Autor Wątek: Rosja, Ukraina - lato 2013  (Przeczytany 7163 razy)

Offline Mężczyzna glukoz

• Miasto: Gdańsk/Poznań
  • Na forum od: 24.04.2012
Odp: Rosja, Ukraina - lato 2013
« 24 Mar 2013, 21:04 »
Propozycja cały czas aktualna jakby co :)

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 3 Kwi 2013, 16:18 »
Glukoz, załatwiałeś już coś w kwestii rosyjskiej wizy?
Próbuję ukgryźć temat, ale dla rowerzystów wygląda to średnio ciekawie. Przy pobycie powyżej 14 dni ponoć wymagają szczegółowych danych odnośnie trasy przejazdu i potwierdzenia rezerwacji hotelowych...  :o

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 3 Kwi 2013, 16:48 »
Od tego są biura załatwiające wizy.
Za odpowiednią opłatą załatwiają Ci rezerwacje w hotelach, w których Ty nie chcesz mieszkać i w których żadne pokoje na Ciebie nie czekają, co w pełni satysfakcjonuje rosyjskie służby konsularne.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 3 Kwi 2013, 18:57 »
Od tego są biura załatwiające wizy.
Za odpowiednią opłatą załatwiają Ci rezerwacje w hotelach, w których Ty nie chcesz mieszkać i w których żadne pokoje na Ciebie nie czekają, co w pełni satysfakcjonuje rosyjskie służby konsularne.

Właśnie z dwoma takim telefonowałem i ogólnie bardzo byli przejęci całym pomysłem na rowerowanie przez Rosję. Jedna Pani nawet powiedziała, że muszę przygotować szczegółowy plan wyprawy, aby konsul podbił wizę, i że rosyjskich służb nie oszukam ;)
Ma ktoś namiary na jakieś sprawdzone biuro, które wie jak dogodzić rowerzyście?

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 3 Kwi 2013, 19:18 »
Wizę kupowałem przez biuro http://www.wadi.pl/ zupełnie bezproblemowo, z tym, że w zeszłym roku była ona jakieś 100 zł tańsza ::) .

Załatwiając wizę nie afiszuj się z rowerowością, bo to chyba niepotrzebnie pobudza wyobraźnię niektórym. Weź zwykłą turystyczną i tyle, jedziesz jako turysta, a to, że poruszasz się na rowerze to już twoja sprawa.

Poza tym, odnośnie wiz itp. polecam forum: http://www.rosjapl.info/forum/.

Offline Mężczyzna IVAN VII

• Miasto: CZĘSTOCHOWA
  • Na forum od: 04.01.2012
    • Wyprawy rowerowe
« 4 Kwi 2013, 20:38 »
W Rosji byłem na rowerze w 2009 i 2010 roku. Wizy białoruską i rosyjską załatwiałem przez rosyjskie biuro SPUTNIK http://sputnik.travel.pl/ . Biuro mało punktualne ! Tak jak Iwo nie pisałem , że jadę na rowerze.
Zainteresowania : międzynarodowa turystyka rowerowa,historia,amatorsko- sporty siłowe , siatkówka
Rowerkiem- Litwa,Łotwa,Estonia,Szwecja ,Finlandia,Niemcy,Belgia,Holandia, Francja ,Anglia,Słowacja,Austria, Luksemburg, Monako ,Watykan, Włochy, Białoruś ,Rosja-Syberia ,Andora ,Hiszpania ,Czechy , Portugalia.Ukraina,Węgry,Dania ,Norwegia

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum