Cytat: tranquilo w 27 Wrz 2013, 17:41Rozwiązaniem na szybko jest zastąpienie napędu w lapku dodatkową bateriąJuż dawno na to wpadli, tyle że nie wsadzili tam niestety baterii
Rozwiązaniem na szybko jest zastąpienie napędu w lapku dodatkową baterią
Cytat: kolega_na_fullu_;-) w 26 Wrz 2013, 23:12Oglądałem ostatnio filmy .avi. Jedne trwał ok 2,20 min i oglądając go na pełnym podświetleniu zużyto 50% baterii, drugi trwał 2,5 g, podświetlenie było najmniejsze i zeszło 30%.Ach ci niewolnicy komórek, 5h oglądania filmów na takim ekraniku...Podczas powrotu autokarem z ostatniego wyjazdu siedziałem koło ok. 5 letniego chłopczyka, który miał specjalne siedzonko ustawiane na fotelu, bo żeby wygodnie siedzieć na samym fotelu miał jeszcze za krótkie nóżki. No i ten mały chłopczyk miał ze sobą jakąś wypasioną komórkę, w pewnym momencie słyszę jak mówi do siedzącej obok mamy z jego młodszą siostrą (posiadającej kolejną komórkę wysokiej jakości) "Macie wifi? Bo u mnie coś nie łapie" Tak się zastanawiam ile osób by się powiesiło, gdyby zrzucono na nas jakąś bombę EMP wykańczającą wszystkie komórki. W USA, gdy w zeszłym roku po śnieżycach odcięło na parę dni prąd w dużej okolicy - podobno mnóstwo osób odczuwało poważny syndrom odstawienia, w bankach i innych obiektach gdzie prąd był - stały ogromne kolejki do gniazdek. Jak się czyta, że jakieś ogromne procenty społeczeństw zachodnich każdy dzień zaczynają od logowań na fejsbuki i inne tego typu portale - to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Starsi forumowicze jeszcze pamiętają świat bez komórek - więc spokojniej sobie bez tego poradzą, ale co będzie za 20 lat, gdy dorosną takie dzieci jak ten z którym jechałem?
Oglądałem ostatnio filmy .avi. Jedne trwał ok 2,20 min i oglądając go na pełnym podświetleniu zużyto 50% baterii, drugi trwał 2,5 g, podświetlenie było najmniejsze i zeszło 30%.
Cytat: blondas w 27 Wrz 2013, 18:29Cytat: tranquilo w 27 Wrz 2013, 17:41Rozwiązaniem na szybko jest zastąpienie napędu w lapku dodatkową bateriąJuż dawno na to wpadli, tyle że nie wsadzili tam niestety baterii Jak to nie wpadli jak już od dawna można kupić takie baterie?http://www.amazon.com/Ultrabay-mediabay-Thinkpad-Secondary-ThinkPad/dp/B00481DC8E
szkoda mi pieniędzy na pakiet internetowy
na pakiet internetowy