Autor Wątek: Jaki telefon?  (Przeczytany 97044 razy)

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Jaki telefon?
« 5 Lis 2012, 19:34 »
Witam. Wiem, że mogę zapytać o to na forum poświęconym telefonom, ale nikt nie patrzy na takich forach pod tym kątem na telefony pod jakim patrzy się tutaj.

Mój obecny fon to samsung solid ten z baterią wytrzymałą na miesiąc. Niestety na tym kończą się jego zalety bo jest wyjątkowo badziewny. No może jeszcze solidna obudowa, ale nic więcej.
Żeby nie utrudniać podam moje kryteria i prosił bym was o jakieś sugestie... liczę na pomoc :)

Zależało by mi właśnie na jakimś telefonie do dość solidnej baterii (powiedzmy jakiś tydzień bez ładowania chociaż). Wszystkie te nowe telefony wytrzymują z tego co słyszę od znajomych maks parę dni. Poza tym jeszcze chciał bym, żeby miał(obsługiwał?) wifi i GPS.
Cena też ma oczywiście znaczenie także proszę bez szaleństw :)

Istnieje jakiś kompromisowy telefon? Jakich Wy używacie na wyprawach?

Pozdro miłego wieczoru
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Jaki telefon?
« 5 Lis 2012, 19:37 »
powiem, że takie wymagania to spełniają przemysłowe modele, ale cena jest cholernie wysoka. Albo wytrzymałość, albo ficzery. Jeszcze od biedy ficzery z przyzwoitą baterią w pewnych wypadkach da się połączyć.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 5 Lis 2012, 19:40 »
Jestem szczęśliwym użytkownikiem Nokii z seri E. Najpierw E50, a teraz E51. E51 ma wifi, gps niestety nie (można nabyć osobną puszkę). Wadą jest mały wyświetlacz. Bateria trzyma długo. Tygodnia bateria nie wytrzyma (pamiętaj, że GPS-y szybko wyładowywują baterię), ale zawsze można mieć zapas. Programów do gps-a jest multum, chociażby darmowy nokii.

Teraz pewnie znajdziesz nowszą wersję, bo e51, to telefon sprzed kilku(?) lat.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
« 5 Lis 2012, 20:22 »
Ficzery? Co to?

GPS to oczywiście jeśli tylko jest potrzeba. Ogólnie jestem zwolennikiem mapy która się nie rozładuje przynajmniej ;)
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
« 5 Lis 2012, 20:25 »
Z nokii - e52 i 5800 (mam 5230 ale to to samo tyle że bez wi-fi). Z innych firm to nie znam :P
Z androidem nie widziałem żeby któryś trzymał więcej niż 3 dni...
let's make it big :)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 5 Lis 2012, 21:20 »
E52 to gówno jakich mało - dzęki niej rozwiodłem się z nokią choć z różnymi modelami związek był bardzo długi
Telefon permanentnie się wiesza (na GPS, podczas rozmów, kręcanie filmów) do tego błyskawicznie rozladowuje baterię ( bateria full, rozmowa 30 sekund zaczyna pikać, kolejne 20 sekund pada Po włączeniu bez ładowania znów jest na full )
Telefon ma niecale pół roku i 4 albo 5 reklamacji za sobą - Nokia problem ma w dupie, wgrywa nowe oprogramowanie co kompletnie nic nie daje

Kupilem ostatnio samsunga Solid - bałem się trochę intuicyjności, ale menu jest bardzo podobne do Nokii Na razie mogę polecic - baterai trzyma dlugo, z netu coś tam korzystałem i bylo ok, gpsa jeszcze nie sprawdzałem

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
« 5 Lis 2012, 21:32 »
A to ciekawe. Który solid ma GPS i wifi? :>
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 5 Lis 2012, 21:37 »
2710 ma GPS a o wifi Skolioza nic nie pisał.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 5 Lis 2012, 21:38 »
Jakiś Solid ma Wifi, ja natomiast polecam Nokię E63, lub trochę lepszy model z GPS - E72.

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
« 5 Lis 2012, 21:50 »
Ja długi czas używałem Noki 3510i ;) Na podrasowanych chińskich bateriach potrafiła wytrzymać do 11-14 dni (kilka sms dziennie, wyłączana na noc). Dużo się nie zmieniło - teraz wożę Nokię 3100 Classic :)

Z innej beczki to w tym roku przetestowałem na wyjeździe Kindla 3G. Bateria trzyma dość długo (nawet do 2-3 tygodni przy umiarkowanym korzystaniu z GPRS), gorzej było gdy temperatura spadła do 0 stopni, wtedy żywotność baterii dramatycznie się zmniejszała. Darmowy net prawie na całym świecie (z limitem 50 MB, no ale na wyjeździe to tylko krótki mail, że żyję + prognoza pogody), w razie czego ma wifi. A wziąłem go głównie po to, żeby w razie czego mieć dostęp do dokładnych map, które wcześniej zgrałem i obrobiłem. No i zawsze w czasie deszczu można było Rodzinę Połanieckich poczytać ;)

Tak to wygląda ;)

Offline Mężczyzna hejtyniety

• Doktor Ojtamojtam
  • Miasto: Katowice, Ustroń
  • Na forum od: 16.07.2012
    • Mój blog wyprawowo/rowerowy
« 5 Lis 2012, 22:15 »
samsung x-cover - dzielnie znosi trudy: daje radę na spawalni, jest często myty pod kranem. Pocztę obsługuje przednie i z neta można skorzystać - taki solid w wersji smatfon. Niestety bateria trzyma 3-4 dni, ale to i tak nieźle jak na tego typu sprzęt. Ja polecam, fajne narzędzie za niewielkie pieniądze ;)

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
« 5 Lis 2012, 22:20 »
booney, cały dzień masz włączony telefon?.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 6 Lis 2012, 00:33 »
Też jestem na etapie poszukiwania wycieczkowego telefonu.
Mój salonowiec na wyprawce NO LOGO spocił się w namiocie leżąc na półce i wyłączył .
Parametry  spełnia jeszcze SOLID B 2710 oraz C 3350.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 6 Lis 2012, 04:25 »
Używałem tego solida. Całkiem fajny, gps działa elegancko. Niestety nie ma symbiana więc do nawigacji trzeba używać TrekBuddy. Aparat beznadziejny ;)

Bateria trzyma przeciętnie. Jeśli ma się włączony gps podczas jazdy (żeby co chwilę nie włączać i wyłączać gdy akurat coś chce się znaleźć) na warunki wyprawowe zasysa ją jak szalony ::)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 6 Lis 2012, 09:44 »
Mój obecny fon to samsung solid ten z baterią wytrzymałą na miesiąc. Niestety na tym kończą się jego zalety bo jest wyjątkowo badziewny.
Napisz co Ci w nim nie pasuje? Nie rozpieszcza pod względem gadżetów? Może kiedyś będę musiał zmienić telefon i pewnie wybiorę coś z serii Solid.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum