Autor Wątek: Jaki telefon?  (Przeczytany 96958 razy)

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Odp: Jaki telefon?
« 20 Gru 2014, 09:07 »
Mój X5 (po 4 miesiącach) przeszedł prawdopodobnie do historii po upadku z 0,5 m
Wcześniej upadał nawet z 2m i nie było źle.
Jeśli okaże się, że poszedł tylko dotyk to spróbuję to zreanimować bo jak zwykle jestem przywiązany do tego co było w środku - chociaż na bieżąco robiłem kopię zapasową to przez ostatni tydzień od kopii wiele się działo

jak ten z biedy ? CRL testowałeś ? mają to jeszcze w sprzedaży ?

"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna milominder

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 09.03.2014
« 20 Gru 2014, 21:24 »
Mój X5 (po 4 miesiącach) przeszedł prawdopodobnie do historii po upadku z 0,5 m
Wcześniej upadał nawet z 2m i nie było źle.

Mnie umarł sony z1 compact. Nigdy nie miał widowiskowego upadku, wczoraj pękł wyświetlacz podczas odbierania rozmowy. Najpierw się zawiesił (pierwszy raz ever), po kilku sekundach cicho "pyknął" i rysa przez cały wyświetlacz. Ech :/
pozdrawiam,
Paweł

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 20 Gru 2014, 21:30 »
Skoro wszyscy się żalą, to i ja napiszę. W wieku około dwóch lat padła mi bateria w Galaxy Xcover S5690. Poza tym działa jak działał.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 20 Gru 2014, 22:28 »
Z czego zrobiłeś zapasowe zasilanie, cytryna? ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 20 Gru 2014, 23:21 »
Ziemniak!  ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 20 Gru 2014, 23:31 »
A co to za problem używać na kablu? Musi być trochę dłuższy niż normalnie, ale to nie tragedia ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 21 Gru 2014, 10:43 »
Mój szajsung solid nadal działa w 100%, ale bateria trzyma już tylko ok 3-4 tygodni.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 24 Gru 2014, 14:59 »
Wlasnie zakupilem sobie H-SMARTa w Biedronce. Ciezko sie cokolwiek obsluguje na takim malym ekranie ale poki co za 249 zlotych to idealny sprzet :)

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
« 25 Gru 2014, 09:39 »
Świąteczne promo?

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 25 Gru 2014, 10:32 »
A nie wiem.  Potrzebowałem na juz jakiegoś telefonu wiec kupiłem a ze skasowali mnie tyle to tym bardziej jestem zadowolony. Szału nie ma.  Gdyby robił lepsze zdjęcia to nie było by źle ale niestety zdjęcia są marnej jakości.
Na plus jest dotyk, który dobrze działa bo mimo malutkiego ekranu sprawnie się pisze.  Tylko,  że mało widać na ekranie a obecna wersja tapatalka juz nie jest tak surowa jak poprzednie i juz na x5 mnie wkurza,  że mało widzę a co dopiero teraz. Dobrze,  że to tylko zastępczy halofon.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 3 Sty 2015, 13:42 »
jak ten z biedy ? CRL testowałeś ? mają to jeszcze w sprzedaży ?

Nieco spóźniona odpowiedź, bo już zdążyłeś kupić.
Początkowo nie chciałem go zostawiać (Aero nie chodzi), ale po dopasowaniu taryfy wszedł na główne wyposażenie. Podobnie pierwsze wrażenie strasznie sztucznych dźwięków (dzwonki i głośnik) po ustawieniu minęło.

Telefon bez włączania danych i z automatycznym wyłączaniem na noc działa na dwóch kartach do tygodnia. Przy intensywniejszym korzystaniu rzecz jasna mniej, ale nie jest to dzień, ale dwa-trzy. Telefon jest nieco cięższy i sporo grubszy niż zwykły smartfon, więc koszulę garnituru nieco wypycha ;) ale cały czas trzeba podkreślać - w zadaniach do których jest przeznaczony się sprawdza. Szczególne wrażenie robią uszczelniane klapki i przykręcany tył. Wersja dla Biedronki, czyli Iron w wersji H-smart, jest zubożona o hartowane szkło wyświetlacza. Obecnie po przecenie z 349 na 249 zł i pojawieniu się w większej ilości sklepów, jest to dość dobra oferta. Najlepiej będzie zrobić test niszczący, ale na to chyba poczekamy. Plus - nie zawiesza się przy rozmowie przychodzącej jak Samsung Trend, co doprowadzało mnie do szału, i dotyk też działa lepiej. A ekran i tak jest większy niż w LG E405.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
« 3 Sty 2015, 14:05 »
Nieco spóźniona odpowiedź, bo już zdążyłeś kupić.

po prawie dwóch tygodniach użytkowania mam bardzo podobne zdanie o tym smartfonie z tym, że niestety nie pozostanie u mnie jako podstawowe wyposażenie ponieważ ma jedną bardzo dużą wadę. Aparat 2 MP. Niestety nie da się tym robić zdjęć a ja wykonuję w swojej pracy dziesiątki zdjęć dziennie i często nie jestem w stanie nosić ze sobą dwóch urządzeń, dlatego naprawię swojego X5. Mam nadzieję, że niebawem Iron doczeka się porządniejszego aparatu i będę mógł go używać jako podstawowego urządzenia.
Działa szybko, nie zawiesza się, dotyk reaguje bardzo dobrze. Do małego ekranu już się przyzwyczaiłem a między znajomymi jestem w centrum zainteresowania gdy tylko wyjmuję go z kieszeni bo nikomu z nich jeszcze do głowy nie przyszło, żeby w Bierdonce kupować smarta :D.
No i ta cena 249 pln powala na kolana bo jedyną rzeczą, o którą dbam to częste kopie zapasowe. Jeśli wytrzyma 4 miesiące jak X5 to nie będzie mi żal kupić kolejnego - tym razem mam nadzieję z dobrym aparatem foto.

bikera

• Gość
« 3 Sty 2015, 14:16 »
A mi telefon wpadł do sedesu.No pięknie zacząłem ten nowy rok ;/.Teraz muszę sobie wybrać jakiś nowy telefon

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

bikera

• Gość
« 3 Sty 2015, 14:31 »
A mi telefon wpadł do sedesu.No pięknie zacząłem ten nowy rok ;/.Teraz muszę sobie wybrać jakiś nowy telefon

Trzeba było wyłowić!  8)
A wiesz,ze tak zrobiłem,ale i tak go nie uratowałem.Co prawda się suszy,ale to nic nie daje :/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum