Autor Wątek: Niemcy wzdłuż wybrzeża Morza Bałtyckiego i Połnocnego lipiec 2012r.  (Przeczytany 9023 razy)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Aleksandra super sprawa z tą wyprawą. Czytałem z przyjemnością i w sumie niezła propozycja dla mnie na wypad. Podoba mi się że śpisz jak wyjdzie, czyli korzystarz z tego co jest a także że nie pędzisz tylko spokojnie zwiedzasz i oglądasz. Lubię tak.

Co do zdjęć i innych spraw to działała wyobraźnia bo dobrze opisujesz. Ale oczywiście służymy pomocą. Jeśli trzeba coś dokładniej Ci napisać to daj znać.

Gratuluję.

pozdrawiam

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
Gratuluję wyprawy, mniej więcej pokrywa się z moim planem na przyszłe wakacje, stąd pytanie:
Ile kosztował Cię prom na Busum - Helgoland,  Helgoland – Wilhelmshaven?

Pozdrawiam.

Offline Kobieta Aleksandra

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 24.06.2012
Odpowiadam hurtowo :
 1. dziękuję za porady odnośnie zdjątek, myślę, że skorzystam z opcji facebookowej, jeśli moje latorośle pomogą mi, usiłowałam zrobić album w Picassie ale miałam problemy z rejestracją.Prosze o troche cierpliwości.
 2. dziękuję rowniez za poparcie mojej idei rowerowania czyli pedałowania i zwiedzania. max dystanse to nie dla mnie, cieszy mnie oprócz nabijania kilometrów ogladanie świata.
3. Służę radą jeśli chodzi o trasę, prom na Helgoland i zpowrotem to znowu moja porażka finansowa zapłaciłam ok. 70 euro, a można było zrobić to taniej za połowę ceny czyli ok. 40 euro,trzeba tylko pojawić się w porcie w Busum 0 godz. 8 rano i nadać rower na ship transportowy, zapłacić tylko za rower chyba ok. 8 euro i ten sam ship transportuje rower do Wilhelmshaven, czyli rowerzysta nie widzi swojego dwukółka przez prawie cały dzień. Następnie cylkista płynie sobie innym statkiem. Oczywiście dobrze jest rezerwować sobie bilet z jednodniowym wyprzedzeniem. Ja oczywiście za póżno pojawiłam sie w porcie, a miałam zarezerwowane obydwie pocje. Na Helgolandzie jest też firma, która przerzuca rowery ale ona przyjmuje zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem albo w danym dniu do godz.12. Wszelkie wątpliwości albo w porcie w informacji turystycznej można rozwiać albo w ichniejszym ratuszu + szczegołowe mapki.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
A ja swoje...gdzie są zdjęcia?:)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Kobieta Aleksandra

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 24.06.2012
Sorki za brak zdjęć, napewno będą. Teraz mam gorący okres w pracy. Pozdrowienia

Tagi: niemcy bałtyk 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum