Autor Wątek: Beskid Mały  (Przeczytany 2157 razy)

Offline Mężczyzna parmenides

• Miasto: Zgorzała
  • Na forum od: 28.11.2012
Odp: Beskid Mały
« 3 Gru 2012, 12:00 »
Można też na Przełęcz Kocierską pojechać ulicą Widokową. To dopiero rzeźnia  ;D

Która to jest droga? Możesz wkleić jakąś mapę, bo nie mogę tego znaleźć i chyba nie jechałem tam. Ewentualnie podaj w jakim kierunku dojedzie się tą ulicą z Kocierzy?

pozdrawiam

Offline Mężczyzna parmenides

• Miasto: Zgorzała
  • Na forum od: 28.11.2012
« 4 Gru 2012, 10:41 »
Dzięki!

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 26 Maj 2013, 20:23 »
Można też na Przełęcz Kocierską pojechać ulicą Widokową. To dopiero rzeźnia  ;D

Byłem dzisiaj. Faktycznie rzeźnia. Dawno tak nie walczyłem o każdy obrót korby i przyleganie przedniego koła do asfaltu :)

Ciekawe jest to, że na dole Widokowej jest znak ślepa uliczka, podczas gdy droga na całej długości jest przejezdna, pokryta asfaltem, no i przede wszystkim wlatuje do głównej drogi na przełęcz kocierską.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 26 Maj 2013, 22:05 »
Nachylenia średnie na odcinkach 100 m dochodzą w kilku miejscach do 20-22%. Podobnie jest na podjeździe pod Nowy Świat z Międzybrodzia, no i wbrew nazwie - widoki ze szczytowej polany na Nowym Świecie są lepsze niż z ulicy "Widokowej", która jest widokową jedynie z nazwy.

To prawda, widoki z Widokowej nie powalają :) Muszę w końcu zaliczyć ten Nowy Świat, bo w sumie bliziutko i często przez Międzybrodzie przejeżdżam.
Masz może profil tego podjazdu? Jakbyś wrzucił byłbym wdzięczny.

Tak poza tym, aktualizujesz gdzieś te podjazdy ostatnio? Bo jakoś ani tutaj :
http://www.genetyk.com/podjazdy/

ani tutaj:
http://podjazdy.ovh.org/szosa.html

tego podjazdu nie znalazłem. W Rowertourze też się na opis nie natknąłem.

Ruch kołowy niszczy nawierzchnię (zobacz co się stało z szosą na Hrobaczą Łąkę w ciągu 10 lat), więc to pewnie wymyk zastosowany po to, aby uniknąć nadmiernej penetracji przez turystów.

Może i tak, chociaż Widokowa jest schowana na uboczu, mało kto o niej wie i stanowi słabą alternatywę dla ruchu kołowego w porównaniu do głównej drogi na Kocierz. Droga na Hrobaczą faktycznie fatalna i w ogóle jakoś nie przepadam za tym podjazdem, sam nie wiem czemu. Nawet o poziom trudności nie chodzi, bo na podobną Magurkę z Wilkowic już dużo bardziej lubię wjeżdżać.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 27 Maj 2013, 00:26 »
Możesz kiedyś, w wolnym czasie stworzyć "zalicz podjazd". Tak, żeby strona zarabiała sama na siebie z reklam klikanych przez zaliczających.

Tagi: małopolskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum