Uprzejmie donoszę, iż smartfon na jednym ładowaniu baterii działa od 5 dni, 14 godzin, 5 minut i 59 sekund. Kilka wykonanych/odebranych telefonów (10 m 37 s), kilkanaście/dziesiąt SMSów (6 m 14 s), przeglądanie internetu (25 m 52 s), na co dzień ekran na najsłabszym podświetleniu, po wyjściu z domu 50-100% zależnie od pogody.
blondas masz Monstera?
Ach ci niewolnicy komórek, 5h oglądania filmów na takim ekraniku...
ale co będzie za 20 lat, gdy dorosną takie dzieci jak ten z którym jechałem?
Tak się zastanawiam ile osób by się powiesiło, gdyby zrzucono na nas jakąś bombę EMP wykańczającą wszystkie komórki. W USA, gdy w zeszłym roku po śnieżycach odcięło na parę dni prąd w dużej okolicy - podobno mnóstwo osób odczuwało poważny syndrom odstawienia, w bankach i innych obiektach gdzie prąd był - stały ogromne kolejki do gniazdek. Jak się czyta, że jakieś ogromne procenty społeczeństw zachodnich każdy dzień zaczynają od logowań na fejsbuki i inne tego typu portale - to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Starsi forumowicze jeszcze pamiętają świat bez komórek - więc spokojniej sobie bez tego poradzą, ale co będzie za 20 lat, gdy dorosną takie dzieci jak ten z którym jechałem?
W USA
Cytat: tranquilo w 25 Wrz 2013, 14:42Monster jest zajebisty jak się nie używa ekranu - Bateria jest w takim wypadku prawie nieśmiertelna Czy to dotyczy Monstera X5 (6000 mAh) czy jakiegoś innego modelu?
Monster jest zajebisty jak się nie używa ekranu - Bateria jest w takim wypadku prawie nieśmiertelna
Cytat: Wilk w 26 Wrz 2013, 23:58W USA... przeciętny Amerykanin ogląda telewizję 7h dziennie. Myślę więc, że uzależnienie od ekraników jest dużo starsze niż facebook.
Dokładnie, bo przecież inaczej liczone być nie może. A tyle to gra telewizor w domu, gdy siedzą na nim dzieciaki, kobiety zajmujące się domem, niepracujące itd.
To jak - popróbujesz silną wolę i odstawisz komórkę na miesiąc? Pomyśl jaką ulgę dałbyś zdrętwiałym po MRDP dłoniom!
Nie wiem, czy takie gigantyczne baterie to dobry pomysł na wyprawy, bo potem ładując musisz siedzieć przy nim kupę czasu, jeśli nie śpisz często w kwaterach. Chyba wolę normalny smartfon + powerbank.