Autor Wątek: Snežana jedzie w świat  (Przeczytany 817 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Snežana jedzie w świat
« 20 Wrz 2012, 13:27 »
Przypadkowo trafiłam na blog Serbki Snežany, która jedzie sama (dookoła świata? czy po prostu tak, gdzie oczy poniosą? z tego co pisze, bardziej to drugie)

Blog jest po serbsku, ale zawsze można pooglądac zdjęcia albo w ogóle kliknąc w galerię Śnieżki. Dzielna dziewczyna!

http://gea-tour.com/
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą

• Użytkownik forum
Odp: Snežana jedzie w świat
« 20 Wrz 2012, 18:32 »
można tu dodać, że album z którego podlinkowałeś fotkę ma nazwę Poljska u mome srcu, zapewne (?) nawiązanie do tytułu hitu sprzed lat zespołu AZRA:

Dudeck

• Gość
« 20 Wrz 2012, 19:04 »
Patrząc na jej rumuńską część trasy, chyba faktycznie 'gdzie oczy poniosą' :)

Offline Mężczyzna rodert

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 06.07.2011
« 20 Wrz 2012, 19:41 »
Patrząc na jej rumuńską część trasy, chyba faktycznie 'gdzie oczy poniosą' :)

Dobrze się przypatrz.
Ta trasa absolutnie nie jest przypadkiem, zaliczyła wszystko co najciekawsze w tym rejonie Rumunii.

Dudeck

• Gość
« 20 Wrz 2012, 20:20 »
Kojarzę miejsca, ale jednak rzadkością jest zbieranie ich w taki sposób. Zazwyczaj zrezygnowanie z małej części atrakcji skróci i 'wyprości' trasę. Jak dla mnie na taki jej przebieg, jak w przypadku koleżanki (w dodatku nie jeżdżącej tylko po Rumunii) może sobie pozwolić właśnie osoba z bliżej nieokreślonym celem

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 20 Wrz 2012, 21:09 »
Imponujące! Dzięki za linka. Google translate zaraz pójdzie w ruch :)

Zazwyczaj zrezygnowanie z małej części atrakcji skróci i 'wyprości' trasę. Jak dla mnie na taki jej przebieg, jak w przypadku koleżanki (w dodatku nie jeżdżącej tylko po Rumunii) może sobie pozwolić właśnie osoba z bliżej nieokreślonym celem
Według mnie ta trasa zupełnie nie wygląda na przypadkową, z bliżej nieokreślonym celem. Skoro dziewczyna jest w podróży dookoła świata, czemu miałaby omijać interesujące ją miejsca i skracać trasę? Przecież nigdzie się jej nie spieszy.

Tak wyglądał fragment mojej trasy po Norwegii. Ja co prawda nieco się spieszyłam, ale to przecież nie powód, żeby jechać prosto z A do B...

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 20 Wrz 2012, 21:45 »
nie brakuje ludzi, którzy jadą dookoła świata żeby sobie zdrowo pocisnąć, choć ona raczej na taką nie wygląda
Nie pisałam o wszystkich podróżujących na rowerze dookoła świata, pisałam o niej. Ona sama pisze o tym na swojej stronie (jeśli wujek google dobrze przetłumaczył) - jeździ na rowerze, poznaje nowych ludzi i robi to, co sprawia jej radość.

• Użytkownik forum
« 20 Wrz 2012, 23:26 »
całkiem dobrze przetłumaczył. Poza tym, Śnieżka nie wybiera łatwych dróg.;)

Dobrze się przypatrz.
Ta trasa absolutnie nie jest przypadkiem, zaliczyła wszystko co najciekawsze w tym rejonie Rumunii.

Dokładnie:)

taki przyczynek do postaci Śnieżki - stąd w ogóle wziełam adres bloga  (z blogu Polki przebywającej w Kirgistanie)

"Rano już puka do mych drzwi Sneżana. Serbka, która ileś lat temu nienawidziła podróżować, zamykała się w świecie książek, stąd też nieźle zna polską literaturę. Teraz w trzynastym miesiącu w podróży, gdy rowerowy licznik przekroczył 15 tysięcy km przekonała się, że nic nie wiedziała o świecie, z książek nie można go poznać. Ale co najważniejsze, doszła do pozytywnej i optymistycznej konkluzji, że  ludzie są dobrzy. Albo przynajmniej jakaś część w nich jest dobra, chcą coś zrobić dla drugiego człowieka. Cały jej miesięczny dochód pochodzi w wynajmu mieszkania w Belgradzie, tyle więc wydaje pedałując przez świat, śpiąc głównie w namiocie. Teraz myśli gdzie przezimować, jest w części świata, gdzie wszędzie wokół za 2, 3 miesiące będzie zima i w dodatku ta część świata jest otoczona wysokimi górami. Rozumiemy się wpół słowa odnośnie problemów, pytań i sytuacji spotykających kobietę, która podróżuje sama. "
« Ostatnia zmiana: 20 Wrz 2012, 23:36 martwawiewiórka »

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 21 Wrz 2012, 16:38 »
Jak ja jej zazdrościłam dzisiaj rano, w trakcie rozmowy z szefem... Ona tam wdycha azjatyckie powietrze, smakuje lokalnych potraw, poznaje nowych ludzi, a ja siedzę i się gapię na szary dywan  ::) Dobrze chociaż, że na rowerze do pracy przyjechałam.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum