Ttin rower złożyłem w kwocie około 1800 pln i jakiś tragiczny nie jest. http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=5092.msg120300#msg120300
Przerzutka wystarczy Alivio, za to podobno warto dopłacać do manetek. Ja jeździłem na Acera a teraz mam Alivio ale jeszcze na nich nie jeździłem prawie wcale, choć czuć że są nieco lepsze.
Cytat: qbab w 9 Lis 2012, 22:41Przerzutka wystarczy Alivio, za to podobno warto dopłacać do manetek. Ja jeździłem na Acera a teraz mam Alivio ale jeszcze na nich nie jeździłem prawie wcale, choć czuć że są nieco lepsze.A przypadkiem nie wymieniałeś przy okazji linek?
Być może jeszcze zmienię klamki i hamulce na lepsze jak coś zostanie na koniec, nie jestem też pewien czy wziąć kierownicę prostą czy giętą, ale tą decyzję zostawię na koniec, jak już będę mógł zobaczyć co z tego wyjdzie.
Największy problem przysparza mi wybór opon, waham się między zwykłymi marathonami 1,75 a mondialami 1,6. Na korzyść tych pierwszych przemawia lepsza ochrona antyprzebiciowa i cena, wyjdą około 15-20 zł na oponie taniej, natomiast do mondiala zachęca bardziej terenowy bieżnik. I tutaj nie wiem, czy odczuję jakąś różnicę na ubitych leśnych ścieżkach między tymi dwoma rodzajami? Bo jak trafię na piach to pewnie nawet bieżnik mondiali mnie nie uratuje. I czy różnica w sposobach zabezpieczenia bardzo wpływa na przebijalność?