Autor Wątek: Jaki telefon?  (Przeczytany 96921 razy)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Jaki telefon?
« 13 Cze 2016, 15:46 »
Dzięki wielkie za wszelkie odpowiedzi.
Jeszcze pytanie... widze, że seria S jest zcecydowanie droższa, niż A i J. Czym one się właściwie różnią?

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 13 Cze 2016, 16:14 »
Galaxy S to "topowe" urządzenia czyli wszystko co najlepsze.
A co za tym idzie najlepsze wsparcie w aktualizacjach itd.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 13 Cze 2016, 16:20 »
Wsparcie Samsunga dla typowych modeli i tak jest kiepskie. Z tego co kojarzę po roku od premiery stwierdzono, że dla S4 nowego androida nie warto przygotowywać.

Mam wrażenie, że Samsung robi telefony dla snobów (coś jak Apple). Razem z ceną nie idą w parze parametry i jakość. Zdecydowanie wolałbym Sony (jeśli koniecznie ma być gwarancja), albo jakiegoś popularnego Chińczyka np.: Asus, Xiaomi, OnePlus, Meizu.

Zastanów się też nad rozmiarem. Mam 5,5 cala, chwalę sobie mimo, że jest kłopotliwy ze względu na wymiary. Dla osób nieco mniej intensywnie korzystających 5 cali będzie lepsze.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 13 Cze 2016, 19:09 »
Ja po dłuuuuuuugim poszukiwaniu smartfona(jestem wymagającym userem  :P ) zdecydowałem się na zakup Xiaomi Redmi 3 Pro http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3_pro-8007.php

Co było dla mnie ważne:
bateria: 4100 mAh
dual sim(albo jest dual sim, albo sim + karta microsd)
LTE
Radio
Wyświetlacz HD(nie full hd - dłużej trzyma bateria)
Sprzęt: 8 rdzeniowy procek(Snapdragon 616) + 3GB RAM + 32GB wew pamięci
Android - dostępność aplikacji
Aparat - 13 MP, f/2.0, phase detection autofocus
dodatkowo przydatny ficzer - czytnik linii papilarnych - szybko można odblokować tel.

Telefon mam od 2 tyg. więc na poważniejsze testy przyjdzie jeszcze czas i opisze je tu na forum.
Patrząc na cenę 800zł - telefon + szkło hartowane myślę, że mamy bardzo dobry zakup.
Ja kupowałem na http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-3-332gb-lte/

Przyznam, że trochę miałem zabawy ze zmianą oprogramowania, odblokowaniem itd, ale obecnie sprzedawane telefony powinny już mieć wgrane optymalne oprogramowanie z językiem polskim, więc kupiony tel będzie gotowy do pracy. Gwarancja 2 lata realizowana w Polsce.

p.s. tak sobie czytałem , że Xiaomi wychodzi na Chińskiego potentata na rynku telefonów - takie chińskie apple :) Dodatkowo ciekawe doniesienia o współpracy Xiaomi z Microsoftem: http://www.dobreprogramy.pl/Microsoft-i-Xiaomi-partnerami-15-tys.-patentow-za-preinstalowanego-Officea,News,73661.html

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 17 Cze 2016, 08:54 »
Padło w końcu nie na szajsunga, a na Lenovo Moto G 16GB 3rd Gen. Czytałam tu o 2 dobre opinie, więc mam nadzieję że i 3 też będzie spoko. Póki co śmiga aż miło. Teraz pozostaje dokupić akcesoria, czyli jakiś uchwyt na rower, futerał na codzień i powerbanka.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 17 Cze 2016, 09:44 »
Na razie Magia zadowolona jest z BlueBoo. :-)

PS: Power bank też muszę kupić. Już wiem jaki. ;-)

« 17 Cze 2016, 09:46 »

Na razie Magia zadowolona jest z BlueBoo. :-)
Masz porównanie do jakiegoś innego telefonu?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 17 Cze 2016, 09:51 »
To jej pierwszy smartfon z dużym ekranem, wcześniej używała ledwo działający SE live na Androidzie 4.4

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
  • Miasto: Strzelce Opolskie
  • Na forum od: 17.03.2014
    • Magia
« 21 Cze 2016, 19:11 »
Zadowolona :-D no i jest śliczny. 

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 15 Lip 2016, 17:42 »
Padło w końcu nie na szajsunga, a na Lenovo Moto G 16GB 3rd Gen.
Hej Magda! Rozkraczył mi się już całkowicie mój Szajsung po 4 latach wiernej służby. Czas na zmianę... Jak Ci się sprawuje nowy nabytek? Bateria długo trzyma? Mi chodzi głównie właśnie o żywotność baterii - by mi nie padła podczas włączonej Stravy ;D Z góry dziękuję za odpwiedź :P

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 15 Lip 2016, 18:56 »
Sprawuje się dobrze, ale niespecjalnie mam porównanie. Jak dużo używam to ładuję codziennie, jak mniej to co 2 dzień, ale jeszcze nie miałam sytuacji by mi się bateria kończyła. Na ostatnim wyjeździe co chwilę próbowałam używać c:geo do keszowania, ale nie było zasięgu albo coś szwankowało, więc po całym dniu takiego używania zostało mi chyba 30 czy 40% baterii. Teraz mam już powerbank, więc nie powinnam mieć problemów z baterią ;) Na dłuższy wyjazd na pewno zabiorę solida, ale na takie 2-3 dni srajfon jest całkiem spoko.

« 15 Lip 2016, 23:31 »
Lenovo mają dosyć marne opinie, w stlu, że jest to wyrób telefonopodobny. Magda ma i jest zadowolona, może dobrze trafiła z modelem i nie chcę obrzydzać. Ja się na nich kompletnie nie znam, tylko zalecałbym ostrożność i sprawdzenie opinii o konkretnym modelu.

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 16 Lip 2016, 10:25 »
Poprzednią wersję ma tu parę osób i wszyscy zadowoleni.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 16 Lip 2016, 12:03 »
Dzięki Magda za opinię. Wybadam jeszcze parę innych modeli, ale póki co to Lenovo jest na celowniku.

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 16 Lip 2016, 12:15 »
Kiepska opinia o Lenovo nie dotyczyła telefonów Motorola (moto na kiepskie opinie sama pracowała niektórymi modelami ;)). Raczej niskich modeli z serii A i serii S.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum