Autor Wątek: Jaki telefon?  (Przeczytany 96935 razy)

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Odp: Jaki telefon?
« 27 Wrz 2013, 18:33 »
Rozwiązaniem na szybko jest zastąpienie napędu w lapku dodatkową baterią
Już dawno na to wpadli, tyle że nie wsadzili tam niestety baterii ;)
Jak to nie wpadli jak już od dawna można kupić takie baterie?

http://www.amazon.com/Ultrabay-mediabay-Thinkpad-Secondary-ThinkPad/dp/B00481DC8E

biker1990

• Gość
« 27 Wrz 2013, 18:48 »
Oglądałem ostatnio filmy .avi. Jedne trwał ok 2,20 min i oglądając go na pełnym podświetleniu zużyto 50% baterii, drugi trwał 2,5 g, podświetlenie było najmniejsze i zeszło 30%.
Ach ci niewolnicy komórek, 5h oglądania filmów na takim ekraniku...

Podczas powrotu autokarem z ostatniego wyjazdu siedziałem koło ok. 5 letniego chłopczyka, który miał specjalne siedzonko ustawiane na fotelu, bo żeby wygodnie siedzieć na samym fotelu miał jeszcze za krótkie nóżki. No i ten mały chłopczyk miał ze sobą jakąś wypasioną komórkę, w pewnym momencie słyszę jak mówi do siedzącej obok mamy z jego młodszą siostrą (posiadającej kolejną komórkę wysokiej jakości) "Macie wifi? Bo u mnie coś nie łapie"
 ;D

Tak się zastanawiam ile osób by się powiesiło, gdyby zrzucono na nas jakąś bombę EMP wykańczającą wszystkie komórki. :lol: W USA, gdy w zeszłym roku po śnieżycach odcięło na parę dni prąd w dużej okolicy - podobno mnóstwo osób odczuwało poważny syndrom odstawienia, w bankach i innych obiektach gdzie prąd był - stały ogromne kolejki do gniazdek. Jak się czyta, że jakieś ogromne procenty społeczeństw zachodnich każdy dzień zaczynają od logowań na fejsbuki i inne tego typu portale - to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Starsi forumowicze jeszcze pamiętają świat bez komórek - więc spokojniej sobie bez tego poradzą, ale co będzie za 20 lat, gdy dorosną takie dzieci jak ten z którym jechałem?

Niestety masz rację Wilku. W dzisiejszych czasach internet,komórka są na pierwszym miejscu.

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
« 27 Wrz 2013, 18:59 »
Ja pamiętam świat bez komórek - i pamiętam, że jak poszedłem z kolegami po szkole pływać na tratwach, to mama obdzwoniła wszystkie szpitale, wszystkich moich kolegów i jak wróciłem do domu wieczorem to siedziała cała zapłakana z nerwów.
Kilka lat później bym po prostu jej wysłał sms gdzie idę i nie było by bólu.

blondas

• Gość
« 27 Wrz 2013, 19:13 »
Rozwiązaniem na szybko jest zastąpienie napędu w lapku dodatkową baterią
Już dawno na to wpadli, tyle że nie wsadzili tam niestety baterii ;)
Jak to nie wpadli jak już od dawna można kupić takie baterie?

http://www.amazon.com/Ultrabay-mediabay-Thinkpad-Secondary-ThinkPad/dp/B00481DC8E
Chodzi mi o to, że w większości laptopów w których dziś już napędu nie uświadczysz w jego miejscu nie znajdziesz baterii. Możesz co najwyżej kupić dodatkową baterię o większej bądź mniejszej pojemności, w zależności od tego czy stawiasz na masę, czy dłuższa pracę ;)

Offline Mężczyzna aanndrzej

• Miasto:
  • Na forum od: 20.11.2011
« 27 Wrz 2013, 19:59 »
Oglądałem ostatnio filmy .avi. Jedne trwał ok 2,20 min i oglądając go na pełnym podświetleniu zużyto 50% baterii, drugi trwał 2,5 g, podświetlenie było najmniejsze i zeszło 30%.
Ach ci niewolnicy komórek, 5h oglądania filmów na takim ekraniku...

Podczas powrotu autokarem z ostatniego wyjazdu siedziałem koło ok. 5 letniego chłopczyka, który miał specjalne siedzonko ustawiane na fotelu, bo żeby wygodnie siedzieć na samym fotelu miał jeszcze za krótkie nóżki. No i ten mały chłopczyk miał ze sobą jakąś wypasioną komórkę, w pewnym momencie słyszę jak mówi do siedzącej obok mamy z jego młodszą siostrą (posiadającej kolejną komórkę wysokiej jakości) "Macie wifi? Bo u mnie coś nie łapie"
 ;D

Tak się zastanawiam ile osób by się powiesiło, gdyby zrzucono na nas jakąś bombę EMP wykańczającą wszystkie komórki. :lol: W USA, gdy w zeszłym roku po śnieżycach odcięło na parę dni prąd w dużej okolicy - podobno mnóstwo osób odczuwało poważny syndrom odstawienia, w bankach i innych obiektach gdzie prąd był - stały ogromne kolejki do gniazdek. Jak się czyta, że jakieś ogromne procenty społeczeństw zachodnich każdy dzień zaczynają od logowań na fejsbuki i inne tego typu portale - to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Starsi forumowicze jeszcze pamiętają świat bez komórek - więc spokojniej sobie bez tego poradzą, ale co będzie za 20 lat, gdy dorosną takie dzieci jak ten z którym jechałem?
Haha, zawsze nie rozumiałem tego toku myślenia. Kiedyś to było tak... kiedyś to ja na nogach musiałem... a dzisiaj samochody.
Priorytety się zmieniają w społeczeństwie. Żeby było śmieszniej, wiecie co robię rano po wstaniu? Odpalam PC/netbooka i co dalej? Och tak, ten znienawidzony przez wszystkich facebook. Gdyby nie on, nie wiedziałbym gdzie aktualnie są ludzie których śledzę (podróże), nie wiedziałbym o wielu ważnych wydarzeniach w moim mieście, wiele innych pozytywnych rzeczy.
Co się stanie za 20 lat gdy dorosną te dzieci? Nic, będzie to samo co teraz. Jak miałem 5 lat to już biegle posługiwałem się komputerem, który pojawił się u mnie w domu jak miałem 3 lata (?, jakoś tak). I co? Jestem jakiś inny, głupi, nie wiem, nie potrafię biegać? Jestem z pokolenia, które potrzebuje informacji to szuka je w google, jeśli potrzebuje konkretnej drogi z punktu A do B to włącza GPS, a nie szuka palcem po mapie.
Najlepiej wróćmy do epoki kamienia, mezolitu, a potem narzekajmy, że kiedyś w paleolicie to tak nie było, że nasi przodkowie to i siamto.
Dobranoc ;)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 27 Wrz 2013, 20:23 »
Myślę,że jeszcze nie zrozumiałeś lub nie potrafisz jeszcze zauważyć problemu...
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 27 Wrz 2013, 23:00 »
Przypomniał mi się obrazek, który gdzieś widziałem ;)

Przed wpadnięciem w uzależnienie od telefonu ratuje mnie chyba tylko to, że szkoda mi pieniędzy na pakiet internetowy ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna dziobolek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 12.02.2013
« 28 Wrz 2013, 20:57 »
Wracając do tematu, małe "conieco" nt. smartfonów dla aktywnych z CAT B15 w roli głównej ;)

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
« 29 Wrz 2013, 01:15 »
Sprzętowo CAT nie powala, i cena jest kosmiczna.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 2 Paź 2013, 15:53 »
szkoda mi pieniędzy na pakiet internetowy
Krakowskie centusie. :P

Nie w temacie dokładnie, ale na ostatniej wyprawie do swojego ultralightowego ekwipunku zapakowałem, a jakże TABLETA i przystanki robiliśmy na stacjach gdzie było wi-fi...chyba się starzeję... ;) Normalnie dobrze mi było z najprostszym Solidem. :D

• ~(FSM)~
« 2 Paź 2013, 19:06 »
Tablet, nie tableta, a po za tym, to mi też szkoda na pakiet. ;)

Podczas pisania wiadomości via Gmail, cofnąłem od poprzedniej opcji i dostałem powiadomienie, że czegoś nie można zrobić ze względu na zbyt małą ilość dostępnej pamięci. :/

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 2 Paź 2013, 21:15 »
Rozważam to rozwiązanie ale nie mam jeszcze telefonu z dual sim. Jakoś bardzo z powodu braku stałego dostępu do internetu nie cierpię.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• ~(FSM)~
« 2 Paź 2013, 23:30 »
A ja nie mam czasu pójść po kartę. :/

Offline Mężczyzna Fijolek2005

• Miasto: Warszawa Ząbki
  • Na forum od: 27.12.2010
« 3 Paź 2013, 12:37 »
Możesz wysłać
Wsiąść do pociągu byle jakiego .
Do Zamościa to kiedy dojadę -widzi pan ten odjeżdżający to jest do Zamościa
O k..wa