Autor Wątek: Kamyk - wycieczka jednoosobowej Grupy Krakowskiej  (Przeczytany 1614 razy)

Offline Mężczyzna stamper

• Miasto: Roztocze/Kraków
  • Na forum od: 22.02.2011
    • http://www.bikestats.pl/rowerzysta/stamper
Worek nieźle pokręciłeś swoją przyszłą trasę, nie wszędzie tam jest dobry asfalt ale same tereny są naprawdę ciekawe. Śmigam tamtędy od czasu do czasu (mój brat mieszka w Nawojowej Górze) i można tam naprawdę ciekawe podjazdy wyhaczyć. Może niezbyt długie ale za to dosyć strome. Polecam również okolice na północ od Krzeszowic (Czerna, Nowa Góra, Paczółtowice, Paryż, Szklary), warto tam skorzystać z bocznych, czasem szutrowych dróżek. Tak jak pisze Furman, rzeczywiście dosyć mało rowerzystów tam się widuje, co jest moim zdanie trochę dziwne bo tam naprawdę można wynaleźć świetne trasy. Wynika to być może z lenistwa (ludzie wolą sto razy pojechać do Tyńca bądź do lasku wolskiego) bądź po prostu z niewiedzy, że tam są tak ciekawe rejony do jazdy na rowerze.

Pozdr.
Z nikim się nie ścigam, no może czasem sam ze sobą...

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
W sobotę dzięki/mimo nawigacji udało mi się przejechać planowaną trasę w okolicy Brzoskwini. Nawigacja prawdopodobnie ze względu na ustawione omijanie autostrad usilnie nią prowadziła - inne główne drogi starała się ominąć ;) Najbardziej spodobało mi się prowadzenie po parkingu z drugiej strony drogi ;D

Zdjęcia nie powalają, większość nawet wstyd pokazywać. Niestety wziąłem tylko telefon i nie zrobiłem ich tyle ile zamierzałem, bo nie jechałem sam.

droga na Burów

Dolina Brzoskwini

Wycieczka do powtórki ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Tak wczoraj mi przyszło do głowy, czy jeszcze pamietasz o tej Brzoskwini. Zdjecia spoko, szkoda, że nie ma więcej :) Ten stary dom to jest taki po prawej jak się zjeżdża z górki ze skałek do wioski?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Tak wczoraj mi przyszło do głowy, czy jeszcze pamietasz o tej Brzoskwini. Zdjecia spoko, szkoda, że nie ma więcej :)
Trochę zeszło, bo liczyłem, że wybiorę się kimś kto ma GPS.. Mam nadzieję, że kolejne zdjęcia pojawią się wcześniej niż za rok :P

Ten stary dom to jest taki po prawej jak się zjeżdża z górki ze skałek do wioski?
Tak.

Jeśli można, prosiłbym o współrzędne punktów do sfotografowania, wtedy powinno pójść już sprawniej :)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi: małopolskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum