Autor Wątek: największe nachylenie w Polsce  (Przeczytany 11653 razy)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
największe nachylenie w Polsce
« 16 Maj 2010, 13:03 »
Ale najczęściej właśnie przy wnoszeniu po schodach. Jeśli nie pilnujesz, żeby koło się nie obracało (ja wnoszę ze zdjętym licznikiem lub z ręką na klamce), to takie rzeczy są normą.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 16 Maj 2010, 13:13 »
Cytat: "Michał Wolff"
A jak średnia wtedy pięknie spada  :lol:

Tak, to najważniejsze. Właśnie dlatego pilnuję, żeby takie rzeczy się nie zdarzały. Bo max nachylenia się nie wpisuje na BS, więc wszystko jedno :lol:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
« 16 Maj 2010, 13:22 »
Mnie czeka wnoszenie roweru na 5 piętro przez jeden miesiąc, bo mi windę wymieniają. Przegonię Was wszystkich z przewyższeniami na rowerze :D

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 16 Maj 2010, 13:30 »
To jest jakaś opcja wyłączenia go?
Wracam do jeżdżenia.

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
« 16 Maj 2010, 13:38 »
Cytat: "van"
Mnie czeka wnoszenie roweru na 5 piętro przez jeden miesiąc, bo mi windę wymieniają. Przegonię Was wszystkich z przewyższeniami na rowerze :D

Ja tak miałem przez rok ;) .

Offline michal_gurak

• Miasto: Kraków/Lubaczów
  • Na forum od: 27.05.2011
« 29 Maj 2011, 08:53 »
Jeśli miałbym zaproponować podjazd to proponuję podjazd do schroniska Rogacz niedaleko Bielska-Białej w Wilkowicach. Nie wjeżdżałem tam rowerkiem lecz autem (trzeba olać zakaz i jechać dalej). Jaki to kąt nachylenia to nie wiem ale mój Cienias 700 w 2 osoby na 1 biegu dał za wygraną :) Zimą kolega Oplem Fronterą miał spory dylemat czy nie zakładać łańcuchów przy... zjeździe...

A może ktoś już jechał i podzieli się wrażeniami?

Offline Mężczyzna van

« 29 Maj 2011, 09:06 »
Cytat: "michal_gurak"
Jeśli miałbym zaproponować podjazd to proponuję podjazd do schroniska Rogacz niedaleko Bielska-Białej w Wilkowicach. Nie wjeżdżałem tam rowerkiem lecz autem (trzeba olać zakaz i jechać dalej). Jaki to kąt nachylenia to nie wiem ale mój Cienias 700 w 2 osoby na 1 biegu dał za wygraną :) Zimą kolega Oplem Fronterą miał spory dylemat czy nie zakładać łańcuchów przy... zjeździe...

W którym miejscu zaczyna się ten podjazd? Trzeba wjechać od Bielską ulicą Stalową? I jak tam wygląda asfalt?

Stroma dosyć mocno jest też Hrobacza Łąką, ale nie mam porównania do tego podjazdu.

Offline michal_gurak

• Miasto: Kraków/Lubaczów
  • Na forum od: 27.05.2011
« 2 Cze 2011, 12:01 »
Cytat: "van"
Cytat: "michal_gurak"

W którym miejscu zaczyna się ten podjazd? Trzeba wjechać od Bielską ulicą Stalową? I jak tam wygląda asfalt?

Stroma dosyć mocno jest też Hrobacza Łąką, ale nie mam porównania do tego podjazdu.

Asfalt równy jak stół tylko stromo :) Aż do samego schroniska aż nad schronisko rogacz :) A jeszcze lepiej wybrać się kawałek dalej do Schroniska PTTK na Magurce Wilkowickiej i tam wypić pyszne grzane piwo z imbirem i ziołami ! Zwłaszcza w zimie

Van tu masz mapkę. ok 500 m różnicy wysokości na dystansie 5,5 km z czego sporo jest po płaskim więc sam nie wiem jaki tam jest nachylenie :)

http://www.bikemap.net/route/1015843

Offline Mężczyzna van

« 2 Cze 2011, 16:54 »
Dzięki wielkie. Jest i punkt na następną wycieczkę :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum