witam Posiadam egzemplarz z98 roku rower jest leciutki bo aluminiowy na ramę 100 lat gwarantują że nie pęknie.Mam pytanie powiedzcie co byście dodali co zmienili jutro dam foty po myjni  :D

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
Re: Gary Fischer-Colorado
« 27 Sie 2008, 16:39 »
Cytat: "cappy"
Mam pytanie powiedzcie co byście dodali co zmienili

Cześć
A może byś opisał co byś sam chciał w rowerze zmienić czy zmodernizować? Same foty mogą nie wystarczyć..
Bo tutaj może zacząć się dyskusja o samym rowerze... a nie o osprzęcie
Jak znajdą się konkretne pytania to i znajdą się odpowiednie odpowiedzi :D

pozdrawiam

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Gary Fischer-Colorado
« 28 Sie 2008, 16:30 »
10 lat z rowerem, to tak jak z kobietą - czas na zmiany :wink:
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

cappy

• Gość
Gary Fischer-Colorado
« 28 Sie 2008, 21:39 »
Cytat: "arkadoo"
10 lat z rowerem, to tak jak z kobietą - czas na zmiany :wink:
No wiesz to jes moja kochana machinka za żadne skarby nie oddam jej za parę groszy.Więc zmieniłem kasetę łańcuch taki gnojek mały mi rozwalił suport i tylnia przerzutkę judro jadę na grochowską zmienić.Pytanko dacie mi taki śresni koszt cen za:
Wszystkie linki hamulce przerzutki
Nowe klamkomanetki
 jak dam fotos to mi coś powieci gdzie pogę dostać pokrywki na amortyzator i na mostek i jak zmienić olej w amorach??

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Gary Fischer-Colorado
« 29 Sie 2008, 12:04 »
To będzie trudno tak podać Ci ceny. Nie wiemy jakiej jakości chcesz te części, czy XTR czy Alivio. Chcesz maszynkę do ścigania, śmigania po mieście czy na wyprawę na koniec świata? Sprecyzuj jeszcze to wszystko to pomożemy...

P.S. Witam wszystkich pod nowym nickiem. Wcześniej popełniłem duży błąd używając "ł" w nicku i jak byłem na Bornholmie to nie mogłem nic do Was napisać. Teraz po zmianie nie będę miał takich problemów. Wkrótce fotorelacja z wyprawy.

cappy

• Gość
Zdjęcia
« 5 Wrz 2008, 17:04 »
Interesuje mnie zrobienie go z używek lub części shimano i innych renomowanych firm ale niższych modeli nie mam dużo kasy rower miał zmienioną kasetę i łańcuch kaseta shimano zdaje mi się że jest to 6+1 bieg a łańcuch SRAM myślę nad klamkomanetkami v-brake lub o tarczy z przodu,linki i pancerze.Nie wiem czy opłaca się ale jest to jeden z pirwszych aluminum garego fischera to jest jeszcze jakaś limited edycja i nawet w necie nie ma.(sorki za zdjęcia ale mieszkam w bloku i do dyspozycji mam balkon.)Rower ma być do jazdy i po mieście i czsem na jazde w pieninach itp...Często wyjeżdżam

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Gary Fischer-Colorado
« 6 Wrz 2008, 21:06 »
No więc ja myślę tak:
1) Amorek do zmiany na sztywniaka. Bo ze zdjęć to wynika, że najlepszy model to to nie jest i już lepiej na sztywnym pośmigać. Co do zaślepek to sądzę, że musisz z czegoś dobrać samemu. Raczej nigdzie nie kupisz.
2) Klamkomanetki są mało opłacalne. Kup sobie hamule Avida SD7 z klamkami. Do tego manetki deore.
3) Linki i pancerze proponuję XTR, od wewnątrz z teflonem i cena też nie zabujcza.
4) Tarcza z przodu to raczej chybiony pomysł. Chyba, że ważysz koło 100kg. Wtedy idzie do wymiany też piasta!

cappy

• Gość
Dzieki
« 6 Wrz 2008, 23:37 »
Amorek planuję zmienić i założcyc v-brake wiesz co amor chodzi i to fajnie.Szukam oponki dębicy 26 tygrys bo mam taką z przodu a lubie mieć to samo.Poszukuję używanych części:Obręcze,manetki,amor,ewentualnie piasty pod tarcze na tył i hamulce tarczowe.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum