Autor Wątek: Haibike Janusa  (Przeczytany 6302 razy)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Odp: Haibike Janusa
« 7 Paź 2012, 21:29 »
Dwa zdjęcia mocowania bagażnika:

I tu z tylnym bagażnikiem :), który zakładałam sama. Piękny przykład moich zdolności. Oczywiście bagażnik przykręciłam jakoś dziko - za wysoko... (choć to przecie raptem kilka śrubek!). Na szczęście w serwisie ustawili go później normalnie :).

« Ostatnia zmiana: 8 Paź 2012, 09:49 Janus »

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 7 Paź 2012, 21:44 »
Generalnie to trochę gorszy typ mocowania, bo bagażnik jest trochę za wysoko
Tak, nie jest to klasyczny low-rider, ale mi nie przeszkadza. Poza tym mieszczą się na nim duże sakwy Ortlieba, co jest bardzo wygodne. Nigdy nie wożę w przednich sakwach ciężkich rzeczy, raczej te lekkie, za to zajmujące dużo miejsca, którego w sakwach z tyłu nie ma.

Tubusa Tara nie udało się chłopakom w serwisie zamontować, choć oczywiście właśnie Tara była moim pierwszym wyborem z uwagi na niższą cenę.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 7 Paź 2012, 22:54 »
W Warszawie jest taki warsztat rowerowy w którym można dospawać te dodatkowe otwory. A nawet jak ich nie ma - można stosować obejmy, przecież robi takie nawet Tubus, tak więc nie popisali się w tym warsztacie
Może przy Tarze przeszkadzała tarcza hamulca? Na pewno próbowali "ją" zamontować z tymi obejmami Tubusa. Coś było nie tak. Warsztat jest bardzo fajny, nie dam powiedzieć o nim złego słowa :)

A co do spawania dodatkowych otworów, to jeśli dobrze pamiętam trochę nie było czasu. Sam sztywny widelec udało mi się znaleźć bardzo krótko przed wyprawą - dostałam go za darmo właśnie od jednego gościa z tego serwisu.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 8 Paź 2012, 08:38 »
I tu z tylnym widelcem, który zakładałam sama.

Chyba naprawdę lubię twoje wpadki sprzętowe Janus;) Nie wiedziałem, że umiesz spawać tylny trójkąt. Zacznę to chyba kolekcjonować. DO tej pory tylko na kreskówkach widziałem aby ktoś miał tyle pecha przy odkręcaniu śrubek;) Rower na sztywnym jest dziarski! HA! Bardzo mi się podoba. Widelec przedni mam wrażenie ma taki "wykrok" ku przodowi. Nie wiem czy to konkretnie ten widelec ale wygląda to super sportowo!
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 8 Paź 2012, 08:48 »
Chyba naprawdę lubię twoje wpadki sprzętowe Janus;) Nie wiedziałem, że umiesz spawać tylny trójkąt.
Oj tam oj tam, widelec czy bagażnik, co za różnica :P

A, no i dzięki za słowa uznania. Tyle osób się rozpisało o jakichś częściach, a nikt nie docenił urody mojego pięknego roweru... :)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 8 Paź 2012, 10:39 »
Ja po prostu jestem purystą;) rower musi mi się podobać. U Ciebie mimo że nisko kierownica nie masz 20 podkładek, jak to się często zdarza. :D Wiem, że te podkładki czasem pomagają nadrobic pozycję, ale ten stan u Janus mi się zwyczajnie PODOBA:)

Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 8 Paź 2012, 11:03 »
U Ciebie mimo że nisko kierownica nie masz 20 podkładek, jak to się często zdarza.
Ale ja specjalnie mam tę kierownicę nisko. Po to odwróciłam mostek...

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 8 Paź 2012, 17:42 »
W Warszawie jest taki warsztat rowerowy w którym można dospawać te dodatkowe otwory.

A gdzie to?

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
« 8 Paź 2012, 21:16 »
Ja po prostu jestem purystą;) rower musi mi się podobać. U Ciebie mimo że nisko kierownica nie masz 20 podkładek, jak to się często zdarza.  Wiem, że te podkładki czasem pomagają nadrobic pozycję, ale ten stan u Janus mi się zwyczajnie PODOBA:)
Taa, ja mam u siebie 7cm podkładek i dalej mi mało, chyba przedłużkę rury sterowej kupię :P.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 11 Paź 2012, 18:04 »
Zakochałem się :P
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Marpun

• Miasto: Ostróda
  • Na forum od: 26.04.2011
« 11 Paź 2012, 18:13 »
Janus twoj problem, choc nie wiem czy to czasami nie problem forumowiczow:), moze rozwiazac ten mostek:

http://www.alerower.pl/p400,mostek-pro-shorty-mtb-90mm-35-stopni-czarny.html

Jest krotszy i wznosi sie pod wiekszym katem niz wiekszosc mostkow. Odczujesz na pewno roznice.
Mnie ciekawi inna rzecz. Sztyce masz dosc mocno wysunieta. Zastanawiam sie czy ta rama nie jest aby za mala pod sakwy (co innego do mtb). Nie mialas np. problemow z obcieraniem tylem bytow o sakwy?

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
« 11 Paź 2012, 18:21 »
Co do ocierania o sakwy piętami akurat rozmiar ramy guzik tu zmienia. Jeszcze nie spotkałem się z ramą, gdzie długość tylnego trójkąta zmieniałaby się wraz z wielkością ramy.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 11 Paź 2012, 18:24 »
Zakochałem się :P

Freud, żonę masz...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 11 Paź 2012, 18:30 »
Przeżyła dwa rowery w domu, koło łóżka to i przeżyje tą "miłość". Tolerancyjna jest.... :P

Do tego będzie musiała przeżyć na wiosnę kolejnego członka rodziny.

Janus - bardzo mi się podoba Twój rower.
Cóż - kobiety już nie zmienię :P Chyba :P

Tag: żart :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Marpun

• Miasto: Ostróda
  • Na forum od: 26.04.2011
« 11 Paź 2012, 18:37 »
Co do ocierania o sakwy piętami akurat rozmiar ramy guzik tu zmienia. Jeszcze nie spotkałem się z ramą, gdzie długość tylnego trójkąta zmieniałaby się wraz z wielkością ramy.

A to ciekawe, z tego wynika ze tylny trojkat ma staly wymiar dla wszystkich rozmiarow ramy... Oczywiscie, to nie ma az takiego znaczenia jak chociazby typ bagaznika, gdzie roznie bywa rozmieszczony srodek ciezkosci, no ale jakies ma

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum