Autor Wątek: Kamizelka.  (Przeczytany 2065 razy)

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
Kamizelka.
« 24 Wrz 2012, 15:05 »
Hej ho, trochę popatrzyłem na forum i nie znalazłem interesującej mnie rzeczy. Zastanawiam się nad kamizelką (w ostateczności nad kurtką) która z przodu miała by membramę wiatroszczelną, a tył jakiś lekki.
Znalazłem coś takiego: http://www.mikesport.pl/mimo-vibo-lekka-kamizelka-rowerowa-pl-2-3.html zna ktoś, może polecić?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Odp: Kamizelka.
« 24 Wrz 2012, 15:19 »
Niektóre ubrania do biegania są w ten sposób konstruowane, może tam znajdziesz coś ciekawego.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 24 Wrz 2012, 15:23 »
Ja coś takiego kupiłem w jakimś-tam sklepie stacjonarnym w Łodzi i uważam że to jest całkiem fajne rozwiązanie, szczególnie dla kogoś, kto się dość mocno poci, jak ja.

Dla mnie mankamentem jest brak ochrony rąk, ale ja jestem taki "ręczny zmarzlak", dla "normalnego" to nie powinien być problem.

Offline Rafał

• dawniej unh
  • Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 01.02.2010
« 24 Wrz 2012, 16:12 »
Ja coś takiego kupiłem w jakimś-tam sklepie stacjonarnym w Łodzi i uważam że to jest całkiem fajne rozwiązanie, szczególnie dla kogoś, kto się dość mocno poci, jak ja.

Dla mnie mankamentem jest brak ochrony rąk, ale ja jestem taki "ręczny zmarzlak", dla "normalnego" to nie powinien być problem.

kurde, normalnie jakbym to sam o sobie napisał
Zapytany o ideę, odpowiadam - oto ona:
Myśl o niczym, w zamyśleniu przedłużona.

Offline Mężczyzna Oskar

« 24 Wrz 2012, 16:16 »
Niektóre ubrania do biegania są w ten sposób konstruowane, może tam znajdziesz coś ciekawego.

Niby tak, ale w rowerowych ciuchach dużym plusem jest ściągacz/gumowy pasek, dający duży komfort.

Co do rąk, to dla mnie najważniesze są dłonie i nadgarstki, a reszta wiele nie potrzebuje. ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 24 Wrz 2012, 16:32 »
Mam kamizelkę polarową ale tez nie używam jej na rowerze bo marznę w ręce :D

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 24 Wrz 2012, 16:35 »
Obawiam się, że może trochę podwiewać plecy.

Przy jakiej temperaturze masz zamiar w tym jeździć i co zamierzasz ubierać pod spód?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Oskar

« 24 Wrz 2012, 16:44 »
Obawiam się, że może trochę podwiewać plecy.

Przy jakiej temperaturze masz zamiar w tym jeździć i co zamierzasz ubierać pod spód?

Okolice 0 stopni, oczywiście nie bardzo długie wypady. Myślę o koszulce termoaktywnej, lekkim polarze i właśnie jakiejś membramie z przodu. Tylko z przodu, żeby uniknąć zapocania się. Ew. jak pisałem kurtka lekka z przednią membramą.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 24 Wrz 2012, 16:53 »
spójrz na kurtkę stanteksu, przód i ręce membrana, tył lekki. Mam od roku, poza złuszczającą się gumą z zamka błyskawicznego bardzo mi odpowiada. Uwaga na rozmiarówkę, chociaż zbyt duży nie jestem, dopiero XL było dobre.

My home is where my bike is.

« 24 Wrz 2012, 17:00 »
W samym polarze nie jeździłem ale wydaje mi się, że jest niezbyt gęsty i przez to stosunkowo przewiewny. W okolicy zera przy mocniejszym wietrze w twarz dolna część pleców może być mocno wychładzana.

Pomysł ciekawy, choć osobiście wolałbym kurtkę z windstoppera z przodu (bez podszycia) z cienkim ale gęstym materiałem z tyłu.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 24 Wrz 2012, 17:05 »
spójrz na kurtkę stanteksu, przód i ręce membrana, tył lekki. Mam od roku, poza złuszczającą się gumą z zamka błyskawicznego bardzo mi odpowiada. Uwaga na rozmiarówkę, chociaż zbyt duży nie jestem, dopiero XL było dobre.
Ile waży ta kurtka? Forumowa z decathlonu ma 420 g (*poprawione) i jako druga, przeciwwietrzna warstwa się nie nadaje (jest za ciepło).
« Ostatnia zmiana: 24 Wrz 2012, 17:46 worek_foliowy »

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 24 Wrz 2012, 17:40 »
582g w XL.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna voit

• Miasto: Częstochowa
« 24 Wrz 2012, 18:07 »
Ostatnio kupilem w Intersporcie kurtkę/kamizelkę z membrną firmy Berkner model Functional. Cena 249pln

http://www.cycleshop.pl/kurtka-rowerowa-berkner-functional,id2409.html
http://www.berkner.pl/kurtki-rowerowe-meskie.html

Ma odpinane rękawy i cała składa się w swojej tylnej kieszeni tworzac pakunek który można podczepić pod ramą.

Na razie testowałem na kilku wieczornych wycieczkach ale już ją lubię.

« 22 Paź 2012, 17:23 »
Oskar, kupiłeś ją w końcu? Jestem ciekaw opinii.

A tu jest za 59 zł: http://www.cycleshop.pl/mimo-vibo-kamizelka-rowerowa,id1152.html
« Ostatnia zmiana: 22 Paź 2012, 18:51 worek_foliowy »

Offline Mężczyzna Oskar

« 22 Paź 2012, 18:29 »
Niestety nie, ostatnio mam dużo różnych wydatków i muszę to odłożyć na później. A gdzie jest za 59zł?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum