W okolicach Drogi Trolli? Pytam dlatego, że spotkałem tam grupę Polaków, którzy opowiadali mi o takim wypadku.
W tym roku około 20 lipca również było tam sporo śniegu. Ciężko mówić o jeździe, rower trzeba było ciągnąć po zaspach jakieś 3-4 km.
[...] przez polskiego lekarza z Krakowa, który mi na dodatek część sakw dowiózł do Polski. Może od niego zaczęły po okolicy krążyć legendy o jakimś fruwającym na trollach rodaku .
Ja też musiałem sporo pchać i targać rower w tunelach, zasypanych torowiskach (tak było łatwiej). Od Haugastol do Finse droga była okej, dalej to już czekała mnie niezła mordęga.
Bergen - (132 - 16); (148 18); (190 - 19); (283-23)
Ale statystycznie to też człowiek i pies mają po 3 nogi .
Była tam też adnotacja, że za dzień z opadem się uważa każdy, w którym spadło chociaż 0.1mm opadu. Czyli 100ml deszczu na m2. Niewiele. Więc jeśli spadło ogólnie mniej deszczu, to i tak wychodzi na to, że lepiej w czerwcu. Bo co to jest, 0.1mm. Ale chcesz, to uważaj jak tam Ci się podoba, ja nie zaimerzam Ciebie nawracać
Z nawracaniem mi chodziło tylko o to, że nie będę zmuszał Ciebie do myślenia, że czerwiec jest statystycznie lepszy od lipca Masz na ten temat inne zdanie
Za to można to wykorzystać - możesz sama prowadzić statystyki! Chociaż, jak napisałaś, w Goteborgu ciągle pada, więc to w sumie bez sensu ;P Miłego dnia
A więc, jeśli dobrze rozumiem - wszyscy mamy takie samo zdanie
Hej nectar Potwierdzam, ostatecznie do 15-20 lipca, później "lipa", pogoda zmienna potrafi tydzień lać deszcz. Propozycja wycieczki ciekawa, w Szwecji już bywałem, aż pod granicę z Norwegię. Kawałek "Trolandii" w stronę Trondheim. Z dwa tygodnie. Na przełomie Czerwca i Lipca w 2009 roku, upały do 40-st.C na słońcu. Fajnie było, klimaty i ludzie ok. Ekologia 99,99%, jeziorka czyste, wodę można było brać do kuchenki. Po prostu dech zapierało. Pozostała tylko tęsknota za Skandynawią. Ja płynąłem promem Polferries z Gdańska do Nynashamn pod Sztokholmem.U Ciebie pewnie prom z Świnoujścia do Malmo, dalej Goteborg i Oslo?. Chyba że inne plany, bo do Narwiku w Północno-zachodniej części Norwegii, to od fulla kilometrów. Pisałaś 3 tyg. ciekawe.Pozdrawiam:) daro