Autor Wątek: Bianchi by Stormur ;)  (Przeczytany 7817 razy)

Offline Mężczyzna Petri

• Miasto:
  • Na forum od: 26.09.2012
Bianchi by Stormur ;)
« 30 Wrz 2012, 00:57 »
Rower w trakcie "transformacji"

Rama: Bianchi Kuma Alu 7005 triple buttled, hydroformed
Rozmiar 53: 20,5"
Kokpit : kierownica Pro Tharsis scieta na 64cm, mostek Pro Koryak 100mm
Stery : Cane Creek

Amor : Magura Durin X 100 2012 ( powietrze +smarowanie smarem stalym, nie olejem- limit obciazenia rowera :130kg) ( moze byc skok 80-100-120 )
Hamulce : Avid BB7 mtb, klamki SD7 - zmiana na klamkomanetki XT ( kwestia kilku dni - juz jada )
Naped :
Korba : Deore h2 triple ( jedzie juz Deore XT )
Pedaly : deore Xt trial ( platforma/spd )
Lancuch : HG53 Kaseta HG 50
Przerzutki : obie deore XT, tyl :shadow SGS
Manetki : deore (zmiana na klamkomanetki deore xt- jak wyzej)
Okablowanie ( naped i hamulce ) : Jagwire Ripcord L3 kevlar - uszczelnione
Sztyca Bianchi reparto corse alu
Siodelko : Selle Italia c2 gel flow

Kola: Fulcrum red power sl + "skladaki" felgi dt swiss 445, dt champion, piasty deoreXT 32/disc6 + felgi Jalco na zapas (alu , 19, nyplowane, t6...)

Uchwyty na bidon : Elite race custom czarny mat
gripy : Bianchi

pompka Bianchi "carbon"  ;D ale 5 bar napompuje  :o

Opony : Hutchinson Python 2.0 , Panaracer RiBMo PT kevlar 1,75 - szybkie slicki ( mimo1,75 - dziwna konstrukcja opony, slad zostawia jak szosowe 23 ) i nie do przebicia :) , detki Kenda i Conti .

tej zimy dojdzie Garmin i bagaznik na tyl . No i opony z kolcami plus jakies "allroundery" .

Rower w zalozeniu do turystyki "countryside"- szutrowki, las, kamienie ( kto byl w Finlandii wie jakie tu sa "skalki" ).

zdjecie  telefonem zdobione... szewc w dziurawych... :icon_redface:

Offline Mężczyzna Petri

• Miasto:
Bianka nr 2 .

Kupiona jako rower / Sora, FSA itp / i przebudowana "po mojemu"

Rama : Bianchi ViaNirone 7 alu roz.56
Widelec : Bianchi K-Vid B4P ( alu-kabon-kevlar )
Kola: Campagnolo Vento Reaction G3
Opony: Vittoria Rubino Pro fold. 23mm
Naped : Camagnolo Veloce silver compact ( 50-34/ 12-25 )
Hamulce : Camagnolo Veloce silver
Klamki : Camagnolo Veloce silver
Mostek : Deda alu
Kierownica : Deda Campione karbon 43 cm
Sztyca : Bianchi Reparto Corse karbon
Siodelko : Fizik Alliante
Uchwyty na bidony : Elite custom race b&w
Pedaly : Shimano m520 ( wiem... ) ale moje kolano nie trawi butow szosowych i juz
Okablowanie : Campagnolo Ultra Low Friction czarne

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Bianchi by Stormur ;)
« 1 Paź 2012, 20:32 »
Fajna szosa. Tylko koła mi nie pasują, jakoś za mało tych szprych i piasty dziwne ;)

Nie paprze się owijka? Nie napisałeś jaka.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Petri

• Miasto:
« 1 Paź 2012, 20:56 »
Fizik - jakis syntetyk: dobrze sie naciaga. Pewnie, ze sie paprze- ale mam takie techniczne mydlo dezynfekujace w plynie  i wytarczy przejechac gabka i biale jak nowe :) zreszta cale rowery tym myje , wlacznie z napedem  ;D

Duzo lepsza jest korkowa owijka Bianchi - ale rwie sie jak glupia przy zakladaniu :(:(:( - ten "zel" jest za sliski jak dla mnie... ale miekki. Eolo trzyma idealnie lapy - ale twardy jest. Musialbym zalozyc wkladki zelowe fizika- a nie mam , lokalnie nikt nie ma, a zamawiac cos za 15e i przesylka 17e to niepowazne jest- a zakupy "zimowe" juz zrobilem :)

rower zapewne pojdzie do sprzedania, nie mam jakos serca do jazdy "donika,d" po gladkim asfalcie... na razie lapie kurz w domeczku.

Stabilniej i wygodniej czuje sie na mtb. jakos naturalnie 26cali mi "lezy" , 28 juz nie tak... predkosc to nie wszystko ( napisal gosc co ma silnik w aucie 230 KM  ;D ;D ;D )

Kola sa bardzo mocne i sztywne ( jak za ta kase - rewelacja )- tylko jak wszystkie fulcrum-campa trzeba dokrecic szprychy 1 obrot . Fabryczny naciag jest raczej "miekki". 

W sumie bylem pewien, ze 1e kola poswiece na "nauke" - i 2gie kupie jakies lepsze- ale nie widze takiej potrzeby.

Jesli pod 100kg nieudacznikiem szosowym nic im nie jest ???!!! proste co do 0.1mm, 10 bar .

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 1 Paź 2012, 21:33 »
Fizik - jakis syntetyk: dobrze sie naciaga. Pewnie, ze sie paprze- ale mam takie techniczne mydlo dezynfekujace w plynie  i wytarczy przejechac gabka i biale jak nowe :) zreszta cale rowery tym myje ,
Też mam Fizika (Microtex - taka z dzirkami) i praktycznie się nie brudzi, nie to co owijki korkowe. Jeśli jednak udałoby się w jakiś sposób zabrudzić wystarczy ją przetrzeć.

wlacznie z napedem  ;D
Częste mycie skraca życie. Na to bym uważał...

Kiedyś, dawno temu, myłem napęd pastą do mycia rąk. Niedługo potem wymieniałem napęd ::)

Jesli pod 100kg nieudacznikiem szosowym nic im nie jest ???!!! proste co do 0.1mm, 10 bar .
Przy dobrym refleksie wytrzymają ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Petri

• Miasto:
« 1 Paź 2012, 21:44 »

wlacznie z napedem  ;D
Częste mycie skraca życie. Na to bym uważał...

Kiedyś, dawno temu, myłem napęd pastą do mycia rąk. Niedługo potem wymieniałem napęd ::)

Przy dobrym refleksie wytrzymają ;)
[/quote]

Microtex to wlasne EOLO - twarda. Jam mam jakis "gel" - kupowalem we Wloszech, nie pamietam sklepu.

Finlandia to kraj przyjazny rowerzystom, ale sciezki sa poprzecinane kraweznikami niekiedy - i trzeba zwolnic- jak widze to wszyscy grzeja na maxa, ja zwalniam.... :icon_redface:

Mydlo do rak to inna bajka - to czego uzywam sluzy do czyszczenia sal operacyjnych po zabiegach  :o nie rusza gumy, plastiku, rak, metalu - jest tylko powierzchniowo czynny - mydlo do rak ma "granule" i to dziala scierajaco.

Ja tam mam zawsze czyste rowery  :P  "bella in sella"  :icon_twisted:

Zreszta mam latwo - w piwnicy jest specjalne miejsce do mycia rowerow - jest waz z ciepla woda, duzy zlew, kratka sciekowa... luxus  :lol:

Offline wwawan

• Miasto:
  • Na forum od: 30.09.2012
« 2 Paź 2012, 15:55 »
a czemu ja nie widzę zdjęcia hmmm

edit. już widzę hehehe;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: