Autor Wątek: Haibike Janusa  (Przeczytany 6304 razy)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Odp: Haibike Janusa
« 5 Gru 2012, 21:33 »
1 chwyt roboczy (górna cześć rogów zewnętrznych, wyprostowana pozycja ułatwia np. zdjęcie kurtki czy robienie zdjęć)
Wiesz, ja jednak wolę mieć chwyty wygodne do jazdy, nie do zdejmowania kurtki albo robienia zdjęć :P

Offline Mężczyzna hejtyniety

• Doktor Ojtamojtam
  • Miasto: Katowice, Ustroń
  • Na forum od: 16.07.2012
    • Mój blog wyprawowo/rowerowy
« 5 Gru 2012, 21:36 »
No to do jazdy pozostaje Ci jeszcze sześć, a ten jeden dodatkowy w niczym nie przeszkadza. Poza tym do pionu tam jeszcze trochę brakuje - ustawione są pod takim kątem, że podczas stania na pedałach i zgiętych łokciach kąt między rogami a przedramieniem ma ok 90 stopni...

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 5 Gru 2012, 21:39 »
Sześć chwytów i bajzel na kierownicy ;)

Ten prawie pionowy chwyt też mi niepotrzebny, bo prawie nigdy nie staję na pedałach (poza tym mam kierownicę znacznie niżej niż Ty). Moje rogi są ustawione prawie poziomo i tak zostaną :).

• Doktor Ojtamojtam
« 5 Gru 2012, 21:43 »
No przecież nie piszę, że masz sobie tak ustawić kierownice jak ja - to dość osobliwe rozwiązanie i nie każdemu podejdzie. Raczej chciałem Ci pokazać pomysł ze spinaci ;)

Edzia:
Wyraziłem się nieprecyzyjnie: zamiast stanie na pedałach powinno być mocne depnięcie z zaparciem się o kierownice (automatycznie tyłek idzie wtedy trochę w górę) 8)

Offline Mężczyzna wildstrawberry

• Miasto: Radomsko
  • Na forum od: 11.08.2012
« 5 Gru 2012, 21:47 »
O. A mi się podoba Twój rowerek :) Ładnie się prezentuje się na drodze z tymi sakwami..  ::) A osprzęt też niczego sobie :}

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 6 Gru 2012, 11:26 »
hejtyniety, to nie rower, to amfibia :)

Jak to zobaczyłem, to nie ukrywam, że lekko mnie zszokowało. Po czym zerknąłem, na twój podpis pod nickiem, wiek, miasto, wreszcie zdjęcie i trochę przestało dziwić,  bo chyba się znamy :) Co prawda miałem się upewnić zadając pytania identyfikacyjne w stylu:

1) W której knajpie w Kato wypijasz najwięcej piwa i dlaczego w Śrubie?
2) Czy nadal tamtejsi barmani stosują (jak ja to robiłem) zniżki studenckie również dla doktorantów?
3) Czy to Ty swoimi zebraniami miłośników broni białej, doprowadziłeś jednego razu do wtargnięcia policji do ww. lokalu?
4) Co tam u Romka?

Ale nie zadam, bo chyba to zbędne. Witaj Śliwa! :)

A, że to post trochę z innego działu, to teraz do tematu dla autorki - bardzo ładnie prezentujesz się na swoim Haibike'u :)

Offline Mężczyzna Wahugda

• Maratończyk ;)
  • Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.11.2012
« 6 Gru 2012, 15:27 »
gdybym już wybrnął z opresji, z których chwytów skorzystać to potem miałbym problem, z którego biodonu miałbym się napić ;D

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 6 Gru 2012, 15:30 »
Ja to musze byc szczesliwa osoba - jedyna rzecza jaka regulowalam w swoim rowerze byla wysokosc siodelka  ;D
Poza tym po prostu wsiadam i jade ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

• Doktor Ojtamojtam
« 6 Gru 2012, 19:43 »
gdybym już wybrnął z opresji, z których chwytów skorzystać to potem miałbym problem, z którego biodonu miałbym się napić ;D

Akurat bidon do picia podczas jazdy znajduje się na mostku :P

@ laxigen leci PW ;)

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 7 Gru 2012, 10:39 »
A mi się mnogość rozwiązań podoba :) Sam mam rogi i lemondkę choć w innej konfiguracji niż u heytniętego.
Grunt, że jemu pasuje i że może szybko zahamować w razie takiej potrzeby.
W końcu jak ktoś dużo jeździ (czyli zdecydowana większość forumowiczów), to po paru latach dochodzi metodą prób i błędów do rozwiązań optymalnych dla siebie i zwykle się to kończy "choinką" w kokpicie albo innymi dziwnymi dla postronnych patentami.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 7 Gru 2012, 10:45 »
a mój pulpit wyglada tak:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy