Autor Wątek: BAŁKANY - 23 VII-09 VIII 2012  (Przeczytany 2899 razy)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Odp: BAŁKANY - 23 VII-09 VIII 2012
« 23 Wrz 2012, 13:59 »
gps używasz namiotu Fjord Nansen lima II?.

Offline #:-) gps

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 07.09.2006
« 23 Wrz 2012, 14:15 »
Fjord Nansen lima II?.

Nie, to FN "Thor II Profi". Już go nie produkują. Jego plusy to dość niska waga (2,6 kg ze wszystkim) i znakomity stelaż, ale minus to brak drugiego wejścia (i przez to drugiego przedsionka, a przydał by się często na bambetle; jeszcze parę innych drobiazgów bym w nim zmienił). No i niestety już podziurawiłem podłogę, choć dość o niego dbałem. Siedem lat użytkowania zrobiło swoje, rozbijanie na ściernisku musi, prędzej czy później, do tego doprowadzić. Ciekaw jestem, czy FN wymieniłby podłogę w nim pogwarancyjnie... muszę ich zapytać.  Poza tym kapie mi z góry w jednym miejscu, jak ostro leje, ale mam łatwy sposób, aby temu zapobiegać.
#:-) gps

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
« 23 Wrz 2012, 16:42 »
Fjord Nansen lima II?.

Nie, to FN "Thor II Profi". Już go nie produkują. Jego plusy to dość niska waga (2,6 kg ze wszystkim) i znakomity stelaż, ale minus to brak drugiego wejścia (i przez to drugiego przedsionka, a przydał by się często na bambetle; jeszcze parę innych drobiazgów bym w nim zmienił). No i niestety już podziurawiłem podłogę, choć dość o niego dbałem. Siedem lat użytkowania zrobiło swoje, rozbijanie na ściernisku musi, prędzej czy później, do tego doprowadzić. Ciekaw jestem, czy FN wymieniłby podłogę w nim pogwarancyjnie... muszę ich zapytać.  Poza tym kapie mi z góry w jednym miejscu, jak ostro leje, ale mam łatwy sposób, aby temu zapobiegać.
Czy wymiana podłogi będzie się opłacała?. Pytałem bo zauważyłem że rozkładałeś namiot bez tropiku, i z tego co wywnioskowałem po zdjęciu to Twój namiot ma podobną konstrukcje do mojego.

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
« 24 Wrz 2012, 02:01 »
#:-) gps ; i znowu to makro wyszło rewelacyjnie. Ale jak ty nauczyłeś swój aparat żeby tak focił wodę. Mój Nikon, głąb jest jakiś i za Chiny ani za Japan, tak nie potrafi. Chyba go releguję.
Jak pamiętam to uczysz Pan Canona. Mają większe IQ?
Pozdrawiam
MM

Offline #:-) gps

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 07.09.2006
« 25 Wrz 2012, 15:58 »
@ mula53
Ech, no chyba się naigrawasz ze mnie... Lubię robić zdjęcia, staram się nie młócić na pałę i popatrzeć zanim nacisnę spust, ale wiesz, bez przesady... amatorszczyzna i dobrze mi z tym.
Makro to osobny i długi temat do omówienia, ciągle się uczę - problemem jest światło, ostrość i czas migawki.
Canona G11 - a obecnie nowszy już model G12 - polecam bardzo. Mimo kilku wad to bardzo dobre narzędzie na rower. Na Fotokinie Canon przedstawił następcę - G15, ale zamulone japońskie projektanty i marketingowce oderwały mu majtany ekranik. To tak jakby rowerzyście urwać nogi.
IQ = intelidżens kłołszent, czy imidż kłolity? Pierwsze wyliczam w G11 na jakieś 124,5, a drugie...? Takie jak na załączonych obrazkach - mogło by być lepsze, moje potrzeby wypełnia w 75%.
#:-) gps

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 29 Wrz 2012, 14:23 »
Super wyprawa. Piękne widoki, urozmaicone krajobrazy (może oprócz tych węgierskich). Ciekawe noclegi się trafiły :)
Pozdrawiam M

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« 10 Paź 2012, 13:08 »
...
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 11:54 Gallicjanin »

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: