Autor Wątek: kierunki nie dla samotniczek?  (Przeczytany 9976 razy)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Odp: kierunki nie dla samotniczek?
« 2 Gru 2012, 12:59 »
Haha o tym samym pomyślałem, że bym się oświadczał jak leci

Nie Wy pierwsi...
Helen took on Africa and pedaled solo from her home in Britain to Capetown, South Africa. In her blog, she counts beers, miles and marriage proposals along the way.

Paru nawet się udało:
Grace Johnson met her photographer husband Paul Jeurissen while pedaling the trans-america solo in 1981.  They have been pedaling together ever since.
Rachel Hugens spend a year on the road enjoying New Zealand and Australia while pedaling. Rachel met her husband and together they pedaled from Capetown, Africa to Holland, South America and Indonesia, South East Asia and from the Arctic Circle to Idaho, USA.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 10 Lut 2013, 16:42 »
Znam dziewczynę, dla której nie ma kierunków nie dla samotniczek :) Pearly z Malezji, bo o niej mowa, była moim pierwszym gościem z CouchSurfingu. Pearly nie podróżowała rowerem, tylko stopem, zawsze nocując u miejscowych ludzi, najczęściej z CouchSurfingu. Pamiętam, że poznałam ją przed wyprawą po Norwegii i po wysłuchaniu jej opowieści przestałam się bać samotnych podróży :) - zwłaszcza że (w przypadku samotnej dziewczyny) podróż autostopem wymaga przecież znacznie więcej odwagi niż głupia wyprawa rowerowa. A Pearly przez ponad rok jeździła sama stopem po praktycznie całej Europie (w tym Islandii), zahaczyła też o północną Afrykę i Turcję. Później podróżowała w ten sposób po Azji Południowo-Wschodniej, w tym po rodzinnej Malezji, a od ponad roku studiuje w Japonii (choć w tej chwili jest w Indiach).

Polecam jej bloga, choć nierowerowego: http://myhumanitystory.blogspot.se/

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 10 Lut 2013, 16:58 »
Ja jak chcę jechać gdzieś sama to najczęściej jadę za moje własne miasto bo tam jest mijsce wspomnień moich. Żadnych wyzwań czy czegoś takiego czysty relaks dla ciała i ducha:D
Zupelnie nie zrozumialas o co chodzi w tym watku. Czasami, kiedy tytul nie jest wystarczajaco czytelny, pomaga przeczytanie postow innych osob :-)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 10 Lut 2013, 17:10 »
Nie zrozumiała, bo skoncentrowała się na spamowaniu forum poprzez podpis, który został usunięty.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum