Autor Wątek: sakwy z programu payback  (Przeczytany 836 razy)

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
sakwy z programu payback
« 12 Paź 2012, 13:24 »
Myślicie, że te sakwy są coś wartę:
http://www.payback.pl/pb/id/15514/index.html

Dodam, że pewnie na jakieś długie wyprawy ich używać nie będę. Raczej wycieczki z dziećmi po okolicy. Ewentualnie 2-3 dniowe z noclegiem pod namiotem. Wtedy by pasowało, żeby w sakwy upchnąć rzeczy dla 2 dorosłych + 2 dzieci + śpiwory + namiot plus ewentualnie pozostaje przestrzeń bagażowa w przyczepce.
Jest sens to brać, czy od razu to wyrzucę, bo się rozleci? Ktoś używał?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Odp: sakwy z programu payback
« 12 Paź 2012, 13:39 »
Mnie nie przekonują wyglądem. Zamki = możliwośc popsucia się = sakwa do wywalenia. Górna sakwa położona na tamtych dwóch bardzo ogranicza  - a pewnie byście ją jednak wykorzystywali.

Nic nie ma napisane o materiale - pewnie nie jest nieprzemakalny, skoro jeszcze dodają te pokrowce - bez sensu! Wszystko w środku będzie mokre.:/

Zdecydowanie polecam zaopatrzyć się w dwie proste nieprzemakalne sakwy bez zamków, bez kieszonek, bez udziwnień oraz  łatwo odpinane od bagażnika.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 12 Paź 2012, 18:03 »
ale co wtedy zrobić z punktami :D?

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 12 Paź 2012, 18:15 »
ale co wtedy zrobić z punktami :D?

A nie znam się na pejbekach - nie można sobie wybrać czegoś innego za tę samą ilośc punktów?
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 12 Paź 2012, 18:18 »
Sakwy są rzeczywiście raczej marne, ale jeśli:
  • kwota potrzebna na zakup dwóch nowych sakw, nieprzemakalnych sakw to nie jest ta, którą wydajesz "na waciki"
  • punkty masz uzbierane a lepszych pomysłów na ich wykorzystanie nie widać
to bierz te sakwy. Da się z nimi żyć, choć do porządnych nieprzemakalnych sakw o im daleko.

Miałem (a w zasadzie mam tylko teraz nie używam) podobnej klasy sakwy, wszystko się pakowało w folie przed włożeniem do sakwy i jakoś dawaliśmy radę.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 12 Paź 2012, 19:27 »
Wyglądają na podobne (konstrukcyjnie) do tych co są od roku w Lidlu chyba za ca. 90 zł. Wg mnie nie warte zakupu.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline ChollaYi

• Miasto: Wawa
  • Na forum od: 09.05.2011
« 20 Gru 2012, 12:12 »
Temat ma już 2 miechy ale mam te sakwy więc opiszę moje doświadczenia żeby dla potomnych zostało.
Te sakwy to totalne g.
Po pierwsze są słabo wykonane, moje były źle zszyte i od razy miałem dziurę na szwie. Brakowało też jednej klamry w ramieniu plecaka. Suwaki są słabej jakości. Ten w plecaku nie załapywał i trzeba było dogiąć suwadło.
Przy pierwszym zdejmowaniu sakwy pękł jeden hak. Do jazd do pracy i tak potrzebowałem jednej więc trudno. Po prosty obchodziłem się z nimi delikatniej. Po niezbyt długim czasie i niezbyt intensywnej eksploatacji materiał od strony bagażnika zaczął się przecierać i wkrótce zrobiły się ładne dziury. Dwa razy przy zjeździe z krawężnika złamały się klamry (sakwa nie była jakoś strasznie obciążona)). Za pierwszym razem przełożyłem je z drugiej sakwy, a za drugim już mi się nie chciało dorabiać czegoś samemu.  No, i tyle.
No, może jeszcze dodam, że dolne mocowanie jest na rzep i jest po pierwsze niewygodne, a po drugie słabo trzyma.

Nie bierzcie tych sakw! Już lepiej wykupić sobie godzinę na strzelnicy :)
Pozdrawiam
Michał

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum