Autor Wątek: Witam Wszystkich!  (Przeczytany 14429 razy)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Odp: Witam Wszystkich!
« 24 Paź 2012, 11:44 »
rower? nudy ;)

gwoli wyjaśnienia: my w tego ogame'a to graliśmy, jak już nie tacy mali byliśmy...  ;)
nie wiem jak u Ciebie Wax, ale ja peceta miałem późno. Tak na marginesie, na wsi 10 - 15 lat temu jak ktoś miał komputer, to taka osoba budziła respekt nie wspominając już o dostępie do globalnej sieci. To były czasy, gdzie stronki ładowały się po pół godziny, a jak ktoś chciał zadzwonić, to trzeba było internet wyłączyć :P ;D
edit: miki co jak co, ale współczuje... ;)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 24 Paź 2012, 11:46 »
To były czasy (...)
Haha, do dziś pamiętam szok, jaki przeżyłam widząc po raz pierwszy Dyna Blaster na kolorowym monitorze :D

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 24 Paź 2012, 11:47 »
Ja pogrywałem w plemiona a obecnie Kings-age;) Czasem fajna odskocznia, ale trzeba miec umair, jak sie wstaje o 3 w nocy aby wysłać atak to już trzeba się ogarnąć;P
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 24 Paź 2012, 13:13 »
Co wy tam możecie wiedzieć....  ;D o graniu.
Pamięta ktoś Ponga,Mazogs,Montezuma's Revenge (gra z bugiem,nie do skończenia),Alladin,Pitfall,Back to Skool,Dragons Lair,Wolfenstein....
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 24 Paź 2012, 13:28 »
Pamiętasz tytuł takiej gierki co biegało sie i jeździło kowbojem po mieście i łapało złoczyńców (widok w izometrii)? Po złapaniu odbywał się pojedynek :)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 24 Paź 2012, 13:31 »
Za moich czasów było jeszcze lepiej, bo się bawiło w Indian, w chowanego, albo grało w piłkę. Najambitniejsi to już na rowerach jeździli
A do szkoły się chodziło pieszo 10km po kolana w śniegu i pod górkę w obie strony?

• Jestem, jaki jestem...
« 24 Paź 2012, 13:35 »
Gunfright Tak na szybko mi przyszło do głowy
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 24 Paź 2012, 13:36 »
To je to :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 24 Paź 2012, 13:42 »
Mariusz, poza Mazogs i Skool to we wszystkie grałem ;)

nie wiem jak u Ciebie Wax, ale ja peceta miałem późno. Tak na marginesie, na wsi 10 - 15 lat temu jak ktoś miał komputer, to taka osoba budziła respekt nie wspominając już o dostępie do globalnej sieci. To były czasy, gdzie stronki ładowały się po pół godziny, a jak ktoś chciał zadzwonić, to trzeba było internet wyłączyć :P ;D
edit: miki co jak co, ale współczuje... ;)
ja akurat miałem dość wcześnie :P z dosa się załączało jakieś gry pierwsze... nawet nazw nie pamiętam ;)

Dyna blaster uwielbiałem ;)

A do szkoły się chodziło pieszo 10km po kolana w śniegu i pod górkę w obie strony?

;D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

• Jestem, jaki jestem...
« 24 Paź 2012, 13:53 »
Miło mi,że pamiętasz ale przy Twoim wieku 99 lat ta ja cieńki bolek jestem.  ;D
Czasy były siermiężne ale gry świetne i ta magia czarnego pudełka,to oczekiwanie na wgranie z taśmy magnetofonowej.Siedzenie w nocy i nagrywanie z radia programów komputerowych.
Gdy jeszcze niewielu słyszało o internecie a łączność była tylko modemowa to miałem uruchomiony na lini telefonicznej BBS.
Gdzie można było coś pobrać,zostawić,popisać z kimś.Taka namiastka obecnego internetu.
p.s.
Nie na temat tak przy okazji,a propos.
Dlaczego z podawaniem wieku tak kombinujecie.Jedni mieli inni nie,jeszcze inni regularnie zmieniają.

« Ostatnia zmiana: 24 Paź 2012, 14:00 Mariusz »

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 24 Paź 2012, 14:23 »
River Raid na Atari to było coś albo Kontra i Adams familly (Mario przereklamowany :) ) na nintendo. Dodajmy do tego UGH! na PC. Ach te wspomnienia  :D
Z onlajnowych to Ogame pierwsza miłość i wysyłanie flot po nocach.
Następnie zauroczenie Travianem.
Liźnięcie Areny Albionu.
Kolejny kilkuletni etap to Hattrick bo nie ma to jak zarządzać własną drużyną piłkarską :)
Doszły potem gry typu sandbox z permadeath jak haven&Hearth i jego następca Salem bo nie ma to jak dowolność działania i strach przed bezpowrotnym unicestwieniem postaci.
Obecnie Stronghold Kingdoms Online bo tak jakoś mnie smaczek na strategie naszedł.
Jak widać na granie nigdy nie jest się za starym. Co najwyżej poszczególne gry szybciej się nudzą  ;)

Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 24 Paź 2012, 14:26 »
Dodajmy do tego UGH! na PC.

ugh w zeszłym roku z kumplem przechodziliśmy w trybie na dwóch. niestety polegliśmy bodaj na 79 levelu. zabrakło siły, czasu i piwa. zajęło nam to kilkanaście godzin :D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 24 Paź 2012, 14:40 »
Następnie zauroczenie Travianem

a mnie sie Travian jakos nie bardzo podobal, zaczynalam kilka razy ale mnie nie wciagnelo;/
Co innego Ikariam  8)

Moja siostra natomiast namietnie gra w Farmerame;)
A mnie naszlo na SimCity na FB:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 24 Paź 2012, 15:25 »
a mnie sie Travian jakos nie bardzo podobal, zaczynalam kilka razy ale mnie nie wciagnelo;/Co innego Ikariam

Nie no. Napisałem Travian a tak naprawdę to był Ikariam :) A już myślałem, że nie jestem podatny na reklamę w sieci. Travian dość podobny do Ikariam i stąd mój błąd :) Dopiero sprawdzenie projektów graficznych mojej byłej frakcji uzmysłowiło mi mój błąd :)

Zapomniałem jeszcze dodać nieprzespanych nocy spowodowanych Shattered Galaxy ;)
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

• Jestem, jaki jestem...
« 24 Paź 2012, 16:42 »
A w Minercafta gracie?
Syn z kolegami gra namiętnie w to coś.
Nie wiem co widzą w tej grze.Bo to,że gra to potrafię zrozumieć ale że w akurat w Minera to już nie bardzo.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum